FINAL FOUR 2023

Ο Αϊζέια Κάναν στο SPORT24: "Στενάχωρο ότι αυτά θα είναι τα δύο τελευταία μου ματς, όμως θα τα δώσω όλα"

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography TOURETTE PHOTOGRAPHY

Λίγο πριν την έναρξη του Final Four της EuroLeague, ο Αϊζέια Κάναν μίλησε στο SPORT24 για το όραμα που είχε υπογράφοντας στον Ολυμπιακό, για το δικό του φινάλε στη σεζόν, το οποίο πλησιάζει επικίνδυνα, αλλά και για τον αληθινό χαρακτήρα που δεν θέλει να κρύβει.

Ένα περίεργο μιξ συναισθημάτων. Από τη μία η παρθενική συμμετοχή στο Final Four της EuroLeague, από την άλλη η σκέψη ότι απομένουν δύο αγωνιστικά σαραντάλεπτα για το τέλος της σεζόν. Κι αυτό γιατί ο Αϊζέια Κάναν είναι ο παίκτης που ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει αφήσει εκτός εξάδας ξένων στα playoffs της Basket League.

Ωστόσο, ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού φοράει το λαμπερό του χαμόγελο και ετοιμάζεται να τα δώσει όλα στο παρκέ της Zalgirio Arena με απώτερο στόχο την κατάκτηση της κούπας στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, όπως είπε χαρακτηριστικά στο SPORT24, λίγο πριν η ομάδα αναχωρήσει για Λιθουανία.

Όταν ξεκίνησε η σεζόν, ας πούμε μετά το πρώτο επίσημο παιχνίδι, μπορούσες να προβλέψεις ότι ο Ολυμπιακός θα πάει στο Final Four;

"Ναι. Αυτό ήταν το πλάνο, να έρθω σε μία ομάδα που προερχόταν από μία τόσο επιτυχημένη σεζόν. Βλέποντας το μπάσκετ που έπαιζαν ήθελα κι εγώ να γίνω μέλος αυτής της ομάδας. Είμαι τυχερός που όλα δούλεψαν και το όραμα που είχα πριν υπογράψω έγινε πράξη".

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πιστέψεις ότι ο Ολυμπιακός θα είχε μία τόσο επιτυχημένη χρονια;

"Υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες στην ομάδα, που παίζουν μαζί για τρία-τέσσερα χρόνια ή και παραπάνω. Κάποιες φορές αυτή η χημεία μπορεί να σου δώσει ώθηση για να πάρεις ένα πρωτάθλημα. Προσθέτοντας μάλιστα κι ένα ταλέντο όπως το δικό μου βοήθησε να έρθουν καλά πράγματα".

Αυτό θα είναι το πρώτο Final Four της καριέρας σου, πώς περιμένεις ότι θα είναι αυτή η εμπειρία;

"Θα προσπαθήσω να έχω την ίδια νοοτροπία που έχω σε όλα τα παιχνίδια. Θα προσπαθήσω να μην παρασυρθώ από όλον τον ενθουσιασμό. Θα είναι μία υπέροχη εμπειρία. Κάποιοι παίκτες έχουν βρεθεί εκεί πολλές φορές, για μένα θα είναι η πρώτη, οπότε απλά ανυπομονώ".

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography TOURETTE PHOTOGRAPHY


Παράλλη, αυτά τα δύο παιχνίδια θα είναι τα τελευταία για εσένα φέτος, αφού δεν έχεις δικαίωμα συμμετοχής στα playoffs της Basket League. Βρίσκεται καθόλου αυτή η σκέψη στο πίσω μέρος του μυαλού σου;

"Θα τα δώσω όλα, ανεξαρτήτως συνθηκών. Οι συμπαίκτες μου το ξέρουν αυτό, οι προπονητές μου το ξέρουν επίσης. Θα υποστηρίζω την ομάδα μου, είτε παίζω, είτε όχι. Είναι στενάχωρο να ξέρω ότι αυτά θα είναι τα δύο τελευταία μου παιχνίδια, όμως προτιμώ να βγω εκεί έξω με θετική ψυχολογία".

Πώς βλέπεις το ματσάρισμα με τη Μονακό; Δεν έχει την ιστορία του Ολυμπιακού, της Ρεάλ ή της Μπαρτσελόνα, οπότε δεν απαιτεί κανείς να πάει να κερδίσει το τρόπαιο στην παρθενική της συμμετοχή σε Final Four. Πιστεύεις ότι αυτό μπορεί να την κάνει πιο επικίνδυνη αντίπαλο;

"Είναι μια καλή ομάδα, με αρκετούς πολύ καλούς παίκτες. Θα προσπαθήσουν να κερδίσουν το τρόπαιο, όπως κι εμείς. Ξέρουμε ότι θα βγουν να πολεμήσουν, οπότε θα είναι ένα καλό παιχνίδι".

Euroleague με 0% γκανιότα, αμέτρητες στοιχηματικές επιλογές και σούπερ προσφορές* | 21+

Έμαθα πως ο κόουτς Μπαρτζώκας έκανε ξεχωριστά ραντεβού με κάθε παίκτη όταν επιστρέψατε από την Τουρκία, μετά το Game 4 με τη Φενέρμπαχτσε. Μπορείς να μας δώσεις μια εικόνα για το τι ειπώθηκε μεταξύ σας;

"Μου είπε να είμαι ο εαυτός μου. Να βγάλω την προσωπικότητά μου, το πάθος μου, το ζωηρό μου παιχνίδι, όπως κάνω πάντα. Με άφησε να είμαι εγώ. Είπε στην ομάδα ότι έχουμε δουλέψει όλη τη χρονιά για να έχουμε το πλεονέκτημα έδρας, έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε το Game 5 στο σπίτι μας, οπότε πρέπει να το κάνουμε να αξίζει, να βγούμε εκεί έξω και να δείξουμε σε όλους που αξίζει να βρισκόμαστε".

Είναι γνωστό ότι τρέφεσαι από την ενέργεια και την προσοχή, οπότε τι περιμένεις από τον κόσμο του Ολυμπιακού που θα βρεθεί στο Κάουνας;

"Περιμένω τρέλες. Είμαστε ενθουσιασμένοι που τόσος κόσμος θα αφιερώσει χρόνο να ταξιδέψει μαζί μας και να μας στηρίξει. Θα προσπαθήσουμε να τους δώσουμε μια καλή παράσταση κι ελπίζουμε ότι όλα θα κυλήσουν όπως τα φανταζόμαστε".

Ο Αϊζέια Κάναν στο SPORT24: "Στενάχωρο ότι αυτά θα είναι τα δύο τελευταία μου ματς, όμως θα τα δώσω όλα"
Ο Αϊζέια Κάναν και η συντάκτρια του SPORT24, Βασιλική Καραμούζα, στο ΣΕΦ ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY


Ο Σακίλ ΜακΚίσικ και ο Μάικ Τζέιμς αποκάλυψαν κάποιες συνομιλίες που είχαν με τον Βασίλη Σπανούλη. Εσύ έχεις κάποια παρόμοια ιστορία να μοιραστείς; Όχι απαραίτητα με τον Σπανούλη, αλλά έχεις κάποιον μέντορα;

"Τους φίλους μου και την οικογένειά μου. Υπάρχουν πολλοί παίκτες στην Ευρώπη που δεν τους ξέρω πραγματικά. Προφανώς έχω ακούσει πολλά για τον Σπανούλη και την καριέρα που έχει κάνει από τότε που ήρθα εγώ, αλλά πιο πριν έπαιζα στο NBA και δεν ήμουν επικεντρωμένος στο τι γινόταν εδώ (σσ. στην Ευρώπη). Τρέφω σεβασμό για αυτόν. Σέβομαι όλους τους παίκτες που υπήρχαν πριν από εμένα. Όσο περισσότερο καιρό θα είμαι εδώ μπορούμε να χτίσουμε μια τέτοιου είδους σχέση, αλλά για την ώρα δεν θα έλεγα ότι έχω ιδιαίτερη επικοινωνία με τον Σπανούλη".

Όταν μιλάς στα ΜΜΕ είσαι πάντα ευθύς και δεν διστάζεις να πεις κάτι. Έχει αποτελέσει αυτό ποτέ πρόβλημα για σενα;

"Κάποιοι μπορούν να δουν ως πρόβλημα, αλλά εγώ προτιμώ να είμαι αληθινός, για να μπορεί ο κόσμος να με καταλάβει, να ξέρει από που προέρχομαι, να μπορεί να μπει στη θέση του παίκτη. Υπάρχουν οπαδοί και δημοσιογράφοι που βλέπουν μόνο τα παιχνίδια ή τι είπε κάποιος. Προτιμώ να είμαι ωμός και ειλικρινής. Προσπαθώ όμως να διατηρήσω ένα επίπεδο επαγγελματισμού".

Το φετινό Final Four της EuroLeague μαζί με όλα τα παιχνίδια της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, θα είναι αποκλειστικά και για τις επόμενες 5 σεζόν στο Novasports.

TAGS FINAL FOUR 2023 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ