NBA

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποκλειστικά στο SPORT24: "Ήθελα να ξεκινήσω ωραία αυτό το ταξίδι, αλλά δεν το ήθελε ο Θεός να γίνει έτσι"

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποκλειστικά στο SPORT24: "Ήθελα να ξεκινήσω ωραία αυτό το ταξίδι, αλλά δεν το ήθελε ο Θεός να γίνει έτσι"
24 MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Προβληματισμένος από την άμυνα των Μπακς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εξήγησε στην κάμερα του SPORT24 ότι η ομάδα του πρέπει να γίνει TOP-5 και στις δύο πλευρές του παρκέ για να διεκδικήσει τρόπαια, κύπελλα και πρωταθλήματα.

Αν τον έπιανες από τη μύτη, θα έσκαγε. Η ήττα των Μπακς από τους Πέισερς στον ημιτελικό του Final Four του ιστορικού πρώτου Κυπέλλου NBA τον πλήγωσε. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ζει για ανταγωνιστικά ματς, ζει για διακρίσεις, χτίζει το legacy του, ωστόσο οι 128 πόντοι που δέχθηκε η ομάδα του ήταν πολλοί και έδειξαν -για ακόμα μία φορά σε αυτές τις πρώτες εβδομάδες της σεζόν- ότι η άμυνα του Μιλγουόκι δεν βρίσκεται σε καλό επιπεδο. Και ως γνωστόν, η επίθεση κόβει εισιτήρια, αλλά η άμυνα κερδίζει τίτλους.

Αποστολή του SPORT24 στο Λας Βέγκας: Χάρης Σταύρου

Ο πρώτος τίτλος χάθηκε, λοιπόν, όμως η ζωή συνεχίζεται και οι Μπακς πρέπει να σκύψουν τα κεφάλια, να δουλέψουν ακόμη πιο σκληρά και να οργανωθούν. Ο Greek Freak εξήγησε ότι η ομάδα του συχνά δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει στο παρκέ κι αυτή η ατάκα θα συζητηθεί εντός κι εκτός οργανισμού τα επόμενα 24ωρα. Και θα συζητηθεί διότι την ώρα που ο ηγέτης του Μιλγουόκι φυσούσε και ξεφυσούσε από απογοήτευση για τη συνολική εικόνα της ομάδας, υπήρχαν και εκείνοι που θεωρούσαν ότι έκαναν τη δουλειά, ηττήθηκαν και πρέπει να σκεφτούν απλώς το επόμενο ματς.

Συναντήσαμε τον Γιάννη μετά από τον ημιτελικό, μετά από το μπάνιο του, μετά από τη συνέντευξη Τύπου και, όπως θα δείτε και στο video, το πρόσωπό του τα έλεγε όλα για το πώς αισθανόταν.

- Μου φαίνεσαι πιο "σκασμένος" απ' όλους. Πόσο πολύ το ηθελες αυτό το τρόπαιο;

Δεν ξέρω αν είναι επειδή ήθελα το τρόπαιο. Μου αρέσει να κερδίζω, θέλω πάντα να δίνω το 100% για την ομάδα μου. Σίγουρα μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα και να κερδίσουμε το ματς, αλλά εντάξει... Έπαιξαν πολύ καλύτερα από εμάς.

Δεν ήμασταν καλοί στην τέταρτη περίοδο, δεν βάλαμε πολλά σουτ, πήραν πολλά επιθετικά ριμπάουντ. Μπορούμε να είμαστε καλύτεροι, εγώ θέλω να είμαστε καλύτεροι. Θέλω κάθε μέρα να κοιτάζω την ομάδα μου, να κοιτάζω τον εαυτό μου και να ξέρω ότι έχουμε δώσει το 100%, ότι γινόμαστε αγώνα με τον αγώνα καλύτεροι. Αυτό.

- Στην επίθεση έχετε ακραίο ταλέντο, αν και χρειάζεστε δουλειά. Στην άμυνα δεν είστε το ίδιο αποτελεσματικοί. Τα περίμενες διαφορετικά τα πράγματα, τόσο νωρίς στη σεζόν, ή η κατάσταση είναι πανω-κάτω όπως την περίμενες;

Καταρχάς, να σου πω την αλήθεια, δεν περιμένω πράγματα. Προσπαθώ να ζω την κάθε στιγμή ξεχωριστά. Στην άμυνα μπορούμε να είμαστε πολύ καλύτεροι, δίνουμε στις ομάδες 125 πόντους. Δεν είμαστε ούτε στο TOP-20 στην άμυνα. Για να είσαι απο τις καλύτερες ομάδες, για να κερδίζεις πρωταθλήματα, έχει δείξει η ιστορία ότι πρέπει να είσαι TOP-5 στην άμυνα και TOP-5 στην επίθεση.

Πρέπει να βελτιωθούμε αμυντικά, πρέπει να βελτιωθούμε στο αμυντικό ριμπάουντ. Μας παίρνουν πολλά αμυντικά ριμπάουντ. Επιθετικά σίγουρα έχουμε πάρα πολύ ταλέντο, μαζί με τον Λίλαρντ, με τον Μίντλετον, με τον Λόπεζ, με τον Πόρτις, με όλους αυτούς που έχουμε, αλλά πρέπει και να βρεθούμε περισσότερο σαν ομάδα. Έχουμε παίξει μόνο 20 ματς μαζί.

Είμαστε καλά, σίγουρα ήθελα να κερδίσουμε αυτό το ματς και να ξεκινήσω αυτό το πρώτο ταξίδι στο Βέγκας ωραία, αλλά εντάξει. Δεν ήθελε ο Θεός να γίνει έτσι, συνεχίζουμε, μαθαίνουμε και βελτιωνόμαστε.

- Έχεις δει Final Four στη EuroLeague, έζησες το πρώτο Final Four στην ιστορία του NBA. Τι θα ήθελες να αλλάξει; Παίξατε 36 ώρες μετά από τον προημιτελικό με τους Νικς και δεν κατάφερε και ο κόσμος να ταξιδέψει από το Μιλγουόκι.

Ναι, να σου πω την αλήθεια φύγαμε πριν από μιάμιση μέρα. Μετά από το ματς με την Νέα Υόρκη φύγαμε, ήμασταν 4μιση ώρες μέσα σε ένα αεροπλάνο και φτάσαμε εδώ 2-3 το πρωί και την επόμενη ημέρα είχαμε 20 λεπτά προπόνηση, να μάθουμε το γήπεδο. Δεν είχαμε χρόνο, ούτε να ξεκουραστούμε, ούτε να σουτάρουμε, ούτε να δούμε video, ούτε να βρεθούμε σαν ομάδα. Αν μπορούσαμε να έχουμε άλλη μία ημέρα θα ήταν καλύτερα.

Και δεν μπορώ να καταλάβω... Ήμασταν η πρώτη ομάδα στο γκρουπ μας και τελικά είχε περισσότερες ημέρες η Ιντιάνα. Και φάνηκε αυτό, ήμασταν σε πολλά λεπτά σκασμένοι, δεν ξέρω αν μπορέσατε να το καταλάβετε, εγώ το κατάλαβα. Ήταν λίγο πιο φρέσκιοι απο εμάς.

- Το γεγονός ότι το Final Four γίνεται σε ουδέτερο γήπεδο, πώς σου φαίνεται;

Α, αυτό ναι... Δεν πέρασε από το μυαλό μου, γιατί ήμουν πολύ συγκεντρωμένος στο τι μπορώ να ελέγξω, αυτό δεν μπορώ να το ελέγξω, σε ποιο γήπεδο παίζουμε. Θα ήταν πολύ καλύτερο αν παίζαμε στο Μιλγουόκι, επειδή είχαμε και τέσσερις συνεχόμενες νίκες ή πέντε. Παίξαμε εδώ, δεν παίξαμε καλά, χάσαμε.

- Του χρόνου.

Του χρόνου... Είναι πολύ μακριά. Αύριο, αύριο. Να ξεκουραστούμε, να ξυπνήσουμε καλά και να κάνουμε προπόνηση, να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο ματς.

TAGS NBA ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ