NBA

ΝΒΑ και Ένωση παικτών συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για την έναρξη της σεζόν 2020/21

ΝΒΑ και Ένωση παικτών συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για την έναρξη της σεζόν 2020/21
Ο Άντονι Ντέιβις μαζί με τους Κάλντγουελ-Πόουπ και Μαρκίφ Μόρις AP PHOTO/ASHLEY LANDIS

Το ΝΒΑ και η Ένωση παικτών αναμένεται να μεταθέσουν την διορία που μία από τις δύο πλευρές μπορεί να σπάσει την συλλογική σύμβαση, συνεχίζοντας τις διαπραγματεύσεις για την ημερομηνία έναρξης της σεζόν 2020/21.

Το ζήτημα της ημερομηνίας έναρξης της σεζόν 2020/21 συνεχίζει να απασχολεί το ΝΒΑ, τους Ιδιοκτήτες και την Ένωση παικτών. Για να μην υπάρχουν ωστόσο μεγαλύτερα προβλήματα, πάρθηκε ήδη πρώτη απόφαση: Θα μετακινηθεί η διορία που έχουν οι τρεις πλευρές να σπάσουν - αν το επιθυμούσαν - την συλλογική σύμβαση εργασίας.

Με το ΝΒΑ να επιθυμεί να ξεκινήσει η σεζόν 2020/21 στις 22 Δεκεμβρίου και τους παίκτες να προτιμούν ως ημερομηνία έναρξης την 18η Ιανουαρίου, ο χρόνος άρχισε να πιέζει πολύ λόγω της διορίας της 30ης Οκτωβίου, με αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν ότι θα ήταν καλύτερο να μην πιέσουν καταστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την συμφωνία που είχε επιτευχθεί πριν από πέντε χρόνια, οποιαδήποτε από τις τρεις πλευρές είχε το δικαίωμα να σπάσει την συλλογική σύμβαση στις 30 Οκτωβρίου 2020, κάτι που θα οδηγούσε σε νέες διαπραγματεύσεις και ίσως σε νέο λοκ-άουτ. Προκειμένου λοιπόν να αποφευχθούν τα σχετικά... δράματα, πάρθηκε η απόφαση να δωθεί παράταση σε αυτή την διορία, ώστε να μην φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο.

Την είδηση αποκάλυψε ο - γκαρντ των Πέισερς και Αντιπρόεδρος της Ένωσης παικτών - Μάλκολμ Μπρόγκντον, δηλώνοντας σχετικά: "Πιθανότατα θα μετατεθεί η διορία. Με τις διαπραγματεύσεις να συνεχίζονται, αυτό είναι ένα εξαιρετικά πολύπλοκο ζήτημα και πρέπει να ισορροπήσουμε πολλά πράγματα. Όλοι δουλεύουν μαζί και από τις δύο πλευρές για να βρεθεί λύση".

Ακολούθως ο Μπρόκντον πρόσθεσε: "Θα πάρει λίγο χρόνο. Δεν νομίζω ότι θα πάρει εβδομάδε, αλλά πιστεύω ότι θα πάρει μερικές ημέρες".

Κλείνοντας, ο Μπρόγκντον τόνισε σχετικά με το ζήτημα της ημερομηνίας έναρξης της σεζόν: "Υπάρχουν δύο επιλογές. Είτε θα ξεκινήσουμε την "Martin Luther King Day" (18 Ιανουαρίου), κάτι που πιστεύω ότι θέλουν οι περισσότεροι παίκτες, είτε στις 22 Δεκεμβρίου, κοντά στα Χριστούγεννα. Η μεγάλη διαφορά όμως είναι τα έσοδα και το πώς θα διαμοιραστούν, όπως και το πώς θα έρθει η σεζόν σε μία ισορροπία, ώστε η σεζόν 2021/22 να ξεκινήσει κανονικά τον άλλο Οκτώβριο.

Νομίζω ότι όλοι κάνουν υπολογισμούς σχετικά με το πόσα έσοδα θα χαθούν σε κάθε πιθανή ημερομηνία, οπότε θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε αυτό πριν προχωρήσουμε".

TAGS NBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ