ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σερέλης: "Η σειρά με το Περιστέρι είναι ένα γενικό πρόσημο της σεζόν του Παναθηναϊκού"

Σερέλης: "Η σειρά με το Περιστέρι είναι ένα γενικό πρόσημο της σεζόν του Παναθηναϊκού"
KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Για τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του Παναθηναϊκού όλη τη σεζόν, αλλά και για τα λάθη που έφεραν την νέα ήττα από το Περιστέρι bwin μίλησε ο Χρήστος Σερέλης.

Τα σκαμπανεβάσματα που έχει ο Παναθηναϊκός στην ημιτελική σειρά των playoffs της Basket League με το Περιστέρι bwin είναι αντιπροσωπευτικά όλης της φετινής -εγχώριας και ευρωπαϊκής- πορείας της ομάδας, όπως δήλωσε ο Χρήστος Σερέλης μετά την ήττα των πρασίνων από το σύνολο του Βασίλη Σπανούλη στο Game 4.

"Καταρχάς να δώσω συγχαρητήρια στο Περιστέρι για τη νίκη. Τα 18 λάθη για εμάς είναι ένα πολύ μεγάλο νούμερο. Επίσης η αστοχία στα σουτ τριών πόντων νομίζω ότι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, ώστε για μία ακόμα φορά να μην έχουμε καθαρό μυαλό στην επίθεση, ιδίως στο πρώτο ημίχρονο, που δώσαμε την ευκαιρία στο Περιστέρι να πάρει μία διαφορά και να την κρατήσει μέχρι το τέλος.

Η υπόλοιπη ανάλυση είναι για εμάς τους προπονητές, που πρέπει να αναλύσουμε το παιχνίδι μέσα στις επόμενες τρεις μέρες. Ακολουθεί ένα παιχνίδι χωρίς αύριο μέσα στην έδρα μας και πάμε να το κερδίσουμε για να περάσουμε στους τελικούς.

Δεν νομίζω ότι ήταν καθοριστικά μόνο τα δύο τελευταία λεπτά. Όλο το παιχνίδι είναι σημαντικό. Κάναμε αρκετά λάθη στο πρώτο ημίχρονο. Κάναμε λάθη τα οποία μπορούμε πολύ εύκολα να τα αποφύγουμε. Κολλήσαμε πολύ την μπάλα. Δεν είχαμε καθόλου καλές περιστροφές και επιλογές στην επίθεσή μας. Κι αυτό μας δημιούργησε μια πολύ μεγάλη νευρικότητα. Είναι λογικό να γίνονται λάθη. Εκτός από την προσπάθεια του Περιστερίου, που υπάρχει σε όλη τη σειρά, το αποτέλεσμα εξαρτάται από τον τρόπο που εμείς διαχειριζόμαστε κάποιες καταστάσεις. Δεν έχουμε την υπομονή που πρέπει και δεν κάνουμε την σωστή επιλογή πάσας για να ανοίξουμε την άμυνα του Περιστερίου και να μπορέσουμε να σκοράρουμε πιο εύκολα.

Η σειρά είναι ένα γενικό πρόσημο του Παναθηναϊκού όλη τη χρονιά. Υπάρχουν παιχνίδια που ήταν πολύ καλός κι άλλα που δεν είναι. Η αλήθεια είναι ότι ψυχολογικά η ομάδα, όταν χάνει το μομέντουμ ενός αγώνα ή όταν δεν έχει κάποιες καλές επιλογές, αργεί να ξαναβρεί τον ρυθμό της και τα πατήματά της ώστε να βρει ψυχολογία μέσα από την άμυνά της. Σε πολλά παιχνίδια συμβαίνει το ίδιο πράγμα. Και πριν έρθω εγώ και αφότου ήρθα. Αυτές οι αναλύσεις είναι για το τέλος, για όλη την ομάδα, για όλον τον οργανισμό", ανέφερε αναλυτικά ο Έλληνας τεχνικός.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΕΡΕΛΗΣ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ