NCAA

NCAA: Προς την αγκαλιά του Πιτίνο ο Λιοτόπουλος

Ο Λευτέρης Λιοτόπουλος
Ο Λευτέρης Λιοτόπουλος EUROKINISSI

Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές ο Λευτέρης Λιοτόπουλος έχει δεσμευτεί να ενταχθεί στο μπασκετικό πρόγραμμα του κολεγίου Σεντ Τζονς, του ηγείται από τον περασμένο Μάρτιο ο Ρικ Πιτίνο.

Οι θητείες του Ρικ Πιτίνο στην Ελλάδα τον έχουν βοηθήσει αναμφίβολα να αποκτήσει γνώση της εγχώριας αγοράς και ταυτόχρονα ν' αποκτήσει τις κατάλληλες διασυνδέσεις για να μαθαίνει τα νέα από τα φυτώρια. Ειδάλλως θα ήταν αρκετά πιο περίπλοκο αφενός να ξέρει τον 17χρονο Λευτέρη Λιοτόπουλο (1.92) της ακαδημίας ΔΕΚΑ, που ξεχωρίζει στην ηλικία του, αφετέρου να τον πάρει μαζί του στο Σεντ Τζονς.

Τουλάχιστον αυτό έγραψε δημοσιογράφος της New York Post, υποστηρίζοντας πως υπάρχει ήδη προφορική δέσμευση προκειμένου ο MVP του πανελλήνιου πρωταθλήματος Εφήβων να ενταχθεί στο μπασκετικό πρότζεκτ των Ρεντ Στορμ, το οποίο ανέλαβε μετά τα μέσα Μαρτίου ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού και της Εθνικής.

Εκ των παραπάνω προκύπτει πως ο νεαρός Θεσσαλονικιός και η οικογένειά του έχουν, γι' αρχή, επιλέξει μια δοκιμή στο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα μπάσκετ των ΗΠΑ πριν από τη μετάβαση στο επαγγελματικό πεδίο και σε αυτή τη μάχη με τα υπόλοιπα ιδρύματα το Σεντ Τζονς βγήκε κερδισμένο.

Λέγεται μάλιστα ότι το νεοϋορκέζικο κολέγιο με τις δύο συμμετοχές σε Final Four (1952, 1985) και τις τριάντα συνολικά στην τελική φάση του εθνικού πρωταθλήματος, έχει βάλει στόχο να ενισχυθεί σημαντικά ύστερα από τη συμφωνία που έκανε με τον φημισμένο και επιτυχημένο κόουτς προκειμένου να πρωταγωνιστήσει.

TAGS NCAA ΗΠΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ