ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ: Η Team USA θα παίξει στις Φιλιππίνες, αν προκριθεί, και ο Ντόντσιτς στην Ιαπωνία

Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ: Η Team USA θα παίξει στις Φιλιππίνες, αν προκριθεί, και ο Ντόντσιτς στην Ιαπωνία
FIBA

Με την ευχή πως οι Αμερικανοί δεν θα λείψουν από το Παγκόσμιο Κύπελλο τούς επέλεξαν οι Φιλιππινέζοι έτσι ώστε να μαζευτούν στη Μανίλα όλοι οι αστέρες του NBA. Οι Ιάπωνες από την άλλη θα στρώσουν κόκκινο χαλί στον Ντόντσιτς και στην Τζακάρτα θα παίξει ο Καναδάς.

Ακόμη δεν έχει συμπληρωθεί ο χάρτης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ, αλλά οι τρεις διοργανώτριες χώρες έκαναν κιόλας τις επιλογές τους για τις ομάδες που θέλουν ή θα ήθελαν να φιλοξενήσουν.

Το δυνητικό "θα ήθελαν", διότι ναι μεν οι Φιλιππίνες διάλεξαν την Team USA, αλλά ακόμη δεν γνωρίζουν αν αυτό θα συμβεί. Αυτό διότι οι Αμερικανοί δεν έχουν εξασφαλίσει προς το παρόν την πρόκρισή τους στην τελική φάση, κάτι που θα διευκρινιστεί στο παράθυρο του Φεβρουαρίου (24 και 27) και από τ' αποτελέσματα των αγώνων που απομένουν για να ολοκληρωθεί η προκριματική φάση στη Βόρεια και Νότια Αμερική.

Αντίθετα η Σλοβενία γνωρίζει πλέον πως θα εγκατασταθεί στην Οκινάουα για τους αγώνες των ομίλων (α' και β' γύρο), μια και οι Ιάπωνες την προτίμησαν για εμπορικούς σκοπούς. Φαίνεται ότι ο Λούκα Ντόντσιτς "πουλάει" πολύ στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Τέλος στην Τζακάρτα θα εγκατασταθεί ο Καναδάς, με τους Ινδονήσιους να πιστεύουν πως θα κατέβουν όλοι οι διαθέσιμοι NBAers έτσι ώστε να προσελκύσουν τον κόσμο.

Για την ώρα το εισιτήριο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 που θ' αρχίσει στις 25 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 10 Σεπτεμβρίου έχουν τσεκάρει: η Ιαπωνία, οι Φιλιππίνες, η Φινλανδία, η Ακτή Ελεφαντοστού, η Νέα Ζηλανδία, ο Λίβανος, η Αυστραλία, η Γερμανία, η Λετονία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Κίνα, η Σλοβενία, η Λιθουανία, η Γαλλία και φυσικά η Ελλάδα.

Η κλήρωση της τελικής φάσης του 2023 θα διεξαχθεί στις 29 Απριλίου στη Μανίλα.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ FIBA WORLD CUP FIBA TEAM USA ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ