NBA

NBA, τα 7 πράγματα που μας έμειναν από την βραδιά: Ο Γιάννης μπορεί ακόμα κι όταν φορτώνεται με φάουλ

Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo dunks during the first half of an NBA basketball game Sunday, March 6, 2022, in Milwaukee . (AP Photo/Morry Gash)
Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo dunks during the first half of an NBA basketball game Sunday, March 6, 2022, in Milwaukee . (AP Photo/Morry Gash) 2022 AP PHOTO/MORRY GASH

Η ικανότητα του Γιάννη Αντετοκούνμπο να προσφέρει ακόμα και όταν έχει φορτωθεί με φάουλ, ο καυτός Τέιτουμ και ο Γιόκιτς που είναι μία κατηγορία μόνος του. Το SPORT24 παρουσιάζει τα 7 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA τα χαράματα.

Ο Νίκολα Γιόκιτς ήταν μία κατηγορία από μόνος του τα χαράματα, ο Γιάννης Άντετοκούνμπο βρήκε τρόπους να κάνει το καθήκον του ακόμα και αν ειχε φορτωθεί με φάουλ, οι Χολιντεϊ και Μίντλετον τον βοηθησαν και ο Τέιτουμ κέρδισε μόνος του την ομάδα του Ντουράντ.

Το SPORT24 παρουσιάζει τα 7 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA σε μία βραδιά με 8 αγώνες.


Το ματς της βραδιάς

Το remake των περσινών τελικών, η μάχη των Μπακς με τους Σανς ήταν το ματς που ξεχώρισε τα χαράματα της Δευτέρας. Τα "ελάφια" του Αντετοκούνμπο υποδέχτηκαν την ομάδα του Φοίνιξ που στερήθηκε των υπηρεσιών των Μπούκερ-Πολ και αυτό ήταν κάτι που το Μιλγουόκι εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον. Οι περσινοί φιναλίστ έπαιξαν με τεράστιο κίνητρο, σαν πραγματικά αγρίμια, μέχρι να λυγίσουν στις λεπτομέρειες. Οι Μπακς πήραν την νίκη (132-122), με τον Τζρου Χόλιντεϊ και τον Κρις Μίντλετον να τους κρατούν όρθιους και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να έχει τρεις μεγάλες στιγμές στο πιο κρίσιμο σημείο της αναμέτρησης.

Παρά τα φάουλ με τα οποία φορτώθηκε ο Γιάννης, μίλησε στα κρίσιμα σημεία του ματς και έτσι οι Μπακς πήραν τη νίκη απέναντι στους "Ηλιους" ανέβηκαν στο 40-25 (23-12 εντός και 17-13 εκτός), και συνεχίζουν με στόχο το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην Ανατολική Περιφέρεια.

Η εμφάνιση της βραδιάς

Ο Τζέισον Τέιτουμ έκανε ματσάρα στο TD Garden κόντρα στους Νετς και με ρεκόρ σεζόν τους 54 πόντους (8/15 δίποντα, 8/15 τρίποντα, 14/17 βολές) πήρε από το χέρι τους Σέλτικς και τους οδήγησε στη νίκη με 126-120 απέναντι στην ομάδα του Μπρούκλιν. Ήταν η κύρια απειλή της άμυνας των Νετς αλλά αυτό ούτε τον πείραξε ούτε τον σταμάτησε. Μπορεί οι Σέλτικς να δυσκολεύτηκαν πολύ απέναντι στους μαχητικούς Νετς, όμως με τον Τέιτουμ ηγέτη που από τα γενέθλιά του (πριν λίγες ημέρες) και έπειτα κάνει ματσάρες.

Ο Γιάννης μπορεί ακόμα και όταν είναι φορτωμένος με φάουλ

Μπορεί να μην ήταν ο πρώτος σκόρερ κόντρα στους Σανς, μπορεί να χρειάστηκε την πολύτιμη βοήθεια του Μίντλετον αλλά και του Χόλιντεϊ για όσο κάθισε στον πάγκο έχοντας φορτωθεί με φάουλ, αλλά ακόμα και έτσι η συνεισφορά του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ματς ήταν τεράστια. Είχε μόνο 19 πόντους (σχετικά χαμηλή επίδοση για τα δεδομένα του) αλλά μίλησε όταν η μπάλα έκαιγε.

"Δεν προσπαθούσα να αποφύγω τα φάουλ, δεν μπορώ να επιτρέψω ένα εύκολο κάρφωμα", έτσι είπε στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς. Αυτή είναι η νοοτροπία του Greek Freak και αυτό βγάζει στο παρκέ σε κάθε ματς των Μπακς. Τα χαράματα όμως απέδειξε πως ακόμα και στην μέτριά του βραδιά όταν κάποια πράγματα δεν πάνε όπως τα έχει προγραμματίσει, αυτός βρίσκει τον τρόπο να πάρει αυτό που θέλει.

Το χέρι του Μπογκντάνοβιτς είχε πάρει φωτιά

Ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς σκότωσε τους Θάντερ από την περιφέρεια. Δεν είναι συνηθισμένο (εκτός και αν μιλάμε για τον Στεφ Κάρι) να είναι κάποιος τόσο εύστοχος από μακριά. Ο Σέρβος όμως το έκανε και με 11/18 τρίποντα ήταν εκείνος που πλήγωσε περισσότερο από όλους την ομάδα του Ποκουσέβσκι. Δεν μπορείς να περιορίσει εύκολα κανείς ένα παίκτη που έχει βρει ρυθμό από την περιφέρεια και οι Θάντερ το πλήγωσαν αυτό κάνοντας τον Μπογκντάνοβιτς τον ήρωα της βραδιάς.

Ο Γιόκιτς είναι μία κατηγορία μόνος του

Ποιος μπορεί να πει τι στον Νίκολα Γιόκιτς; Ο Σέρβος έκανε ακόμα μία μεγαλειώδη εμφάνιση με triple-double (46 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 11 ασίστ) και έσωσε τη βραδιά των Νάγκετς στην παράταση απέναντι στους Πέλικανς. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Γιόκιτς έγινε ο μοναδικός πάικτης στην ιστορία του ΝΒΑ που σημείωσε την καλύτερη επίδοση στη στατιστική από τη σεζόν που τα κλεψίματα και οι τάπες υπολογίστηκαν στις στατιστικές κατηγορίες για triple-double (τη σεζόν 1973-74).

Αμήχανη στιγμή για τον Γκλεν Ντέιβις

Το ματς των Σέλτικς κόντρα στους Νετς στο TD Garden είχε έναν εκλεκτό καλεσμένο από τα παλιά, έναν πρωταθλητή. Ο παλαίμαχος ΝΒΑer και πρώην παίκτης των Σέλτικς, Γκλεν Ντέιβις επέστρεψε στο γήπεδο όπου αγωνίστηκε από το 2007-11 κατακτώντας ένα πρωτάθλημα (2008) και θέλησε να δει από κοντά το ματς κόντρα στην ομάδα του Μπρούκλιν. Ήθελε όμως να τους δει από πολύ κοντά, από τις courtseats.

Έκανε ό,τι θα έκανε πιθανά ένας οποιοσδήποτε φίλαθλος αν έβλεπε κενές θέσεις πιο μπροστά. Θέλησε να μεταφερθεί. Πριν προλάβει να καθίσει στις νέες του θέσεις τον... σήκωσαν καθώς εκείνες ήταν ήδη πιασμένες σε μία αμήχανη στιγμή που δεν πέρασε απαρατήρητη από τους σχολιαστές του αγώνα.

Ο Ίρβινγκ και η κοπέλα που έφαγε απόρριψη

Ο Καϊρί Ίρβινγκ επέστρεψε στη Βοστώνη εκεί όπου σαν παίκτης των Σέλτικς μεγαλούργησε. Η απόφασή του να αφήσει την ομάδα για τους Νετς είναι κάτι που οι φίλοι των Σέλτικς ίσως και να μην ξεπεράσουν ποτέ. Ο ίδιος βρήκε έναν ιδιαίτερο και κάπως... ειρωνικό τρόπο προκειμένου να χαρακτηρίσει το κοινό της Βοστώνης που τον αποδοκίμασε.

Σε δηλώσεις του μετά τη λήξη του ματς δεν δίστασε να παρομοιάσει τους φιλάθλους που τον αποδοκίμαζαν με "κοπέλα που έχει φάει απόρριψη και ζητάει εξηγήσεις αλλά περιμένει ακόμα ένα μήνυμα".

"Ξέρω ότι θα είναι κάθε φορά έτσι στη Βοστώνη μέχρι το τέλος της καριέρας μου. Είναι σαν μία κοπέλα που έχει φάει απόρριψη και μου ζητάει εξηγήσεις γιατί την άφησα αλλά ακόμα περιμένει ένα μήνυμα. Αυτές οι συμπεριφορές το κάνουν ευχάριστο και η αλήθεια είναι ότι ήταν ωραίο για όσο κράτησε και είμαι ευγνώμων για όσα πέρασα εδώ στη Βοστώνη. Έχω σχέσεις με όλους στον οργανισμό και μένουμε ακόμα σε επαφή. Τους σέβομαι και χαίρομαι να έρχομαι εδώ. Προσπαθώ ωστόσο να μην ανοίγω διάλογο με τους φιλάθλους".

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ