ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ

Ντούσαν Ίβκοβιτς: Ένας χρόνος χωρίς τον Ντούντα

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς
Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς INTIME

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο του Ντούσαν Ίβκοβιτς, ενός προπονητή που επηρέασε το ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ όσο λίγοι και το SPORT24 θυμάται την πορεία του μέσα από τα αφιερώματα και τις συνεντεύξεις που δημοσίευσε για να τον τιμήσει.

Ένας χρόνος χωρίς τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ήταν 16 Σεπτεμβρίου 2021 όταν έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του θρυλικού Ντούντα σε ηλικία 78 ετών, η οποία βύθισε το πένθος το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Πριν από έναν χρόνο πέθανε ο "σοφός", όπως τον είχε βαφτίσει κάποτε ειρωνικά ο Παναγιώτης Φασούλας όταν συνυπήρξαν στον ΠΑΟΚ, σε ένα προσωνύμιο που τελικά, καθιερώθηκε. Ο Ίβκοβιτς ήταν ένας άνθρωπος που σημάδεψε το ευρωπαϊκό - αλλά και το ελληνικό - μπάσκετ με την φιλοσοφία του και τον τρόπο που προσέγγιζε το άθλημα της καλαθοσφαίρισης, αλλά και την ίδια την ζωή, ένας προπονητής που ανέδειξε σπουδαίους παίκτες και έφτιαξε σπουδαίες ομάδες,

Οι επιτυχίες του σε εθνικό επίπεδο με την Γιουγκοσλαβία - και αργότερα με την Σερβία - αλλά και σε συλλογικό επίπεδο, όπου είχε ως μεγαλύτερα παράσημα τις δύο κατακτήσεις της EuroLeague ως προπονητής του Ολυμπιακού (1997 και 2012).

Το SPORT24 θυμάται τον Ντούντα μέσα από τα θέματα που δημοσίευσε εκείνες τις μέρες.

Ξεκινώντας από την τελευταία συνέντευξη της ζωής του στον Αλέξανδρο Τρίγκα και συνεχίζοντας με τα δάκρυά του στην κάμερα του SPORT24 για τον Δημήτρη Μητροπάνο, διαβάστε ακόμα:

Τις αναμνήσεις του Γιάννη Φιλέρη από τον Ντούντα.

Τον Βασίλη Σκουντή να θυμάται μία παλαιότερη συνέντευξή που είχε πάρει από τον "σοφό", αλλά και το πρώτο (και τελευταίο) βράδυ του με τον Ίβκοβιτς.

Τις 10 ατάκες του Ίβκοβιτς που έμειναν στην ιστορία.

Την συνέντευξη του Γιώργου Καράγκουτη όπου μοιράστηκε όσα έζησαν στον Πανιώνιο την διετία 1994-96.

Την συνέντευξη του Γιώργου Καλαϊτζή που θυμήθηκε και αυτός ιστορίες από την συνύπαρξή τους στον Πανιώνιο την ίδια περίοδο.

TAGS ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΡΒΙΑΣ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ