NBA

NBA, ξέσπασμα Γιάννη Αντετοκούνμπο: "Ο Μάικλ Τζόρνταν έπαιξε 15 χρόνια και πήρε 6 πρωταθλήματα, τα άλλα 9 απέτυχε;"

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αποκλεισμό από τους Χιτ
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αποκλεισμό από τους Χιτ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξέσπασε μετά το Game 5 όταν ρωτήθηκε αν θεωρεί ότι οι Μπακς απέτυχαν την φετινή σεζόν λόγω του αποκλεισμού στον πρώτο γύρο από τους Χιτ, αναφέροντας ως παράδειγμα τον Μάικλ Τζόρνταν.

Οι Μπακς είδαν τα όνειρα για το πρωτάθλημα να γκρεμίζονται μόλις στον πρώτο γύρο των playoffs, αφού μετά την ήττα τους από τους Χιτ με 128-126 στο Game 5 αποκλείστηκαν με 4-1. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν συγκλονιστικός με 38 πόντους και 20 ριμπάουντ. Μετά τον αγώνα όμως, δεν άντεξε στην συνέντευξη τύπου. Με έναν δημοσιογράφο να τον ρωτάει αν θεωρεί την σεζόν αποτυχημένη, ξέσπασε.

Ο "Greek Freak" θυμήθηκε ότι την ίδια ερώτηση του είχε κάνει ο ίδιος δημοσιογράφος (ο Έρικ Νεμ του Athletic) και μετά τον αποκλεισμό των Μπακς από τους Σέλτικς στα περσινά playoffs και απάντησε ότι - στα δικά του μάτια - δεν υπάρχει αποτυχία, αλλά βήματα προς την επιτυχία.

Αναλυτικά ο Γιάννης δήλωσε:

"Ω Θεέ μου. Με ρώτησες το ίδιο και πέρυσι. Παίρνεις προαγωγή κάθε χρόνο στην δουλειά σου; Οπότε, κάθε χρονιά σου είναι αποτυχημένη; Κάθε χρόνο δουλεύεις προς έναν στόχο: Για να πάρεις προαγωγή, να φροντίσεις την οικογένειά σου, να φροντίσεις το σπίτι σου. Δεν είναι αποτυχία, αλλά ένα βήμα προς την επιτυχία. Δεν θέλω να το κάνω προσωπικό με σένα, μιλάω γενικά.

Πάντα υπάρχουν βήματα. Ο Μάικλ Τζόρνταν έπαιξε 15 χρόνια και κατέκτησε 6 πρωταθλήματα. Τα άλλα 9 χρόνια απέτυχε; Αυτό μου λες; Σε ρωτάω. Γιατί με ρωτάς κάτι τέτοιο; Είναι λάθος ερώτηση.

Δεν υπάρχει αποτυχία στον αθλητισμό. Υπάρχουν καλές και κακές μέρες. Κάποιες φορές είσαι πετυχημένος, κάποιες όχι. Κάποιες φορές είναι η σειρά σου και κάποιες όχι. Αυτό είναι ο αθλητισμός. Δεν νικάς πάντα. Φέτος θα νικήσει κάποιος αλλος.

Θέλουμε να επιστρέψουμε την επόμενη χρόνια και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Είχαμε 50 χρόνια χρόνια να κατακτήσουμε πρωτάθλημα στο Μιλγουόκι. Ήταν 50 χρόνια αποτυχίας; Όχι, απλώς ήταν βήματα προς την επιτυχία. Κερδίσαμε ενα πρωτάθλημα, ελπίζω να κερδίσουμε άλλο ένα. Συγγνώμη δεν ήθελα να το κάνω προσωπικό. Πέρυσι δεν είχα το μυαλό να απαντήσω σωστά, αλλά θυμάμαι ότι με είχες ρωτήσει το ίδιο".

Σε άλλα ζητήματα, ο Γιάννης απάντησε τα εξής:

Για το αν οι Μπακς έκαναν ό,τι μπορούσαν στο μαρκάρισμα του Τζίμι Μπάτλερ: "Δεν καναμε προσαρμογές στο Μπάτλερ. Ο Χόλιντεϊ τα έδωσε όλα, αλλά κουράστηκε, αφού πρέπει να κάνει πολλα, να πάρει ριμπάουντ, να σκοράρει, να παίξει άμυνα. Κουράστηκε. Ίσως μπορούσαμε να αλλάξουμε κάτι,. Να κάνουμε περισσότερα doublte team, δεν ξερω. Να αλλάξουμε λίγο το μαρκάρισμα για να ξεκουραστεί ο Χόλιντεϊ. Ως ομάδα δεν κάναμε σωστά πράγματα ή αρκετές προσαρμογές απέναντί στον Μπάτλερ".

Για τον τραυματισμό του στην μέση και αν τον επηρέασε: "Δεν έχει σημασία. Τελείωσε. Χάσαμε, τελείωσε η σειρά, δεν έχει σημασία".

Για το γεγονός ότι οι Μπακς απώλεσαν διψήφια διαφορά στα δύο τελευταία ματς της σειράς με τους Χιτ και πού οφείλεται αυτό: "Χάσαμε σουτ, δεν είχαμε ρυθμό, έβαλαν σουτ οι Χιτ. Έβαλε δύσκολα καλάθια ο Μπάτλερ. Πρέπει να δώσουμε εύσημα σε αυτόν. Εμείς απλώς δεν σκοράραμε για 3-4 λεπτά και τους δώσαμε μομέντουμ και αυτοπεποίθηση να επιστρέψουν. Το κάναμε σε αυτό το παιχνίδι και στο προηγούμενο. Το Μαϊάμι δεν τα παρατάει ποτέ, κυκλοφορεί την μπάλα συνεχώς. Επέστρεψε στο ματς και νίκησε".

Για το τι θα κάνει από εδώ και πέρα: "Αυτό που κάνω από παιδί. Θα μπω στο γυμναστήριο, θα το σκέφτομαι όλο το καλοκαίρι. Κάθε άνθρωπος το διαχειρίζεται διαφορετικά. Κάποιοι κάνουν κάτι άλλο. Εγώ απλώς θα το θυμάμαι. Δεν θέλω να ξαναβρεθώ σε αυτή την θέση, αλλά είναι μπάσκετ και θα ξαναβρεθώ. Ελπίζω τότε να το διαχειρστώ καλύτερα. Πρέπει να βελτιωθώ, να δουλέψω το σώμα μου και να επιστρέψω καλύτερος την νέα σεζόν".

Δείτε το VIDEO με τις δηλώσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο:

TAGS NBA ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ