ΗΠΑ

Νοβοσέλ: "Είμαι πεπεισμένος ότι ο Κούκοτς θα μπει στο Hall of Fame"

Yugoslavia's basketball coach Mirko Novosel addresses a media availability during his induction into the Basketball Hall of Fame in Springfield, Mass., Friday morning, Sept. 7, 2007. (AP Photo/Stephan Savoia)
Yugoslavia's basketball coach Mirko Novosel addresses a media availability during his induction into the Basketball Hall of Fame in Springfield, Mass., Friday morning, Sept. 7, 2007. (AP Photo/Stephan Savoia) AP PHOTO/STEPHAN SAVOIA

Ο Μίρκο Νοβοσέλ μίλησε σε κροατική ιστοσελίδα με αφορμή την απουσία του Τόνι Κούκοτς (και) από τη φετινή τάξη του Hall of Fame, δίνοντας τη δική του εξήγηση για το γεγονός.

Η απουσία του Τόνι Κούκοτς (και) από τη φετινή τάξη του Hall of Fame έγινε αποδεκτή με πολλά αρνητικά σχόλια στην Κροατία, με τον ίδιο πάντως να δείχνει με την στάση του ότι αυτό είναι το τελευταίο που τον απασχολεί.

Στη χώρα συνέχισαν να καλύπτουν το θέμα τις ημέρες που ακολούθησαν την την ανακοίνωση των φετινών ονομάτων, με τον Μίρκο Νοβοσέλ να μιλάει σε κροατική ιστοσελίδα για το θέμα. Ο θρυλικός προπονητής εξήγησε πως δεν πρόκειται για μια απόφαση που... κρύβει κάτι από πίσω, παρά το γεγονός πως είναι η έβδομη σειρά που, παρά την υποψηφιότητά του, ο Τόνι Κούκοτς δεν μπαίνει εν τέλει στο Hall of Fame. " Υπήρχαν περιπτώσεις αθλητών από τις ΗΠΑ που χρειάστηκε να φτάσουν στις δέκα υποψηφιότητες, έως ότου μπουν" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μίρκο Νοβοσέλ, που στη διάρκεια της τεράστιας καριέρας του έχει προπονήσει -εκτός των άλλων- τον Τόνι Κούκοτς, τον Κρέζιμιρ Τσόσιτς και τον Ντράζεν Πέτροβιτς.

Όσο για την εξήγηση που δίνει στη φετινή απουσία του άλλοτε παίκτη των Σικάγο Μπουλς; " Φέτος ήταν μια περίεργη κατάσταση, είδαμε αρκετές εξαιρέσεις στον γενικό κανόνα, λόγω των συνθηκών που είχαν διαμορφωθεί. Αναφέρομαι στον Κόμπι Μπράιαντ και τον Πάτρικ Μπάουμαν, που μπήκαν στο Hall of Fame, νωρίτερα ίσως απ' ότι θα περιμέναμε επειδή απεβίωσαν. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Από εκεί και πέρα, είμαι πεπεισμένος πως αργά ή γρήγορα, ο Τόνι θα μπει στο Hall of Fame. Κατ' εμέ, δεν χωράει αμφιβολία γι αυτό" είπε.

AP Photo/Stephan Savoia

TAGS ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ