ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΝΒΑ καλεί Σχορτσανίτη

ΝΒΑ καλεί Σχορτσανίτη
Σχορτσανίτης

Ο "Σόφο" είπε πως ίσως πάει στο ΝΒΑ, οι Κλίπερς τον θέλουν, οι Ρόκετς επίσης, αλλά όλα είναι ανοικτά

Ο φετινός Σχορτσανίτης πρέπει να είναι ο καλύτερος Σχορτσανίτης όλων των εποχών. Έχει αφήσει πίσω του όλα όσα τον ταλαιπώρησαν τα προηγούμενα χρόνια, έχει σταθεροποιήσει το βάρος του σε πολύ καλό επίπεδο, έχει ξαναβρεί τη φυσική του κατάσταση, έχει αποκτήσει σταθερότητα στην απόδοσή του κι έχει κάνει τον κόσμο του μπάσκετ να ασχοληθεί ξανά μαζί του. Συμπεριλαμβανομένου του ΝΒΑ. Έτσι, το όνειρό του να διασχίσει τον Ατλαντικό και να συμμετάσχει στο πιο λαμπερό πρωτάθλημα του κόσμου ξαναγεννήθηκε.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο "Σόφο" άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να πάρει τη μεγάλη απόφαση και να μετακομίσει στις ΗΠΑ αυτό το καλοκαίρι. Δεν ήταν τυχαίο κάτι τέτοιο. Πράγματι, αυτή η σκέψη τον απασχολεί πολύ σοβαρά εδώ και κάμποσο καιρό, καθώς η συγκυρία μοιάζει ιδανική.

Επαφές με Κλίπερς, ενδιαφέρον από Χιούστον

Αφενός λήγει το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό και μένει ελεύθερος. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι Κλίπερς ή όποια άλλη ομάδα του ΝΒΑ θελήσει να τον αποκτήσει δεν θα χρειαστεί να πληρώσει τίποτα περισσότερο από την αμοιβή του. Ούτε buy out ούτε οποιαδήποτε άλλη αποζημίωση στον Ολυμπιακό για να "σπάσει" το συμβόλαιό του.

Αφετέρου οι Κλίπερς έχουν αρχίσει εδώ και κάμποσο καιρό να τον "ψήνουν" δείχνοντας πως ενδιαφέρονται σοβαρά να τον αποκτήσουν. Η ομάδα του Λος Άντζελες τον επέλεξε στο νούμερο 34 του ντραφτ του 2003 και από τότε διατηρεί τα δικαιώματά του στο ΝΒΑ. Είχε ενδιαφερθεί να τον εντάξει στο δυναμικό της και το καλοκαίρι του 2006, αμέσως μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιαπωνίας, αλλά δεν το έκανε και γιατί το ενδιαφέρον αποδείχθηκε πως δεν ήταν πολύ ζεστό και γιατί ο "Σόφο" είχε συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό.

Τώρα οι Κλίπερς επανέρχονται και φαίνονται αποφασισμένοι. Άνθρωποί τους έχουν ήδη κάνει κάποιες συζητήσεις με τον Σχορτσανίτη τονίζοντάς του πως τώρα είναι η ευκαιρία γι' αυτόν να κάνει το μεγάλο βήμα. Όχι μόνο γιατί δεν τον δεσμεύει άλλο συμβόλαιο, αλλά και διότι οι ίδιοι Κλίπερς βρίσκονται σε φάση αναδόμησης και χρειάζονται παίκτες.

Οι μόνοι παίκτες που έχουν συμβόλαιο με την ομάδα του Λος Άντζελες για του χρόνου είναι οι δύο γκαρντ Μπαρόν Ντέιβις και Έρικ Γκόρντον και οι δύο ψηλοί Κρις Κέιμαν και Μπλέικ Γκρίφιν (το νούμερο 1 του περσινού ντραφτ, που δεν έπαιξε καθόλου φέτος λόγω σοβαρού τραυματισμού). Κανείς άλλος. Το μισό μπάτζετ παραμένει αδιάθετο, άρα υπάρχει μπόλικος χώρος και οικονομικά και στο ρόστερ για τον "Σόφο", που έχει σοβαρές πιθανότητες όχι απλώς να πάει στις ΗΠΑ, αλλά να παίξει και μπάσκετ εκεί. Η ευκαιρία πράγματι μοιάζει μεγάλη.

Εκτός αυτού, φαίνεται πως οι Κλίπερς δεν είναι η μοναδική ομάδα που δείχνει να ενδιαφέρεται για τον Σχορτσανίτη. Λέγεται πως και οι Χιούστον Ρόκετς εξετάζουν την περίπτωσή του, μάλιστα πρόσφατα ο σκάουτ που παρακολούθησε τους αγώνες του Ολυμπιακού με την Πρόκομ είχε κυρίως στραμμένο το βλέμμα του στον θηριώδη σέντερ. Πάντως η μόνη περίπτωση να παίξει ο "Σόφο" σε άλλη ομάδα του ΝΒΑ πλην των Κλίπερς είναι να αποτελέσει μέρος κάποιας ανταλλαγής.

Τα πάντα ανοικτά

Όλα δείχνουν, ωστόσο, πως ο Σχορτσανίτης δεν πρόκειται να αποφασίσει για το μέλλον του πριν ολοκληρωθούν και τα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Διότι ξέρει πως η παρουσία του σε αυτά, αλλά και στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο πώς τον βλέπουν οι άλλοι και θα επηρεάσουν την απόφασή του. Κι έπειτα είναι και ο Ολυμπιακός, που τον στήριξε όλα αυτά τα χρόνια και ο "Σόφο" δεν το ξεχνά.

Οι "ερυθρόλευκοι" δεν έχουν κάνει για την ώρα κάποια κρούση για να ανανεώσουν το συμβόλαιό του, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνουν. Κάθε άλλο. Προφανώς, όμως, κι αυτοί περιμένουν την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας πριν καταθέσουν την πρότασή τους. Κι αυτή η πρόταση αναμένεται να παίξει, όπως είναι φυσικό, το ρόλο της.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα παραμένει ανοικτό και δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια εξέλιξη πριν την ολοκλήρωση των πλέι οφ. Φαίνεται πάντως πως οι επιλογές που έχει ο Σχορτσανίτης είναι δύο: ΝΒΑ ή Ολυμπιακός. Η επιλογή μιας άλλης ευρωπαϊκής ομάδας μάλλον συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες.




















TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ