ΗΠΑ

Επίσημο: Στο HoF οι Μπράιαντ - Ντάνκαν - Γκαρνέτ και ο Πάτρικ Μπάουμαν

Επίσημο: Στο HoF οι Μπράιαντ - Ντάνκαν - Γκαρνέτ και ο Πάτρικ Μπάουμαν
AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Τα νέα μέλη του Basketball Hall of Fame ανακοινώθηκαν το Σάββατο 4 Απριλίου, με τον Κόμπι Μπράιαντ, τον Τιμ Ντάνκαν και τον Κέβιν Γκαρνέτ να συμπεριλαμβάνονται στη λίστα, στην οποία βρίσκεται επίσης ο Πάτρικ Μπάουμαν.

Η μπασκετική αιωνιότητα υποδέχθηκε το Σάββατο 4 Απριλίου τα νέα μέλη της, μετά την ανακοίνωση των εισαχθέντων στο Basketball Hall of Fame. Το όνομα του Κόμπι Μπράιαντ ήταν το πρώτο που ανακοινώθηκε, με την επισήμανση πως επρόκειτο για " έναν από τους πιο ανταγωνιστικούς αθλητές που πάτησαν τα παρκέ και άφηνε το στίγμα του στις δύο πλευρές του παρκέ".

Μαζί με τον εκλιπόντα αστέρα των Λος Άντζελες Λέικερς, εισήχθησαν οι επί σειράς ετών αντίπαλοί του, Τιμ Ντάνκαν και Κέβιν Γκαρνέτ, αλλά και μια από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες του αμερικανικού αθλητισμού, ο Ρούντι Τομγιάνοβιτς (τα ονόματα των τεσσάρων είχαν διαρρεύσει μια μέρα νωρίτερα).

Στην τάξη του 2020 βρίσκεται κι ο Πάτρικ Μπάουμαν, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή πριν από περίπου ενάμιση χρόνο. Ο πρώην Γενικός Γραμματέας της FIBA χαρακτηρίζεται ως ένας άνθρωπος που " συνέβαλε σημαντικά στην εξέλιξη του αθλήματος, ως επί σειράς ετών μέλος της FIBA και της ΔΟΕ. Χάρη σε δικές του προσπάθειες εξαπλώθηκαν τα προγράμματα μικρών ηλικιών και το 3on3 σε παγκόσμιο επίπεδο".

Αναλυτικά τα νέα μέλη του Basketball Hall of Fame:

Κόμπι Μπράιαντ

Τιμ Ντάνκαν

Κέβιν Γκαρνέτ

Ταμίκα Κάτσινγκς

Πάτρικ Μπάουμαν

Μπάρμπαρα Στίβενς

Κιμ Μάλκλεϊ

Ρούντι Τομγιάνοβιτς

Έντι Σάτον

AP Photo/Mark J. Terrill

TAGS ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ