ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Δημήτρης Αγραβάνης στο SPORT24: "Ο Σπανούλης είναι ο μεγάλος αδελφός μου, δεν ασχολούμαι με το 13-0"

Ο Δημήτρης Αγραβάνης στο SPORT24: "Ο Σπανούλης είναι ο μεγάλος αδελφός μου, δεν ασχολούμαι με το 13-0"
24MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Ο Δημήτρης Αγραβάνης μίλησε στο SPORT24 για την αδελφική σχέση με τον Βασίλη Σπανούλη, την καλή άμυνα, αλλά και την προβληματική επίθεση του Παναθηναϊκού που οδήγησε τη σειρά με το Περιστέρι bwin σε Game 5, όπως επίσης και για τους επερχόμενους τελικούς της Basket League με τον Ολυμπιακό.

Ένα ξέσπασμα στην τρίτη περίοδο του Game 5 με το Περιστέρι bwin ήταν αρκετό για να στείλει τον Παναθηναϊκό στους τελικούς της Basket League. Εκεί οι πράσινοι θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή, έχοντας απέναντι τους τον αιώνιο αντίπαλό τους, τον Ολυμπιακό, από τον οποίο μετράνει 13 συναπτές ήττες σε όλες τις διοργανώσεις. Για τον Δημήτρη Αγραβάνη πάντως αυτό δεν έχει σημασία, όπως είπε ξεκάθαρα μιλώντας στο SPORT24 μετά από το τέλος της σειράς με την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη, τον οποίο και βλέπει σαν τον μεγάλο του αδερφό.

Ο διεθνής Έλληνας φόργουορντ του Παναθηναϊκού στάθηκε στην ποιότητα και την καλή δουλειά που έχει γίνει στην ομάδα των δυτικών προαστίων, στα προβλήματα που παρουσίασε το τριφύλλι στην επιθετική του λειτουργία, ενώ σημείωσε πως η ήττα του Ολυμπιακού από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Κάουνας ήταν σκληρή, χωρίς αυτό να συνεπάγεται πως μπορεί να καθορίσει την πορεία των ντέρμπι των αιωνίων.

Όπως πέρσι, αν και εσύ δεν ήσουν στην ομάδα τότε, με τη Λάρισα, έτσι και φέτος με το Περιστέρι ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε στα ημιτελικά του πρωταθλήματος. Ποιο ήταν το σημείο που σας δυσκόλεψε πιο πολύ να κάμψετε την αντίσταση του Περιστερίου;

"Νομίζω ότι το φετινό Περιστέρι είναι πολύ καλύτερο από την περσινή Λάρισα. Είναι ομάδα που αν είχε υγεία θα είχε προχωρήσει περισσότερο στο Basketball Champions League. Απλά είχε προβλήματα τραυματισμών. Έχει έναν εξαιρετικό άνθρωπο (σσ. τον Σπανούλη), με ένα απίστευτο winning mentality. Έκαναν τα πάντα για να πάνε τη σειρά σε πέμπτο παιχνίδι. Έπαιξαν σκληρά, ειδικά στην έδρα τους. Το ίδιο προσπάθησαν να κάνουν κι εδώ (σσ. στο ΟΑΚΑ).

Εμείς θεωρώ ότι σε όλη τη σειρά παίξαμε καλή άμυνα. Στα εκτός έδρας παιχνίδια δεν παίξαμε καθόλου καλά στην επίθεση. Δεν μοιράσαμε την μπάλα καθόλου μεταξύ μας και για αυτό ήρθε η σειρά στο 3-2. Από το πρώτο ματς φαινόταν ότι θα ήταν δύσκολο, παρότι κερδίσαμε με 40 πόντους. Ξέραμε ότι θα βγάλει αντίδραση το Περιστέρι. Τελείωσε η σειρά. Πάμε παρακάτω".

Μετά το τέλος του Game 4 ο κόουτς Σερέλης είπε ότι η σειρά με το Περιστέρι είναι ενδεικτική όλης της σεζόν του Παναθηναϊκού. Τι πιστεύεις ότι πάει λάθος και υπάρχουν αυτά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή σας;

"Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε τον τελευταίο μήνα είναι να υπάρχει εμπιστοσύνη στο παρκέ και μεταξύ μας. Στο ΟΑΚΑ έχουμε παίξει πραγματικά πολύ καλά παιχνίδια. Στα εκτός έδρας με το Περιστέρι, λίγο με τον κόσμο, λίγο με το physical παιχνίδι, στην πρώτη στραβή πήγαινε ο καθένας πιο ατομιστικά, δεν μοιράζαμε την μπάλα. Αυτό νομίζω ότι θεωρεί και ο κόουτς, ότι πρέπει να δείξουμε την ίδια προσήλωση στο στόχο και στα εκτός έδρας ματς".

Στο Game 5 είχες πρωταγωνιστικό ρόλο και πανηγύρισες αρκετά έντονα τα καλάθια σου. Παίζει ρόλο η πρότερη παρουσία σου στο Περιστέρι και η ιδιαίτερη σχέση που έχεις με τον κόουτς Σπανούλη;

"Εγώ έτσι είμαι. Με όποιον και να παίζω, παθιάζομαι. Έτσι μπορώ να παίζω μπάσκετ, όταν είμαι παθιασμένος. Δυστυχώς σε όλη τη σειρά είχε απέναντί μου τον μεγάλο μου αδερφό, τον Σπανούλη. Είναι δύσκολο, αλλά δεν με ενδιαφέρει αυτό. Με ενδιαφέρει η ομάδα μου, όπου παίζω και ξέρεις, μου βγαίνει αυθόρμητα. Δεν είναι κάτι το οποίο σκέφτομαι εκείνη τη στιγμή. Χαίρομαι που κερδίσαμε και χαίρομαι και για όλα τα παιδιά που έπαιξαν καλά σήμερα (σσ. την Τρίτη)".

Πολλοί λένε ότι η άμυνα είναι θέμα θέλησης. Νομίζω αυτό φάνηκε ιδιαίτερα στην τρίτη περίοδο. Ειπώθηκε κάτι στα αποδυτήρια που σας έκανε να γυρίσετε τον διακόπτη;

"Όχι. Όπως σου είπε θεωρώ πως σε όλη τη σειρά έχουμε παίξει καλή άμυνα. Είχαμε κάνει πολύ καλό scouting στις επιθέσεις του Περιστερίου και ξέραμε τις αδυναμίες του. Υπήρχαν αρκετά δεκάλεπτα (σσ. σε όλη τη σειρά) που σκόραραν μονοψήφιο αριθμό πόντων. Ήταν καθοριστικό το πως ξεκινήσαμε για να τελειώσει το παιχνίδι νωρίς. Η άμυνα ήταν εκεί σε όλη τη σειρά. Αντίθετα, πρέπει είμαστε πολύ πιο επιθετικοί, γιατί δεν μπορούμε να είμαστε διστακτικοί αυτοί που είμαστε".

Ο Δημήτρης Αγραβάνης καρφώνει στη διάρκεια του αγώνα Παναθηναϊκός - Περιστέρι
Ο Δημήτρης Αγραβάνης καρφώνει στη διάρκεια του αγώνα Παναθηναϊκός - Περιστέρι EUROKINISSI SPORTS


Ακολουθεί η σειρά των τελικών με τον Ολυμπιακό. Το πρωτάθλημα είναι ένας από τους στόχους που βάζει ο Παναθηναϊκός κάθε χρόνο, αλλά υπάρχει ένα 13-0 στη μέση. Πόσο σας βαραίνει αυτό ψυχολογικά;

"Εντάξει, αυτά τα 13-0 είναι για εσάς τους δημοσιογράφους που τα κρατάτε. Εγώ προσωπικά δεν ασχολούμαι καν. Σκέφτομαι μόνο το επόμενο παιχνίδι που είναι μέσα στο ΣΕΦ. Θα ξεκουραστούμε και από αύριο (σσ. την Τετάρτη) θα προετοιμαστούμε μαζί με τους προπονητές. Θα δούμε το video και θα δουλέψουμε στην προπόνηση για να είμαστε έτοιμοι την Κυριακή".

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από έναν χαμένο τελικό στην EuroLeague. Πιστεύεις ότι υπάρχει κάποιο ψυχολογικό μειονέκτημα στην αντίπαλη πλευρά, στο οποίο να μπορείτε να "πατήσετε" πάνω;

"Τα παιδιά στον Ολυμπιακό είναι πολύ έμπειρα. Σίγουρα, το να χάνεις την EuroLeague, ενώ για 39'30" ελέγχεις το ματς, είναι σκληρό, όμως έτσι είναι ο αθλητισμός, έχει πολλές κακές στιγμές και λίγες πολύ καλές στιγμές, που τα κερδίζεις όλα. Είναι έμπειρα παιδιά, δεν πιστεύω ότι έχουν επηρεαστεί. Όμως εμείς δεν κοιτάμε τον αντίπαλό μας. Αν εμείς εντάξει, αν εμείς τα δώσουμε όλα και είμαστε οκ με τους εαυτούς μας, αυτό θα είναι το πιο σημαντικό".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ