ΜΠΑΣΚΕΤ

Νικς - Μπακς 136-134: Ωραίος... αλλά μοιραίος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!

Νικς - Μπακς 136-134: Ωραίος... αλλά μοιραίος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
AP PHOTO/JULIE JACOBSON

Έσπασαν καρδιές στη Νέα Υόρκη, όπου οι Νικς υποχρέωσαν τους Μπακς στην 7η φετινή ήττα με 136-134 στην παράταση! Στους 33 πόντους σταμάτησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που είχε και 19 ριμπάουντ, 7 ασίστ (VIDEO).

Οι Μπακς και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκαναν την πρώτη τους φετινή επίσκεψη στη Νέα Υόρκη και ως συνήθως το παιχνίδι εξελίχθηκε σε θρίλερ! Το Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν είχε πάρα πολλούς φίλους των Μπακς, το παιχνίδι ήταν up tempo από την αρχή έως το τέλος και το σκορ χορταστικό, με τις δύο ομάδες να βάζουν μαζί 38 τρίποντα! Αυτή τη φορά όμως στο τέλος νικητές έφυγαν οι Νικς, που ανέτρεψαν διαφορά 14 πόντων στα τελευταία επτά λεπτά του κανονικού αγώνα, επικράτησαν στην παράταση με 136-134 και έσπασαν ένα σερί 6 ηττών στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων.

Παρότι είχε να αντιμετωπίσει όλο το βράδυ μία πολύ καλά προσαρμοσμένη πάνω του άμυνα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πέτυχε 33 πόντους με 10/17 σουτ και 13/16 βολές, μάζεψε 19 ριμπάουντ, μοίρασε 7 ασίστ και είχε ακόμα 3 κλεψίματα και 2 κοψίματα σε 42 λεπτά. Ο 24χρονος φόργουορντ, πάντως, έκανε και 6 λάθη (συμπεριλαμβανομένων δύο καθοριστικών στα τελευταία λεπτά) και έχασε δύο φορές την ευκαιρία να δώσει στους Μπακς τη νίκη, μία στο τέλος του κανονικού αγώνα (με σουτ που έμοιαζε... copy paste με το νικητήριο που είχε σημειώσει πριν από περίπου δύο χρόνια στο ίδιο γήπεδο) και μία στην παράταση.

ΟΙ ΝΙΚΣ ΕΒΑΛΑΝ 20/34 ΤΡΙΠΟΝΤΑ!

Οι Νικς βρέθηκαν απλά σε τρομερή βραδιά στην επίθεση. Οι Νεοϋορκέζοι τελείωσαν το παιχνίδι με 20/34 τρίποντα (!), σούταραν συνολικά με 53,1% και είχαν τέσσερις παίκτες με περισσότερους από 20 πόντους. Ο Ντέμιαν Ντότσον πέτυχε 21 πόντους με 5/5 τρίποντα (συμπεριλαμβανομένου και του νικητήριου), ο Τιμ Χάρνταγουεϊ έβαλε άλλους 21 (είχε και 8 ασίστ) και ο Κέβιν Νοξ έκανε την καλύτερη εμφάνιση της επαγγελματικής καριέρας του (26 πόντοι), κρατώντας τους Νικς στο παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο. Ο ήρωας της βραδιάς όμως ήταν ο Εμάνουελ Μούντιεϊ, που έβαλε 28 πόντους και μοίρασε 7 ασίστ!

Πέρα από τον Αντετοκούνμπο, πολύ καλοί ήταν και οι Ερικ Μπλέντσο (27 πόντοι, 7 ασίστ), Μάλκολμ Μπρόγκντον (22 πόντοι) για το Μιλγουόκι. Ωστόσο οι Μπακς πέταξαν στα σκουπίδια όλες τις διψήφιες διαφορές που δημιούργησαν στο δεύτερο ημίχρονο (και ήταν πολλές), καθώς και τις τρεις ευκαιρίες που είχαν για να πάρουν τη νίκη στην κανονική διάρκεια και στην παράταση ενός αγώνα που φάνηκε από το ξεκίνημα ότι θα είχε πολλές συγκινήσεις να προσφέρει.

Νικς - Μπακς 136-134: Ωραίος... αλλά μοιραίος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!

Οι Νικς μπήκαν καλύτερα στο παρκέ του "Γκάρντεν". Η ομάδα του Ντέιβιντ Φίζντεϊλ πέτυχε τους πρώτους πέντε πόντους στο ματς, προηγήθηκε με 17-10 στο 6' και ο Μάριο Χεζόνια έδωσε στους φίλους των Νικς έναν καλό λόγο να ξεσηκωθούν, όταν κάρφωσε στο ανοιχτό γήπεδο και εν συνεχεία πέρασε πάνω από τον (πεσμένο στο παρκέ) Γιάννη Αντετοκούνμπο , σαν άλλος Άλεν Άιβερσον -πάνω από τον Ταϊρόν Λου! Ο ενθουσιασμός δεν κράτησε πάντως πολύ στο MSG.

Οι Μπακς απάντησαν άμεσα με ένα σερί 0-13, προηγήθηκαν με 17-23 στο 8', ανέβασαν την διαφορά πάνω από τους 10 πόντους στο 13' (30-41) και ξέφυγαν ακόμα και με +13 στο 16' (37-50). Οι γηπεδούχοι ήταν πάντως αποφασισμένοι να μην αφήσουν το Μιλγουόκι να κάνει περίπατο. Με τους Μούντιεϊ και Ντότσον σε πολύ καλό βράδυ, οι Νικς ροκάνισαν σταδιακά την διαφορά μέχρι τους πέντε πόντους στο τέλος του ημιχρόνου και στο 27' προσπέρασαν στο σκορ με 71-70 για πρώτη φορά από το 7ο λεπτό. Μόνο που ένα τάιμ άουτ ήταν αρκετό για να αλλάξει πάλι τα πάντα.

ΤΟ COMEBACK ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ-ΘΡΙΛΕΡ

Οι Μπακς επέστρεψαν στο γήπεδο βάζοντας στα επόμενα τέσσερα λεπτά 17 αναπάντητους πόντους και ξέφυγαν εκ νέου με 71-87 στο 31'. Κι όμως, οι Νεοϋορκέζοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Η ομάδα του Φιζντέιλ έκανε ένα επιμέρους 17-3 στα επόμενα τέσσερα λεπτά και στο 37' έριξε την διαφορά στους δύο πόντους (95-97), πριν ακολουθήσει το νέο ξέσπασμα των Μπακς. Ούτε αυτό όμως έμεινε αναπάντητο! Το Μιλγουόκι ανέβασε την διαφορά στους 14 πόντους (99-113) στο 41', πριν οι Νικς ισοφαρίσουν το ματς με τρίποντο του Μούντιεϊ 24,1'' πριν από τη λήξη (124-124)!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επιχείρησε στην τελευταία επίθεση να βάλει το ίδιο σουτ που είχε σημειώσει πριν από δύο χρόνια, το πρώτο νικητήριο της καριέρας του, αλλά έκανε ερ-μπολ και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί οι δύο ομάδες φρόντισαν να οδηγήσουν το παιχνίδι μέχρι το τελευταίο σουτ. Ο Ντότσον έκανε το σκορ 135-134 με τρίποντο 1'09'' πριν από τη λήξη, αλλά οι Μπακς έχασαν τρία διαδοχικά σουτ στην επόμενη επίθεση, ο Μουντιέι έκανε το σκορ 136-134 με 1/2 βολές στα 9,7'' και στην τελευταία επίθεση ο Ρόμπινσον έκοψε τον Μπλέντσο, πριν οι Μπακς ανακτήσουν την κατοχή με 2,7'' να απομένουν. Στο 1,2'', μάλιστα, ο Λόπεζ κέρδισε φάουλ. Έχασε όμως την πρώτη βολή και το ματς τελείωσε.

Photo credits: AP Photo/Julie Jacobson

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ