ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποκλειστικά στο SPORT24: "Λατρεύω να εκπροσωπώ 16 εκατομμύρια Έλληνες σ' όλον τον κόσμο"

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποκλειστικά στο SPORT24: "Λατρεύω να εκπροσωπώ 16 εκατομμύρια Έλληνες σ' όλον τον κόσμο"

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δηλώνει πάντα παρών για την Εθνική ομάδα. Τι ανέφερε αποκλειστικά στο SPORT24 ο Greek Freak για την παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο και το όνειρο της κατάκτησης ενός τίτλου με τα γαλανόλευκα.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν, είναι και θα είναι πάντα εδώ. Ψυχή και σώμα. Με όλο του το είναι. Δίχως παρερμηνείες, αμφιβολίες ή ενστάσεις.

Το τι ακριβώς θα συμβεί σε περίπου 200 ημέρες, όταν και η Εθνική Μπάσκετ θα μαζευτεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Νοτιανατολική Ασία (Φιλιππίνες, Ιαπωνία, Ινδονησία), είναι αυτή τη στιγμή μια κουβέντα χωρίς ουσιαστικό υπόβαθρο. Διότι μεσολαβεί ένα διάστημα επτά μηνών με τεράστια καταπόνηση για όλους τους διεθνείς παίκτες και αμέτρητες υποχρεώσεις.

Το γεγονός και μόνο πάντως πως, εν μέσω μιας ακόμη μίας απαιτητικής χρονιάς στο NBA, ο Greek Freak δεν βγάζει ποτέ από το μυαλό την Εθνική, όσα πέρασε ως τώρα μαζί της και όσα σκοπεύει να ζήσει μέσα στο επόμενα χρόνια, ένα πράγμα αποδεικνύει: το απόλυτο και αυθεντικό δέσιμο του, το οποίο και περιγράφει τη σταθερή σχέση με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Το SPORT24 βρέθηκε στο Μιλγουόκι με το squad της Breitling για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση των Μπακς με τους Ράπτορς. Μετά την αναμέτρηση ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος είναι μέλος του All Star Squad της Breitling, μίλησε σε επιλεγμένα ΜΜΕ από εννέα διαφορετικές χώρες για το πάθος του για τα ρολόγια και την σεζόν των Μπακς.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο απεσταλμένος του SPORT24 Χρήστος Χατζηιωάννου και του OneMan σε αυτό το ταξίδι στο Μιλγουόκι ρώτησε τον Γιάννη για το πώς ονειρεύεται το μέλλον του στην Εθνική. Αν έχει κατά νου την κατάκτηση ενός τροπαίου με τα γαλανόλευκα.

Η απάντηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο απόλυτα συγκεκριμένη. Σε λιγότερα από 60 δεύτερα συμπεριέλαβε όλη την ουσία της πνευματικής σύνδεσης που έχει αναπτύξει με τα γαλανόλευκα. Του πάνε, άλλωστε.

"Η κατάκτηση ενός τουρνουά είναι πάντα κάτι που θέλω και το σκέφτομαι κάθε μέρα. Είναι ακόμη πολύ μακριά, 5-6 μήνες. Ξέρω ότι έχουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο στις Φιλιππίνες, στο οποίο έχουμε προκριθεί.

Αυτή τη στιγμή προσπαθώ να επικεντρωθώ στο να είμαι υγιής και να επιστρέψω στο παρκέ για να βοηθήσω την ομάδα μου στο πρωτάθλημα. Είναι η υποχρέωσή μου αυτήν την περίοδο.

Πάντα σκέφτομαι να εκπροσωπώ την Εθνική με τον καλύτερο τρόπο και πόσο απόλαυσα το γεγονός πως φορούσα τη φανέλα της το καλοκαίρι.

Είναι εντελώς διαφορετικό να αγωνίζεσαι για το Μιλγουόκι, να εκπροσωπείς την πόλη, τους συμπαίκτες σου, αλλά το ν' αγωνίζεσαι για την εθνική ομάδα και να φοράς τη φανέλα της είναι κάτι βαρύ.

Αγαπώ αυτό το αίσθημα, αγαπώ να εκπροσωπώ έντεκα εκατομμύρια Έλληνες στη χώρα και άλλα πέντε εκατομμύρια στον υπόλοιπο κόσμο, διότι είδα ότι υπήρχε ξανά αυτή η σπίθα για το μπάσκετ. Αν είμαι ο λόγος γι' αυτό, είναι ένα σπουδαίο συναίσθημα.

Τώρα πρέπει να συγκεντρωθώ στο παιχνίδι του Σαββάτου με τους Καβαλίερς και όταν αυτό έρθει τότε σίγουρα θα είμαι έτοιμος να αγωνιστώ και να εκπροσωπήσω την εθνική ομάδα με τον καλύτερο τρόπο".

Η απάντηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο όσο μεστή και συγκροτημένη όφειλε να είναι. Απόλυτα ταιριαστή με τον χώρο και το χρονικό πλαίσιο. Το Παγκόσμιο Κύπελλο, ούτως ή άλλως, αρχίζει στις 25 Αυγούστου. Άρα η απόσταση είναι μεγάλη.

Οι ομάδες του Παγκοσμίου και η κλήρωση

Για την ώρα ξέρουμε ότι η Εθνική είναι μία από τις 17 ομάδες που έχουν εξασφαλίσει τη θέση τους στην τελική φάση. Μαζί της για την ώρα βρίσκονται οι δύο διοργανώτριες, Ιαπωνία – Φιλιππίνες, και η Φινλανδία, η Ακτή Ελεφαντοστού, η Νέα Ζηλανδία, ο Λίβανος, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Γερμανία, η Λετονία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Κίνα, η Σλοβενία, η Λιθουανία και η Γαλλία. Οι υπόλοιπες 15 θέσεις θα καλυφθούν στα παράθυρα του Φλεβάρη.

Η κλήρωση θα διεξαχθεί στις 29 Απριλίου στη Μανίλα. Ήδη είναι γνωστό πως η Σλοβενία του Ντόντσιτς θα είναι σε όμιλο της Ιαπωνίας, ο Καναδάς σε όμιλο της Ινδονησίας και η Team USA, εφόσον δεν μείνει εκτός, σε όμιλο των Φιλιππίνων. Εκεί που θα διεξαχθεί και η τελική φάση της διοργάνωσης,

Οι όμιλοι της πρώτης φάσης θα είναι συνολικά οκτώ. Στη δεύτερη φάση θα περάσουν οι πρώτοι δύο κάθε γκρουπ και μαζί με άλλες δύο θα σχηματιστούν τέσσερις νέες τετράδες, από τις οποίες θα προκύψουν τα νοκ άουτ.

TAGS ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ