EUROLEAGUE

"Ομάδα του pick-n-roll"

"Ομάδα του pick-n-roll"
INTIME SPORTS

Την επόμενη αντίπαλο του Ολυμπιακού (24/10) αναλύει ο Ανδρέας Πιστιόλης στο Euroleague Greece. Εφιστά την προσοχή στο αμυντικό πικ εν ρολ, κάνει λόγο για δυνατό τεστ και προειδοποιεί πως δεν πρέπει να αφήσει τη Γαλατάσαραϊ να ξεφύγει στο σκορ

Τη φετινή σεζόν, βρίσκουμε τον Ανδρέα Πιστιόλη στο πρωτάθλημα της Τουρκίας, δίπλα στον Δημήτρη Ιτούδη στο τεχνικό τιμ της Μπάνβιτ.

Η Μπάνβιτ μπορεί να μην έχει αντιμετωπίσει ακόμα τη Γαλατάσαραϊ για το τουρκικό πρωτάθλημα, ωστόσο τέθηκαν αντιμέτωπες σε φιλικό παιχνίδι.

Το Euroleague Greece επικοινώνησε με τον Ανδρέα Πιστιόλη και του ζήτησε τη γνώμη του για την επόμενη αντίπαλο του Ολυμπιακού στη Euroleague. Πως παίζει η Γαλατάσαραϊ, ποια τα προτερήματά της και τι θα πρέπει να προσέξουν οι "ερυθρόλευκοι":

"Πρόκειται για την πρωταθλήτρια Τουρκίας. Διαθέτει μία απίστευτη ομοιογένεια, πολύ δυνατό κορμό, παίζουν πολλά χρόνια μαζί οι παίκτες της και έχουν αναπτύξει αυτοματισμούς. Είναι μία ομάδα που διαθέτει έναν πετυχημένο προπονητή, είναι μαχητική, σοβαρή, επικίνδυνη και πολύ ταλαντούχα.

Δεν πιστεύω ότι θα είναι εύκολο το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό κόντρα στη Γαλατάσαραϊ. Όχι ότι δεν είναι συνηθισμένος στα δύσκολα, αλλά πραγματικά η αναμέτρηση με την Γαλατά θα αποτελέσει ένα σημαντικό τεστ για τον Ολυμπιακό.

Η Γαλατάσαραϊ παίζει πολύ στο πικ εν ρολ με τους Αρόγιο και Γκόρντον κι αυτό είναι ένα σημείο που θα πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός. Την ίδια στιγμή οι υπόλοιποι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν στο παρκέ και της βγαίνει το εύκολο καλάθι. Ο Έρτσεγκ βρίσκει το σουτ απ' έξω και σκοράρει σημαντικά καλάθια, ενώ η Γαλατά είναι πολύ δυνατή και στα ριμπάουντ. Θεωρώ ότι έχει στο ρόστερ της μάλλον τον καλύτερο επιθετικό ριμπάουντερ της διοργάνωσης κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Φουρκάν Αλντεμίρ.

Το ρόστερ τους είναι πλήρες και αυτό θα πρέπει να το έχει στο νου του ο Ολυμπιακός για να μην το πληρώσει. Υπάρχουν οι Ντόμερκαντ, Μαρκοϊσβίλι που είναι αρκετά καλοί. Αν της δοθεί η ευκαιρία η Γαλατάσαραϊ μπορεί να επιβάλει το ρυθμό της. Είναι μία ομάδα που μπορεί να σε σκοτώσει, γι' αυτό χρειάζεται προσοχή από την αρχή ως το τέλος της αναμέτρησης.

Δεν πρέπει να την αφήσει να ξεφύγει στο σκορ, γιατί θα προσπαθήσει κι έχει τα φόντα να κρατήσει το όποιο προβάδισμα της πάση θυσία. Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να παρουσιάσει κενά διαστήματα στην απόδοσή του και να φροντίσει να μην αφήσει την αντίπαλό του να βρει ρυθμό.

Κόντρα στην Ούνιξ των Ελλήνων

Μπορεί η Μπάνβιτ να έχασε την ευκαιρία να προκριθεί στους ομίλους της Euroleague ωστόσο πλέον συνεχίζει τις υποχρεώσεις της στο Eurocup.

Για το Eurocup, τη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, η Μπάνβιτ θα αντιμετωπίσει την Ούνιξ Καζάν την Τρίτη το βράδυ (22/10). Πετύχαμε τον Έλληνα κόουτς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του από την Μπαντίρμα μέχρι το Καζάν το οποίο ουσιαστικά διήρκεσε σχεδόν μία ημέρα.

Άλλωστε, το σταφ και οι παίκτες της Μπάνβιτ πρέπει να μάθουν να ζουν με τα μακρινά και πολύ κοπιαστικά ταξίδια, καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν.

"Είναι αρκετά και πολύ κουραστικά τα ταξίδια. Δεν είναι το ιδανικό για εμάς. Χωρίς προπόνηση φύγαμε το μεσημέρι της Κυριακής για το Καζάν και μάλιστα με δεδομένο ότι παίζαμε το Σάββατο το απόγευμα για το τουρκικό πρωτάθλημα. Δυστυχώς όμως έτσι είναι η ζωή κι έτσι είναι το μπάσκετ. Είναι ένας ακόμα παράγοντας που πρέπει να ξεπεράσουμε", σχολίασε ο Έλληνας προπονητής και συνέχισε:

"Η Ούνιξ είναι μία ομάδα επιπέδου Euroleague. Έχει πολύ καλό ρόστερ και διαθέτει εμπειρία. Γνωρίζουμε πολύ καλά τους Ίαν και Κώστα με τους οποίους έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν. Διαθέτουν 4 πρωταθλητές Ευρώπης, έχουν παίκτες με εμπειρία από το ΝΒΑ κι έχουν υψηλούς στόχους στη διοργάνωση. Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να τα κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια".

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ