EUROLEAGUE

Ντάνστον: ''Το είχα πει στον Σάκοτα!''

Ντάνστον: ''Το είχα πει στον Σάκοτα!''
INTIME SPORTS

Ο Ντάνστον του Άρη που έφυγε ως αποτυχημένος από τη Θεσσαλονίκη πριν από τρία χρόνια αποτελεί μακρινή ανάμνηση. Ο Ντάνστον του Ολυμπιακού κάνει τη... σύγκριση στο Euroleague Greece και θυμάται μια απίστευτη κουβέντα με τον Ντούσαν Σάκοτα!

Οι περσινές εμφανίσεις του Μπράιαν Ντάνστον στο ιταλικό πρωτάθλημα με τη Βαρέζε ήταν το ''διαβατήριο'' για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να βλέπει στο πρόσωπο του Αμερικανού πρώην φόργουορντ του Άρη την πιο κοντινή περίπτωση στα χαρακτηριστικά του Κάιλ Χάινς.

Ο Ντάνστον αποκαλύπτει στο Euroleague Greece τον διάλογο που είχε με τον Ντούσαν Σάκοτα πριν βάλει την υπογραφή του στο συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Ευρώπης και μάλλον πρέπει να αρχίσει να πιστεύει στο πεπρωμένο!

Παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι δεν νιώθει καμία πίεση για τον ρόλο του αντι-Χάινς στην φροντ λάιν του Ολυμπιακού. Και μπορεί οι αριθμοί να μην λένε πάντα την αλήθεια, στην περίπτωση του Ντάνστον, όμως, (σ.σ. 9.1 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1.8 κοψίματα σε πέντε αγώνες στην Euroleague), τη λένε και με το παραπάνω...

Μπορείς πλέον να συγκρίνεις τον Μπράιαν Ντάνστον του Άρη με τον... Μπράιαν Ντάνστον του Ολυμπιακού, έχοντας ήδη δώσει δείγματα γραφής με τη φανέλα των πρωταθλητών Ευρώπης;

''O Ντάνστον του Άρη με τον Ντάνστον του Ολυμπιακού… Νομίζω πως δεν υπάρχει καμία σύγκριση (γέλια)! Μεσολάβησαν τρία χρόνια από τότε. Ο Άρης ήταν η πρώτη μου ομάδα στην Ευρώπη, ήταν το ξεκίνημα της ευρωπαϊκής μου καριέρας. Πλέον έχω την εμπειρία και την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται! Έχω την υπομονή και γνωρίζω καλά τον ρόλο μου στο γήπεδο, ξέρω τι χρειάζεται η ομάδα μου για να κερδίζει και πότε, ακριβώς, το χρειάζεται. Φέτος βγάζω ενέργεια, προσπαθώ να βοηθάω τον Ολυμπιακό στην άμυνα και τα ριμπάουντ.Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι βλέπετε μπροστά σας έναν άλλον παίκτη!''.

Πως είναι, λοιπόν, αυτή η πρώτη σου εμπειρία σε ομάδα υψηλού επιπέδου που πρωταγωνιστεί στην Euroleague;

''Μέχρι στιγμής, όλα είναι απίστευτα! Δουλεύουμε σκληρά, κάνουμε πολύ δουλειά στις προπονήσεις για να βελτιωθούμε και να παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας. Προχωράμε μέρα με τη μέρα, προπόνηση με προπόνηση και νομίζω πως όλα αυτά φαίνονται στο γήπεδο''.

Σε γεμίζει πίεση το ότι καλείσαι να καλύψεις το τεράστιο κενό του Κάιλ Χάινς, ίσως του καλύτερου Αμερικανού που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια;

'Όχι, δεν υπάρχει πίεση… Σε καμία περίπτωση! Ξέρω ότι πρέπει να καλύψω ένα μεγάλο κενό όμως είμαστε δυο διαφορετικοί παίκτες με τον Χάινς. Εξάλλου, και η ίδια η ομάδα είναι διαφορετική. Δεν μπορεί να συγκριθεί ο περσινός με τον φετινό Ολυμπιακό. Μιλάμε για δυο εντελώς διαφορετικές καταστάσεις! Όπως και να ‘χει, κάνω τα πάντα για να βοηθάω την ομάδα μου χωρίς να σκέφτομαι αυτή τη σύγκριση''.

Σημειωτέον ότι ο Χάινς ήταν ίσως ο πιο αγαπητός ξένος για τους φίλους του Ολυμπιακού. Είναι ''στοίχημα'' για σένα να κερδίσεις τον κόσμο της ομάδας;

''Σίγουρα, ναι! Αν παίζουμε σαν ομάδα, οι φίλαθλοί μας θα εκτιμούν αυτό που κάνουμε στο γήπεδο. Μόνο έτσι μπορούν να σε συμπαθήσουν σαν άνθρωπο και σαν παίκτη. Θέλω να ξέρουν ότι δίνουμε τα πάντα, θέλουμε να είναι δίπλα μας είτε κερδίζουμε είτε χάνουμε, και να μας υποστηρίζουν''.

Αισθάνεσαι τυχερός για την εξέλιξη που είχες στην καριέρα σου, με δεδομένο ότι έφυγες στα μέσα της σεζόν από τον Άρη και πλέον βρίσκεσαι στο ρόστερ του πρωταθλητή Ευρώπης;

''Ναι, νιώθω πολύ τυχερός. Κάθε μέρα φέρνω στο μυαλό μου το πώς έφυγα από τον Άρη. Ένιωσα σαν να ήμουν ο χειρότερος παίκτης στον κόσμο! Έφυγα με πολύ άσχημο τρόπο αφού δεν μπόρεσα να κάνω αυτά που μπορούσα στο γήπεδο. Και ξέρεις ποια είναι η πλάκα; Μιλούσα με τον Ντούσαν Σάκοτα (σ.σ. συμπαίκτες πέρσι στη Βαρέζε). Παρακολουθούσαμε μαζί ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού, δεν θυμάμαι ποιο. Εκείνη τη στιγμή του είπα ότι θα γύριζα στην Ελλάδα μόνο για τον Ολυμπιακό! Και να που τώρα, είμαι εδώ μαζί σας (γέλια)!''.

-Για ανταλλαγή απόψεων, ακολουθήστε μας στο Twitter @Giannis_Stavr

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ