ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ο Χάνκοκ έχει μάθει στις προκλήσεις

Ο Χάνκοκ έχει μάθει στις προκλήσεις
INTIME SPORTS

Ο κορυφαίος παίκτης του Πανιωνίου στη νίκη επί του Άρη δεν είχε μάθει ποτέ στα εύκολα. Αν έχει αποδείξει κάτι ο Λουκ Χάνκοκ, στη μέχρι τώρα ζωή του είναι πως ξέρει να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις.

Στην Αμερική, είναι πασίγνωστος. Στην Ελλάδα όχι. Ακόμα. Ο Λουκ Χάνκοκ έδωσε τα διαπιστευτήριά του στη Basket League, με τους 24 πόντους (4/5 δίποντα, 5/9 τρίποντα, 1/1 βολές) που πέτυχε απέναντι στον Άρη να δίνουν τη νίκη στον Πανιώνιο (71-65), στο ντέρμπι του Σαββάτου (29/11).

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει το γιο της Venicia και του William Hancock, ο οποίος έχει δηλώσει πως, αν η ζωή του γινόταν ταινία, θα ήθελε να τον υποδυθεί ο Ράιαν Γκόσλινγκ (ταιριάζουν στα... χρώματα). Παρεμπιπτόντως έχει πτυχίο στο marketing και βαδίζει στη ζωή του με το ρητό " αν μπορεί να το κάνει κάποιος άλλος, τότε μπορείς κι εσύ".

Η αλήθεια είναι ότι αυτά που έχει κάνει και ζήσει, άλλους θα τους "λύγιζαν". Διαβάστε την ιστορία της ζωής του και θα καταλάβετε...

Ως παιδί δεν ήταν και το πιο ήσυχο του κόσμου. Σε ηλικία μόλις δεκαοχτώ (18) μηνών γλίστρησε στο μπάνιο του σπιτιού, με αποτέλεσμα να χάσει δύο δόντια και να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Λίγα χρόνια, έχασε την ισορροπία του, ενώ έκανε ιππασία, για να επιστρέψει στο χειρουργείο, ενώ μια πτώση με ποδήλατο τρίτωσε το κακό. Δεν υπολόγισε καλά την ταχύτητα που είχε το ποδήλατό του στην κατηφόρα που υπήρχε μπροστά στο σπίτι του με αποτέλεσμα να καταλήξει στην πισίνα (!) ενός γείτονα. Όπως είχε πει η μητέρα του, "ήταν ένα παιδί, επιρρεπές σε ατυχήματα".

Ένας μικρός "στρατιώτης"

Στα χρόνια της σχολικής καριέρας, δεν ήταν αυτό που λέμε "σταρ" ή "ηγέτης". Ενόσω αγωνιζόταν στο Hidden Valley High School δεν προσέλκυσε το ενδιαφέρον κάποιου κολεγίου. Κάτι που δεν του άρεσε ιδιαίτερα -πράγμα απολύτως λογικό. Έτσι μετακόμισε στην Hargrave Military Academy, ένα ιδιαιτέρως φημισμένο prep school (προπαρασκευαστικό, από αυτά που προετοιμάζουν τα παιδιά καλύτερα για το κολέγιο -σε επίπεδο βαθμών), από το οποίο έχουν αποφοιτήσει -μεταξύ άλλων- οι Larry Brown, James White, David West και Maurice Speights.

Η παρουσία του στην στρατιωτική ακαδημία "έπιασε τόπο", αφού λίγο πριν το τέλος της χρονιάς προέκυψε η πρόταση από το George Mason. Ο -φημισμένος προπονητής- Jim Larranaga τον ήθελε κοντά του. Και τον πήρε.

Φεύγεις εσύ, φεύγω κι εγώ

Ο Χάνκοκ έχει μάθει στις προκλήσεις

Μετά από αυτή την εξέλιξη, το George Mason δεν ήταν το "place to be" για τον Λουκ Χάνκοκ. Γι αυτό και... βγήκε στη γύρα για να βρει το κολέγιο στο οποίο θα συνεχίσει την καριέρα και τις σπουδές του. Με το Louisville, το Michigan, το South Carolina, το Virginia και το Virginia Tech να του έχουν κάνει πρόταση, το πρώτο ήταν αυτό που προτίμησε ο νεαρός. Γιατί εκεί ήταν ο Kevin Keatts -στον πάγκο των "Cardinals", στο πλευρό του Rick Pitino. Τύπος που ήταν προπονητής του στην Hargrave Military Academy.

Από ανεπιθύμητος... πολυτιμότερος

Με τους κανόνες περί μεταγραφής του NCAA (όποιος αλλάζει σχολή μέσα στη σεζόν, κάθεται στον πάγκο έως το τέλος της) να μην του επιτρέπουν να αγωνιστεί την πρώτη του χρονιά στο Louisville (2011-'12), άπαντες προσπαθούσαν να καταλάβουν για ποιους λόγους επελέγη από τον Rick Pitino. Επρόκειτο για έναν παίκτη με απλά συμπαθητική παρουσία στο George Mason και χωρίς δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα εκείνης της χρονιάς.

" Δυστυχώς δεν έχετε την ευκαιρία να τον δείτε καθημερινά στις προπονήσεις. Είναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας. Πνευματικά και αθλητικά είναι ό,τι καλύτερο διαθέτουμε. Δεν μοιάζει με κανέναν από τους παίκτες που έχω προπονήσει μέχρι τώρα στην καριέρα μου", είχε εξηγήσει ο προπονητής του Louisville. Όλα αυτά, θα τα έβλεπε το κοινό την αγωνιστική περίοδο 2012-13. Αν και το ξεκίνημά του δεν ήταν το ιδανικότερο -ίσως και λόγω του ότι δεν είχε συνέλθει 100% από την επέμβαση που είχε κάνει στον ώμο. Με μόλις 4/29 σουτ τριών πόντων (στοιχείο που θεωρούνταν ως το βασικό επιθετικό χαρακτηριστικό) στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια του NCAA και αναιμική παρουσία στο πρώτο κομμάτι της χρονιάς, δεν άργησε να έρθει η γκρίνια.

Τα " Είναι ένας παίκτης που δεν αξίζει να φορά τη φανέλα του Louisville" και " πού τον βρήκαμε αυτόν;" ήταν μερικά από τα σχόλια των φιλάθλων του ιστορικού κολεγίου, με αποδέκτη τον -τριτοετή πλέον- παίκτη των "Cardinals".

Ο Χάνκοκ έχει μάθει στις προκλήσεις

Η κατάσταση άρχισε να φτιάχνει (υπέρ του) λίγο πριν την έναρξη του τελικού τουρνουά του κολεγιακού πρωταθλήματος. Σε έναν αγώνα με το Syracuse. Τότε, με το σκορ στο "Χ" (53-53), ένα λεπτό πριν το τέλος, σκόραρε καθοριστικό τρίποντο από τη γωνία (είχε άλλα τρία στο παιχνίδι και συνολικά 12 πόντους), για να οδηγήσει το Louisville στη νίκη με 58-53.

Η εβδομάδα της ζωής του

Έχοντας γίνει αποδεκτός πλέον, είχε εξελιχθεί σε βασικό "όπλο" του Pitino στην πορεία προς την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή στο NCAA (2013). Κι αν τα όσα έκανε εντός παρκέ, φαίνονταν. Το ηγετικό του χαρακτήρα του επιβεβαιώθηκε και σε ένα από τα πλέον ατυχή συμβάντα στην ιστορία της March Madness.

Είμαστε στα προημιτελικά και στο ματς Louisville-Duke. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μισού, ο Kevin Ware σηκώθηκε να σουτάρει για τρεις. Όπως έπεφτε στο παρκέ, δεν πάτησε καλά, με αποτέλεσμα να πάθει ολικό κάταγμα στο δεξί πόδι. Ο πρώτος που έτρεξε στο πλευρό του -την ώρα που όλο το γήπεδο είχε "παγώσει" από τον σοκαριστικό τραυματισμό- ήταν ο Λουκ Χάνκοκ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

INDIANAPOLIS, IN - MARCH 31:  Kevin Ware #5 of the Louisville Cardinals talks with teammate Luke Hancock #11  as Ware is tended to by medical personnel after he injured his leg in the first half against the Duke Blue Devils during the Midwest Regional Final round of the 2013 NCAA Men's Basketball Tournament at Lucas Oil Stadium on March 31, 2013 in Indianapolis, Indiana.  (Photo by Streeter Lecka/Getty Images)
INDIANAPOLIS, IN - MARCH 31: Kevin Ware #5 of the Louisville Cardinals talks with teammate Luke Hancock #11 as Ware is tended to by medical personnel after he injured his leg in the first half against the Duke Blue Devils during the Midwest Regional Final round of the 2013 NCAA Men's Basketball Tournament at Lucas Oil Stadium on March 31, 2013 in Indianapolis, Indiana. (Photo by Streeter Lecka/Getty Images) GETTY IMAGES

Μέσα από την καρδιά μου, θέλω να ευχαριστήσω τον Λουκ. Με το που χτύπησα, ήρθε δίπλα μου, με έπιασε και άρχισε να προσεύχεται για μένα. Εκείνη την ώρα σκεφτόμουν πως είτε θα βάλω τα κλάματα και θα σοκάρω ακόμα περισσότερο τους συμπαίκτες μου είτε θα μείνω σκληρός, για να τους εμψυχώσω", ανέφερε λίγους μήνες αργότερα ο άτυχος αθλητής.

Εν τέλει, το Louisville κέρδισε (85-63), παίρνοντας το εισιτήριο για το Final Four. Εκεί απλά έκανε... το κομμάτι του. Αρχικά πέτυχε 20 πόντους (με 3/4 δίποντα και 3/5 τρίποντα) στον ημιτελικό κόντρα στο Wichita State (72-68), ενώ δύο ημέρες μετά (8/4) οδήγησε τους "Cardinals" στη νίκη επί του Michigan (82-76), έχοντας 22 πόντους (με 1/2 δίποντα, 5/5 τρίποντα και 7/10 βολές).

Αποτέλεσμα; Πέραν του τίτλου του πρωταθλητή, κατέκτησε και αυτό τον MOP (Most Outstanding Player). Έγινε μάλιστα ο πρώτος παίκτης στα 75 χρόνια της March Madness, ο οποίος κατέκτησε το συγκεκριμένο... αγαλματάκι, ως ρεζέρβα.

Από το ζενίθ στο ναδίρ

Με τις μετοχές του να είναι στα ύψη και όλο τον κόσμο να μιλάει για εκείνον, ήρθε το σοκ. Ο πατέρας του απεβίωσε, μετά την τριετή μάχη με τον καρκίνο. Ήταν το οικογενειακό πρόβλημα που ακουγόταν ότι αντιμετώπιζε, αλλά ουδέποτε διευκρίνισε κάποιος. Ακόμα κι όταν ο πρεσβύτερος Hancock έφτασε στο "Georgia Dome" για να δει τους αγώνες του Final Four, ο Λουκ δεν εξήγησε γιατί ήταν τόσο συγκινημένος που τον είχε στο πλευρό του.

Ο Χάνκοκ έχει μάθει στις προκλήσεις

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω τα όσα νιώθω αυτή τη στιγμή. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που ο πατέρας μου είναι εδώ και με βλέπει να παίζω", είχε δηλώσει μετά τον ημιτελικό με το Wichita State. Ο λόγος του ενθουσιασμού έγινε εκ των υστέρων γνωστός και σόκαρε όλο τον κόσμο. Ο ίδιος μάλιστα έχει χαρακτηρίσει τη συγκεκριμένη στιγμή ως " την κορυφαία της καριέρας μου".

Ο William Hancock πέθανε τον Ιούνιο του 2013, στο σπίτι του. Μακριά από τον γιο του, ο οποίος την ίδια ώρα βρισκόταν στο Κολοράντο για προπονήσεις με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των ΗΠΑ, που προετοιμαζόταν για τους Παγκόσμιους Φοιτητικούς Αγώνες του Καζάν.

Προσπάθησε για το ΝΒΑ, αλλά...

Την επόμενη χρονιά (2013-14), είχε 12.3 πόντους, 2.6 ριμπάουντ και 2.2 ασίστ ανά παιχνίδιe, αλλά δεν κατάφερε να κάνει το repeat στη March Madness (σ.σ.: οι "Cardinals" ηττήθηκαν στη "Sweet 16" από το Kentucky 74-69). Δήλωσε συμμετοχή στο ΝΒΑ draft, αλλά δεν έγινε pick.

Ο Χάνκοκ έχει μάθει στις προκλήσεις
TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ