ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ντέρμπι; Όχι και τόσο...

Ντέρμπι; Όχι και τόσο...
Νιουλεϊ

Ο Πανιώνιος νίκησε πολύ άνετα τον -πρώην- αήττητο Πανελλήνιο με 78-60 και έκανε το 4Χ4

Το παιχνίδι με βάση τη θεωρία (αλλά και τα νούμερα) ήταν ντέρμπι. Όμως, ο Πανιώνιος στο πρώτο ημίχρονο φάνηκε αποφασισμένος να μετατρέψει τον αγώνα σε παράσταση για ένα ρόλο, που όμως είχε τρεις... πρωταγωνιστές.
Οι Ξανθόπουλος, Νιούλεϊ και Ζορόσκι πήραν από το χέρι την ομάδα τους και με πολύ καλή απόδοση και όμορφο μπάσκετ επέβαλαν το ρυθμό τους από νωρίς και αιφνιδίασαν τον πρωτοπόρο της Α1, Πανελλήνιο.

Μάλιστα, οι "ολυμπιονίκες" έδειχναν να μην μπορούν να βρουν το δρόμο προς το καλάθι και στο πρώτο δεκάλεπτο έμειναν στους 12 πόντους, την ώρα που ο Πανιώνιος πέτυχε 20 με καλά ποσοστά και οργανωμένες επιθέσεις. Όμως, οι κυανέρυθροι πάτησαν γκάζι στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου έπαιξαν ακόμη καλύτερη άμυνα, έτρεξαν στο ανοιχτό γήπεδο, είχαν τον Νιούλεϊ ζεστό και μέσα σε λίγα λεπτά αύξησαν κατά πολύ τη διαφορά.

Με τον Πανελλήνιο κολλημένο επιθετικά, ο Πανιώνιος πέρασε το φράγμα των δέκα πόντων, ο κόσμος μπήκε... στο κλίμα και οι γηπεδούχοι πήγαν μέχρι το ημίχρονο... τρέχοντας. Δύο λεπτά πριν το τέλος, η ομάδα του Νέναντ Μάρκοβιτς πήρε διαφορά 21 πόντων (39-18), για να κλείσει τελικά το πρώτο μέρος με το σκορ 43-24.

Ωστόσο, ο Πανελλήνιος προσπάθησε να αντιδράσει στο τρίτο δεκάλεπτο και να εκμεταλλευτεί την όποια χαλάρωση του Πανιωνίου. Η ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη μείωσε σιγά-σιγά τη διαφορά με καλή άμυνα και πιο σωστές (σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο) επιλογές στην επίθεση, αλλά παρά το 54-45 το οποίο διαμόρφωσε, το δεκάλεπτο έληξε με τον Πανιώνιο να προηγείται 57-45.

Η αναλαμπή του Πανελληνίου δεν είχε συνέχεια και ο Πανιώνιος συνήλθε από το μικρό μπλακ άουτ και στο τέταρτο δεκάλεπτο ανέβασε και πάλι την απόδοσή του, μαζί και τη διαφορά του σκορ. Με τους Νιούλεϊ και Σάκοτα να πρωταγωνιστούν στο σκοράρισμα οι κυανέρυθροι "καθάρισαν" το ματς, η διαφορά πήγε στους 24 πόντους (74-50) και σε εκείνο το σημείο έγινε και... σύρραξη.

Ο Γεωργαλής έκανε φάουλ στον Γκράντι και ο παίκτης του Πανιωνίου προκάλεσε τον Αμερικανό παίκτη του Πανελληνίου. Μπήκε και ο Πέτρουλας στο "χορό" ακολούθησαν κι άλλοι, αλλά η επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι. Φυσικά, το αποτέλεσμα είχε κριθεί και μάλιστα ο Νέναντ Μάρκοβιτς έδωσε χρόνο και στους μικρούς του Πανιωνίου, όπως τον Γιάνκοβιτς τζούνιορ, ο οποίος σκόραρε ύστερα από μια πολύ όμορφη προσπάθεια, λίγο πριν λήξει το ματς με 78-60.

Τα δεκάλεπτα: 20-12, 43-24, 57-45, 78-60

Πανιώνιος (Νέναντ Μάρκοβιτς): Ξανθόπουλος 8 (2), Γιάνκοβιτς 2, Ζορόσκι 12 (2), Γεωργαλής 2, Σάκοτα 12 (2), Αγγελόπουλος, Καλαμπόκης 12 (1), Νιούλεϊ 19 (3), Σιγκούνας, Κένταλ 2, Γιαννούλης 9

Πανελλήνιος (Γιώργος Καλαφατάκης): Σιμς, Αργυρόπουλος 5 (1), Καλαϊτζίδης 6, Καράμπουλας 5, Γκράντι 15 (1), Αποστολίδης 3, Πέτρουλας 2, Σόντερς, Σκλάβος 10 (2), Εντζάι 9, Παππας 3 (1), Παπαϊωακείμ 2

Ο Νέναντ Μάρκοβιτς μετά το ματς τόνισε: " Ο Κλιβς δεν έπαιξε, όπως δεν θα παίξει και στο παιχνίδι με τη Λούτβισμπουργκ, αλλά κόντρα στον Πανελλήνιο είχαμε 9 παίκτες που τα έδωσαν όλα. Είμαστε μια καινούρια ομάδα και θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά για να βελτιωνόμαστε καθημερινά".

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καλαφατάκης είπε: " Οι επιλογές μας στην επίθεση ήταν κακές και δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι, με συνέπεια να παρουσιάσουμε αυτή την εικόνα. Ό,τι ήταν να κάνουμε, το κάναμε".

*Σε ό,τι αφορά τους Γεωργαλή και Γκράντι, οι οποίοι ενεπλάκησαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι διαιτητές πήραν τα δελτία τους αφού τους απέβαλαν με ντισκαλιφιέ και πλέον η τύχη τους είναι στα χέρια του Αθλητικού Δικαστή, για την τιμωρία που θα τους επιβληθεί.






















TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ