NBA

ΝΒΑ: Ο Γιόκιτς και ο πατέρας του έμαθαν από δημοσιογράφο για το βραβείο του MVP

Ο Νίκολα Γιόκιτς
Ο Νίκολα Γιόκιτς AP PHOTO/MATT SLOCUM

Ο Νίκολα Γιόκιτς απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης στο Σόμπορ της Σερβίας, στη γενέτειρά του, και την είδηση της ανάδειξής του ως πολυτιμότερου παίκτη στο ΝΒΑ την έμαθε από δημοσιογράφο που κάλεσε τον πατέρα του για συγχαρητήρια.

Η είδηση της "νίκης" του Νίκολα Γιόκιτς στην ψηφοφορία για τον τίτλο του MVP της κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ ταξίδεψε σ' ολόκληρο τον πλανήτη εντός λίγων λεπτών, κατακλύζοντας εν ριπή οφθαλμού το διαδίκτυο. Κι όμως τόσο ο 27χρονος Σέρβος σέντερ (2.11) των Ντένβερ Νάγκετς όσο και η οικογένειά του έμαθαν τα νέα από δημοσιογράφο που κάλεσε για μια δήλωση.

"Ο Νίκολα είναι εδώ δίπλα μου, στο Σόμπορ. Δεν γνώριζα ότι αναδείχθηκε MVP, ήσουν ο πρώτος που με ειδοποίησες", αποκρίθηκε ο Μπράνισλαβ Γιόκιτς στη σύντομη επικοινωνία που είχε με την Γέλενα Μέντιτς, συντάκτρια της Blic Sport, η οποία τηλεφώνησε για τα συγχαρητήρια και πιθανόν μια μίνι συνέντευξη.

"Ευχαριστώ για τα συγχαρητήρια, είμαι πολύ χαρούμενος", συμπλήρωσε ο πατέρας του back to back MVP, αλλά υπενθύμισε "τη στάση της οικογένειας να μην σχολιάζει τίποτα" που ν' αφορά την καριέρα του Νίκολα. "Κάτι άλλο δεν θα ήθελα να πω. Ευχαριστώ και πάλι", κατέληξε απλώς ο Μπράνισλαβ Γιόκιτς.

Ο σούπερ σταρ των "σβόλων" έγραψε 27.1 πόντους, 13.8 ριμπάουντ, 7.9 ασίστ, 1.5 κλεψίματα και 1 μπλοκ ανά 33.5 λεπτά σε 74 αγώνες της regular season, οδηγώντας την ομάδα του στα playoffs, πριν από τον αποκλεισμό από τους Γουόριορς. Το SPORT24 είχε δώσει την πρώτη ψήφο του στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τη δεύτερη στον Νίκολα Γιόκιτς και την τρίτη στον Τζοέλ Εμπίντ, όπως είχατε ακούσει στο έκτο επεισόδιο του Bald Brothers.

TAGS NBA ΝΙΚΟΛΑ ΓΙΟΚΙΤΣ ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ