NBA

NBA, τα 7 πράγματα που μας έμειναν από την βραδιά: Οι Γουόριορς είναι… θνητοί χωρίς τον Γκριν

Οι Στεφ Κάρι και Κλέι Τόμπσον
Οι Στεφ Κάρι και Κλέι Τόμπσον Ⓒ 2022 MATT SLOCUM/ ASSOCIATED PRESS

Οι Πέισερς που άλωσαν το Γκόλντεν Στέιτ και έδειξαν ότι οι Γουόριορς είναι… θνητοί, οι Νικς που έχουν θέματα και ο Γκόγκα Μπιτάτζε που πρέπει να ωριμάσει. Το SPORT24 παρουσιάζει τα 7 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA τα χαράματα. 

Οι “μισοί” Πέισερς που σόκαραν τους Γουόριορς, οι Σανς που συνεχίζουν το βιολί τους και οι Νικς που… ψάχνονται.

Το SPORT24 παρουσιάζει τα 7 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA σε μία βραδιά με 3 αγώνες.

Το ματς της βραδιάς

Ο αγώνας των Γουόριορς με τους Πέισερς κερδίζει αυτή την θέση… άνευ συναγωνισμού. Η Ιντιάνα παρατάχθηκε χωρίς την βασική της πεντάδα (Μπρόγκντον, ΛεΒέρτ, Γουόρεν, Σαμπόνις, Τέρνερ) και τον 6ο παίκτη της (ΜακΚόνελ) κόντρα στους - χωρίς Ντρέιμοντ Γκριν - Γουόριορς. Και δεν ήταν απλώς ανταγωνιστική, αλλά νίκησε με 117-121 στην παράταση, σοκάροντας τους πάντες.

Ο Κρις Ντουάρτε με 27 πόντους (περισσότερα για αυτόν σε λίγο) ήταν ο ηγέτης των Γουόριορς, με τον Κίφερ Σάικς (άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού) να βάζει 5 κρίσιμους πόντους στο τέλος της παράτασης. Για τους Γουόριορς, Ο Στεφ Κάρι είχε 39 πόντους και ο Κέβιν Λούνι 13 πόντους και 15 ριμπάουντ.

Η εμφάνιση της βραδιάς

Σε μία βραδιά που έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδο, ο Στεφ Κάρι κατακτά το σχετικό “βραβείο” χάρη στην εμφάνισή του κόντρα στους Πέισερς, όπου τελείωσε τον αγώνα με 39 πόντους με 12/27 σουτ (6/16 τρίποντα), 9/9 βολές, 5 ριμπάουντ και 8 ασίστ σε 44 λεπτά συμμετοχής.

Ο Κάρι δεν σημείωσε πόντο στην παράταση, ενώ αστόχησε και σε ένα κρίσιμο (ελεύθερο) τρίποντο όταν το σκορ ήταν 117-120. Ακόμα κι έτσι όμως αυτά που έκανε ήταν τρομερά.

Οι Σανς συνεχίζουν το βιολί τους

Ενώ όλος ο κόσμος ασχολείται με τους Γουόριορς (και τα χάλια των Λέικερς), οι Σανς συνεχίσουν την προέλασή τους στην Δύση. Τελευταίο “θύμα” τους οι φορμαρισμένοι Μάβερικς, τους οποίους νίκησαν με 101-109 μέσα στο Ντάλας παρά την απουσία του ΝτιΆντρε Έιτον, βελτιώνοντας το ρεκόρ τους στο 35-9, το καλύτερο στο NBA.

Ο Ντέβιν Μπούκερ είχε 28 πόντους για τους Σανς, αλλά ήταν ο Κρις Πολ (20 πόντοι, 11 ασίσιτ, μηδέν λάθη) που καθάρισε το ματς στην τέταρτη περίοδο, σημειώνοντας 10 πόντους, σε μία ακόμα επίδειξη δύναμης του Φοίνιξ.

Οι Γουόριορς είναι θνητοί χωρίς τον Γκριν

Οι Γουόριορς μετρούν 4 ήττες στα τελευταία 6 παιχνίδια τους, έχοντας ηττηθεί από καλές ομάδες (Μπακς, Γκρίζλις), από μία μέτρια ομάδα (Γουλβς) και από… τα δεύτερα των Πέισερς. Καθόλου τυχαία, αυτό το “κακό” φεγγάρι τους έχει έρθει με τον Ντρέιμοντ Γκριν τραυματία.

Δεν λέει κάποιος ότι αν ο Ντρέιμοντ Γκριν αγωνιζόταν, τότε οι Γουόριορς θα είχαν νικήσει όλα τα παιχνίδια που έχασαν. Σίγουρα όμως τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για το Γκόλντεν Στέιτ, που βλέπει για ακόμα μία φορά πόσο σημαντική είναι η παρουσία ενός εκ των ηγετών της ομάδας.

Οι Γουόριορς έχουν θεματάκια. Προσπαθούν να συνηθίσουν ξανά να παίζουν με τον Κλέι Τόμπσον. Ο Τζόρνταν Πουλ πιθανότατα είναι αυτός που νιώθει… πιο άβολα από όλους, αφού έχει χάσει χρόνο συμμετοχής και… σουτ. Η λογική λέει ότι κάποια στιγμή θα την βρουν την άκρη. Και πιθανότατα χρειάζονται τον Γκριν πίσω για να τα καταφέρουν.

Οι Νικς δεν βλέπουν φως στο τούνελ τους

Αν οι Γουόριορς έχουν λόγους να πιστεύουν ότι θα βρουν την άκρη, οι Νικς δεν δίνουν ιδιαίτερα σημάδια αισιοδοξιας. Όχι όταν χάνουν με κάτω τα χέρια από τους Πέλικανς στην Νέα Υόρκη με 91-102. Οι Νεοϋορκέζοι έχουν ρεκόρ 11-14 στην έδρα τους και 11-10 μακριά από αυτή. Δεν είναι ακριβώς ιδανικό αυτό.

Οι Νικς βρίσκονται σε περίεργη θέση. Από εκεί που ήταν η ομάδα που διέψευδε τις προσδοκίες, είναι η ομάδα που αποτυγχάνει να σταθεί στο ύψος των προσδοκιών. Η άμυνά της ομάδας είναι κακή. Ο Ραντλ δεν θυμίζει τον περσινό εαυτό του, ο Μπάρετ το ίδιο. Οι Νικς ψάχνουν για το δικό τους φως στο τούνελ, αλλά δεν το βρίσκουν.

Ένας ρούκι με ωριμότητα βετεράνου

Ο Κρις Ντουάρτε κατέληξε στο Νο13 του NBA Draft 2021 επειδή ήταν 24 χρονών και θεωρήθηκε μεγάλος, άρα μη εξελίξιμος. Υπάρχει μία λεπτομέρεια σε αυτή την υπόθεση, με τον Δομινικανό γκαρντ/φόργουορντ: Ήταν ήδη έτοιμος για το NBA, κάτι που δείχνει από το ξεκίνημα της σεζόν και το έδειξε και στον αγώνα με τους Γουόριορς.

Κόντρα στο Γκόλντεν Στέιτ ο Ντουάρτε είχε 27 πόντους με 10/16 σουτ (2/3 τρίποντα), 5/5 βολές, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα και κανένα λάθος σε 39 λεπτά συμμετοχής. Έπαιξε σαν βετεράνος, όπως παίζει από το ξεκίνημα της σεζόν, αριθμώντας 13.2 πόντους, 4.1 ριμπάουντ και 2.2 ασίστ μέσο όρο σε 29 λεπτά συμμετοχής. Οι Πέισερς έχουν έναν καλό παίκτη στο ρόστερ τους.

Ο Μπιτάτζε πρέπει να ωριμάσει

Ο Γκόγκα Μπιτάτζε έχει μία τεράστια ευκαιρία μπροστά του μετά τους τραυματισμούς των Μάιλς Τέρνερ και Ντομάντας Σαμπόνις. Είναι ο μόνος σέντερ που έχει μείνει στους Πέισερς. Και, πολύ απλά, δεν έχει την πολυτέλεια να σπαταλήσει αυτή την ευκαιρία, όπως έκανε με τους Γουόριορς, όταν έριξε κουτουλιά στον Γκάρι Πέιτον επειδή ο γκαρντ του Γκόλντεν Στέιτ κάρφωσε στο πρόσωπό του και μετά τον… αγριοκοίταξε.

Πριν από το αδικαιολόγητο ξέσπασμά του, ο Μπιτάτζε ήταν εξαιρετικός, έχοντας 13 πόντους, 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1 κόψιμο σε 31 λεπτά συμμετοχής. Και μετά έχυσε την καρδάρα με το γάλα, με αποτέλεσμα να φτάσει κοντά στο να στερήσει στην ομάδα του την νίκη. Δεδομένου ότι βρίσκεται στην τρίτη σεζόν του στο NBA, καλό θα είναι να έχει υπόψη ότι δεν γίνεται να το κάνει αυτό. Όχι όταν έχει μπροστά του μία τόσο μεγάλη ευκαιρία.

TAGS NBA ΗΠΑ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ ΙΝΤΙΑΝΑ ΠΕΙΣΕΡΣ ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ