ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Δημήτρης Ιτούδης στο SPORT24: "Ο Γιάννης είναι προσηλωμένος στο στόχο και κοντά με τους συμπαίκτες του"

Ο Δημήτρης Ιτούδης στο SPORT24
Ο Δημήτρης Ιτούδης στο SPORT24

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε στο SPORT24 μετά το τέλος της φιλικής επικράτησης της Εθνικής Ελλάδας επί της Ισπανίας και στάθηκε στα όσα κράτησε από τα όσα είδε στη διάρκεια της αναμέτρησης αλλά και στην πληθωρική παρουσία του Γιάννη Αντετοκούμπο.

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε στο SPORT24 μετά το τέλος της φιλικής επικράτησης της Εθνικής Ελλάδας επί της Ισπανίας στο ΟΑΚΑ, στο πρώτο φιλικό της Ελλάδας ενόψει του Eurobasket και στάθηκε στα όσα κράτησε από την αναμέτρηση αλλά και στην πληθωρική παρουσία του Γιάννη Αντετοκούμπο ο οποίος τελείωσε το ματς με 31 πόντους.

"Να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο, η φωνή μου και η άποψη μου ενώνεται με όλα τα μέλη της εθνικής ομάδας. Είμαστε στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου και το Ολυμπιακό Στάδιο είχε 16 χιλιάδες κόσμο αποδυκνείει πως οι Έλληνες αγαπούν την Εθνική ομάδα. Ήταν εδώ για να στηρίξουν την ομάδα και τους έχουμε ανταμείψει σε αυτό το επίπεδο σε πρώτο φιλικό θεωρώ με την ανταγωνιστικότητα μας και τους ευχαριστούμε πραγματικά".

Για το αν φοβάται αν μπορεί να αποπροσανατολιστεί κάποιος από το αποτέλεσμα του πρώτου φιλικού:

"Δεν φοβάμαι και δεν το λέω έτσι. Ανησυχώ ναι, είμαι σε εγρήγορση ναι. Αλλά δεν νομίζω ότι έχουμε τέτοιους αθλητές και προπονητές που θα επαναπαυθούν. Είδαμε ένα καλό ξεκίνημα και μια κατάσταση που μας έφερε στο να χάσουμε στο τρίτο δεκάλεπτο και να πλησιάσει η Ισπανία στο -8. Από την Ισπανία έλειπαν σημαντικοί παίκτες και είμαστε στην αρχή.

Είδαμε κάποια πράγματα. Προσπαθήσαμε να παίξουμε με ψηλό σχήμα, με κοντό σχήμα, χάσαμε κάποια ριμπάουντ, χάσαμε κάποιες βολές. Σουτάραμε καλύτερα στο δίποντο, ήμασταν καλοί στο τρανίσιον. Ως παρανομαστής το είπες και το είπαμε όλοι είναι πως αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι πως θα δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Είχαμε τουλάχιστον τέσσερις-πέντε φορές που πέσαμε στο έδαφος για να διεκδικήσουμε τις μπάλες, στο ριμπάουντ, δεν παρατήσαμε φάσεις".

Για την εντυπωσιακή εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούμπο και τη γεύση του άφησε:

"Ο Γιάννης είναι κορυφαίος στο παγκόσμιο επίπεδο και είναι χαρά και τιμή για το ελληνικό μπάσκετ και για όλους μας που συνεργαζόμαστε μαζί του. Ο τρόπος που συμπεριφέρετε, κάνει προπόνηση και αγωνίζεται είναι εξαρετικός. Είναι προσηλωμένος στο στόχο και κοντά με τους συμπαίκτες του. Ξέρετε πως είναι ομαδικό το άθλημα αλλά οι δυνατότητες του στο ανοιχτό γήπεδο και στο μισό γήπεδο είναι συγκεκριμένες και ουσιαστικές και τέτοιες που βοηθάνε την εθνική. Και αυτό κάνουμε. Προσπαθούμε να δούμε σχήματα με τον Γιάννη στη μία θέση, με τον Γιάννη στην άλλη θέση. Είναι όμως το κύριο σημείο που δίνουμε έμφαση στην επίθεση και αυτό όμως θα συμβαίνει και στις άμυνες των αντιπάλων. Θα πρέπει να βρούμε χώρους και συνδυασμούς ακόμα και όταν ο Γιάννης είναι εκτός παρκέ".

Για το πλάνο διαχείρησης που υπάρχει για τον Γιάννη:

"Σίγουρα υπάρχει πλάνο και από το ιατρικό επιτελείο και από εμάς, έχει κάνει 3-4 προπονήσεις μαζί μας. Σήμερα έπαιξε 20 λεπτά. Δεν έπαιξε 35 ούτε 40, μοιράστηκε ο χρόνος, ο Παπαπέτρου τελικά έχει παίξει τον περισσότερο χρόνο. Έπαιξαν 12 αθλητές, μας βοήθηκε και το καλό ξεκίνημα που είχαμε. Αυτή τη στιγμή υπάρχει πλάνο και διαχείρηση όλων, όχι μόνο του Γιάννη και άλλων αθλητών που είχανε μεγάλες χρονιές αλλά και του Σλούκα και του Παπαγιάννη που κάνουν τεράστια προσπάθεια μαζί με τους φυσιοθεραπευτές".

Για τον Παπαγιάννη και αν θα είναι έτοιμος:

"Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό, είναι ιατρικό θέμα. Υπάρχει γνωμάτευση, θέληση και ο αθλητής αισθάνεται καλύτερα και πάμε μέρα με τη μέρα και το άλλο πλάνο πάει μέρα με τη μέρα, βλέπεις τι γίνεται".

Για το αν υπάρχουν θέσεις από το 3 και μετά όταν παίζουν μαζί Παπαπέτρου, Παπανικολάου, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Θανάσης Αντετοκούμπο;

"Έχουμε θέσεις αλλά και σημάδια που τονίζουμε για να έχουμε δημιουργούς και εκτελεστές. Όταν είναι ο Γιάννης που είναι και δημιουργός και εκτελεστής ταυτόχρονα, όπως και άλλοι παίκτες όπως ο Σλούκας, ο Παπαπέτρου, ο Καλάθης. Υπάρχουν θέσεις αλλά οι θέσεις είναι η απόσταση. Αυτό κάνουμε, να δούμε ποια είναι η απόσταση όταν ένας παίκτης είναι στην κορυφή ή στο χαμηλό ποστ".

Για την πίεση του Παπαπέτρου σε κοντό γκαρντ και αν μπορούμε να το δούμε ξανά:

"Είναι συγκεκριμένη ερώτηση και σωστή καθώς αν έχεις ένα ψηλό κορμί που μπορεί να μαρκάρει και μετά να μπεις στις αλλαγές και να τους δημιουργήσεις λιγότερο οπτικό πεδίο είναι σημαντικό. Και ο Ιωάννης το κάνει αυτό, ο Καλάθης το κάνει αυτό και ο Καλαϊτζάκης το έκανε αυτό και όσο μπορούμε θα βάζουμε και άλλα στοιχεία στο παιχνίδι μας".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROBASKET 2022 EUROBASKET ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ