MUNDOBASKET 2023

MundoBasket 2023: Η Γερμανία στην κορυφή του κόσμου στην επέτειο του "αντίο" του Ντιρκ Νοβίτσκι

MundoBasket 2023: Η Γερμανία στην κορυφή του κόσμου στην επέτειο του "αντίο" του Ντιρκ Νοβίτσκι
AP PHOTO/AXEL SCHMIDT

Η 10η Σεπτεμβρίου ήταν ημέρα μείζονος σημασίας για τη Γερμανία από το 2015, λόγω του "αντίο" που είπε στην Εθνική ο Ντιρκ Νοβίτσκι. Ακριβώς μετά από οκτώ χρόνια, η "μανσάφτ" είναι στην κορυφή του κόσμου.

Είναι η μοίρα; Ή μήπως η δημοσιογραφική ανάγκη για να συνδέσει δύο τόσο σημαντικές στιγμές για τη Γερμανία; Όπως και να έχει, η ουσία δεν αλλάζει: η 10η Σεπτεμβρίου μνημονευόταν εδώ και χρόνια ως μία ιδιαίτερη μέρα λόγω του τελευταίου αγώνα του Ντιρκ Νοβίτσκι με τη "μανσάφτ" και πλέον δίπλα θα μπαίνει η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023.

Σημειολογικά να αναφέρουμε ακόμη κάτι: ο Ντένις Σρούντερ, ο MVP της διοργάνωσης, ήταν ο μοιραίος στο EuroBasket 2015. Στις 10 Σεπτεμβρίου 2015 αστόχησε σε ελεύθερη βολή στα 3.8'' για το τέλος, με τη Γερμανία να γνωρίζει την ήττα από την Ισπανία στο Βερολίνο και να αποχαιρετά πρόωρα τη διοργάνωση, την τελευταία με τον Ντιρκ Νοβίτσκι στη σύνθεσή της.

Πλέον, από μοιραίος, ο "Ντένις ο Τρομερός" έγινε... πολύ ωραίος και μαζί με τους υπόλοιπους οδήγησε τη Γερμανία στην κορυφή του κόσμου.

Το SPORT24 στο Mundobasket 2023

Το Mundobasket 2023 παίζεται στο SPORT24! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα του Mundobasket και τα αποτελέσματα των αγώνων του Mundobasket 2023, παρακολούθησε το Mundobasket live στο Matchcenter και κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ.

TAGS MUNDOBASKET 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ