NBA

NBA, ξέσπασμα Ντουράντ εναντίον φιλάθλων: "Για αυτούς είμαστε ζώα σε τσίρκο, όχι άνθρωποι"

Ο Κέβιν Ντουράντ
Ο Κέβιν Ντουράντ AP PHOTO / DARRYL WEBB

Ο Κέβιν Ντουράντ ξέσπασε μετά το περιστατικό που οπαδός των Μάβερικς τον αποκάλεσε "σκ...λα" πριν από το ματς με τους Σανς, λέγοντας ότι στα μάτια του κόσμου οι παίκτες του NBA είναι ζώα σε τσίρκο.

Ο Κέβιν Ντουράντ είδε μία οπαδό να τον αποκαλεί "σκ...λα" πριν από το παιχνίδι των Σανς με τους Μάβερικς ζητώντας της τον λόγο. Δεν ζήτησε να την διώξουν από το γήπεδο. Μετά το παιχνίδι όμως είχε να πει πολλά για το περιστατικό, αλλά και γενικά για την συμπεριφορά των φιλάθλων του NBA, που έχει ξεφύγει.

"Είναι σαν να μην μας βλέπουν σαν ανθρώπους μερικές φορές, οπότε όταν έχεις την ευκαιρία να κάνεις σαφές σε κάποιον για το πώς αισθάνεσαι πολύ γρήγορα, τότε κάνουν πίσω" δήλωσε αρχικά ο Ντουράντ για το περιστατικό που βίωσε, για να ξεσπάσει στην συνέχεια:

"Βλέπετε, για αυτούς είμαστε ζώα σε τσίρκο. Είμαστε διασκεδαστές, δεν είμαστε αληθινοί άνθρωποι. Το καταλαβαίνω. Ξέρω ότι κάποιοι άνθρωποι θέλουν να βρεθούν κοντά στα ζώα στον ζωολογικό κήπο, το κάνουν κιόλας. Όταν μας πλησιάζουν όμως, καταλαβαίνουν ότι είμαστε άνθρωποι κι εμείς. Και πρέπει να μας συμπεριφέρονται έτσι.

Θα μπορούσα να πετάξω εκτός γηπέδου αυτούς τους ανθρώπους. Μόλις με είχαν αποκαλέσει σκ..λα. Δεν με πλήγωσαν. Δεν προσπάθησαν να με βλάψουν σωματικά. Αλλά ήθελα να μείνουν και να τους κάνω να σκεφτούν αυτό που έκαναν" .

Κλείνοντας, ο Ντουράντ ανέφερε κάτι ακόμα: "Με αποκάλεσαν σκ...λα ενώ έμπαινα στο παρκέ και ήμουν πλάτη. Ο κόσμος το κάνει αυτό, με φωνάζει δειλό, σκ...λα όταν είμαι γυρισμένος πλάτη.

Δεν υπήρχε πολύς κόσμος γύρω τους όμως σήμερα. Ξέρω ότι δεν τα εννοούν αυτά όλοι αυτοί και δεν θα τους πετάξω έξω, επειδή έχουν πληρώσει για αυτά τα εισιτήρια, έχουν πιει μερικά ποτά. Αλλά υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να τραβήξουν την προσοχή μου από το να με βρίσουν.

Εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα σε ένα τέτοιο σκηνικό. Θα χαλάσει όλα αυτά που έχω χτίσει. Υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να μιλάς στον κόσμο, να τραβήξεις την προσοχή του, να πιάσεις κουβέντα από το να τον βρίσεις. Θα μπορούσα και τώρα να τους πετάξω έξω, να τους απαγορευτεί η είσοδος στο γήπεδο για καιρό, αλλά ήθελα να με δουν να παίζω".

TAGS NBA ΗΠΑ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ