ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ντικούδης: "Το όνειρο έγινε πράξη!"

Ντικούδης: "Το όνειρο έγινε πράξη!"
INTIME SPORTS

Ο Δήμος Ντικούδης μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Sport24 Magazino" με τους Αντρέα Παλομπαρίνι και Παντελή Βλαχόπουλο και θυμήθηκε τη μεγάλη νίκη επί των ΗΠΑ.

Η 1η Σεπτεμβρίου έχει συνδυαστεί με μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία της εθνικής ομάδας μπάσκετ. Ο Δήμος Ντικούδης μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Sport24 Magazino» με τους Αντρέα Παλομπαρίνι και Παντελή Βλαχόπουλο και θυμήθηκε τη μεγάλη νίκη επί των ΗΠΑ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του…

Για τα συναισθήματα του πριν από το παιχνίδι με τις ΗΠΑ: « Ειλικρινά μιλώντας και ως παίκτης τότε, δεν μπορούσαμε να αισθανθούμε φόβο. Είχαμε μια φοβερή ομάδα και γνωρίζαμε πως μπορούμε να κοιτάξουμε κάθε αντίπαλο στα μάτια. Όπως άλλωστε, κάναμε».

Για την στιγμή που κλήθηκε να βοηθήσει: « Κάθε παίκτης εκείνης της δωδεκάδας μπορούσε να μπει μέσα και να αλλάξει τη ροή του αγώνα. Υπήρχε ποιότητα και η ικανότητα για να αλλάξει ο ρυθμός. Σε αυτό το παιχνίδι ήμουν σε καλή μέρα. Είχαμε ενέργεια στην επίθεση και πλουραλισμό».

Για αυτά που του έχουν μείνει μετά το ματς με τις ΗΠΑ:« Είναι πάρα πολλά πράγματα… Σίγουρα θυμάμαι τους πανηγυρισμούς. Την ευτυχία που ένιωσε ο κόσμος στην Ελλάδα μετά από αυτή την επιτυχία, με συνέπεια ακόμα και σήμερα να μας δίνει συγχαρητήρια για εκείνο το ματς».

Για την προσπάθεια που έκανε:« Είναι κάτι που ονειρεύεσαι ένα παιδί. Να φτάσεις σε μία τόσο μεγάλη επιτυχία και είναι πολύ σημαντικό να γίνεται ένα όνειρό σου πραγματικότητα».

Για την Εθνική ομάδα που θ” αγωνιστεί στο Ευρωμπάσκετ: « Είναι η κορυφαία των τελευταίων ετών, με πολύ καλούς παίκτες. Αυτό που θα κάνει την διαφορά είναι να είμαστε δεμένοι και να δείξουμε τον καλό μας εαυτό, ώστε να κάνουμε το βήμα για το βάθρο».

Για τους επικίνδυνους αντιπάλους: « Η Ισπανία παραδοσιακά είναι φαβορί, όπως και η Γαλλία που έχει εξαιρετική ομάδα. Νομίζω πως θα υπάρξουν και εκπλήξεις, η Κροατία θα προσπαθήσει ν” αποδείξει ενώ και η Ιταλία είναι ερωτηματικό. Βέβαια και η Σερβία έχει πολύ καλή ομάδα».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: « Σίγουρα έχει εξελιχθεί. Έρχεται από γεμάτη χρονιά και έχει άλλον αέρα. Μιλάμε για έναν παίκτη που δεν χρειάζεται να βάλει ούτε δέκα πόντους για να είναι χρήσιμος καθώς κάνει πολλά άλλα πράγματα στο παρκέ».

Για το αν μετράει μόνο το σύνολο: « Το βασικό είναι να υπάρχει ένα καλό σύνολο που να έχει καλή χημεία, ωστόσο θα υπάρξουν και δύσκολα παιχνίδια που θα χρειαστεί ένας ηγέτης. Νομίζω πως αυτή η ομάδα σε κάθε παιχνίδι μπορεί να έχει και διαφορετικό πρωταγωνιστή».

Ακούστε και διαβάστε τις δηλώσεις του Δήμου Ντικούδη στον Sport24 Radio. www.sport24radio.gr/blog/to-oniro-egine-praxi/

Posted by SPORT 24 Radio on Tuesday, 1 September 2015
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ