ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Νέα πρωτιά για Διαμαντίδη

Νέα πρωτιά για Διαμαντίδη
STOLISVAGGELIS

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης κατέλαβε ακόμη μία ατομική πρωτιά, αφού από σήμερα (23/3) είναι πρώτος στην κατηγορία των αμυντικών ριμπάουντ, της Α1. Τι τον συνδέει με τον Χάρη Μαρκόπουλο.

Χρειάστηκε να περάσουν δεκαπέντε -και κάτι- χρόνια προκειμένου ο Δημήτρης Διαμαντίδης να "σκαρφαλώσει" στην κορυφή της λίστας των αμυντικών ριμπάουντ, στην Α1. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ξεπέρασε απόψε (23/3) τον Κώστα Τσαρτσαρή (έχει 1505), αφού μάζεψε το δεύτερο αμυντικό ριμπάουντ που χρειαζόταν στο 24'05'' της αναμέτρησης με τον Κόροιβο και έφτασε τα 1506 στην καριέρα του, στο πρωτάθλημα του ΕΣΑΚΕ.

Το πρώτο αμυντικό ριμπάουντ της επαγγελματικής του καριέρας το πήρε στις 22 Δεκεμβρίου 1999, στη νίκη του Ηρακλή επί του Ολυμπιακού (82-81). Έκτοτε, συνέχισε να κατεβάζει "σκουπίδια", με το παιχνίδι απέναντι στον Κόροιβο να έχει πλέον ιστορικό χαρακτήρα, για τον ίδιο.

Η σημειολογία των δύο ημερομηνιών είναι ότι παρών τόσο στο πρώτο όσο και στο 1506ό ριμπάουντ του "Μήτσου" ήταν ο προπονητής του Κοροίβου, Χάρης Μαρκόπουλος. Το 1999 βέβαια με την ιδιότητα του παίκτη, αφού ήταν συμπαίκτης του στον Ηρακλή.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ