EUROLEAGUE

Ο Γιανκούνας διδάσκει την θέση του πάουερ φόργουορντ

Ο Γιανκούνας διδάσκει την θέση του πάουερ φόργουορντ

Η στήλη "EuroLeague Weekly" εστίασε στον Παούλιους Γιανκούνας αυτη την εβδομάδα, με τον κορυφαίο παίκτη της Ζαλγκίρις να εξηγεί πώς παίζεται η θέση του πάουερ φόργουορντ.

Ο Παούλιους Γιανκούνας είναι ο "Mr. EuroLeague των φτωχών" . Η φετινή είναι η 14η σεζόν στην καριέρα του Λιθουανού πάουερ φόργουορντ στην διοργάνωση, με τον Γιανκούνας να βιώνει ουσιαστικά σεζόν καριέρας στα 33 του χρόνια, αριθμώντας 13.3 πόντους και 6.2 ριμπάουντ μέσο όρο, ενώ αναδείχθηκε και MVP της 26ης αγωνιστικής της διοργάνωσης. Μία σεζόν που απλώς αποτελεί την κορύφωση μίας σπουδαίας καριέρας.

Ο ηγέτης της Ζαλγκίρις είναι ο 3ος ριμπάουντερ, ο 6ος σε συμμετοχές και ο 10ος σκόρερ στην ιστορία της EuroLeague, σε μία ακόμα απόδειξη ότι είναι πολύ καλύτερος παίκτης από ότι φαντάζεται ο περισσότερος κόσμος.

Στην EuroLeague βέβαια το γνωρίζουν. Και για αυτόν τον λόγο ανέθεσαν σε αυτόν να εξηγήσει στον κόσμο πώς πρέπει να αγωνίζεται ένας σύγχρονος πάουερ φόργουορντ.

" Πρέπει να τα έχεις όλα για να παίξεις σε αυτή την θέση. Δεν χρειάζεται να είσαι ο πιο γρήγορος παίκτης στο παρκέ βέβαια" ξεκινάει την περιγραφή της θέσης ο Γιανκούνας, πριν σταθεί στην συνέχεια στην σημασία που έχει για έναν σύγχρονο πάουερ φόργουορντ να μπορεί να παίξει τόσο κοντά όσο και μακριά από το καλάθι, αποκαλύπτοντας στην συνέχεια κάποια από τα "μυστικά" του.

Απολαύστε το βίντεο με τις οδηγίες του Λιθουανού φόργουορντ.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ