NBA

NBA, τα 7 πράγματα που μας έμειναν από την βραδιά: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έστειλε μήνυμα σε όλο το NBA

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με την φανέλα των Μπακς
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με την φανέλα των Μπακς Ⓒ 2021 JON DURR/ ASSOCIATED PRESS

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι Μπακς που διέλυσαν τους Γουόριορς και έστειλαν μήνυμα στο NBA, οι Γκρίζλις που βρίσκουν λύσεις από παντού και οι ρολίστες των Νετς που είναι κατώτεροι από ότι έπρεπε. Το SPORT24 παρουσιάζει τα 7 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA τα χαράματα.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι Μπακς έστειλαν μήνυμα με την νίκη τους επί τους Γουόριορς και οι Γκρίζλις συνεχίζουν το… βιολί τους.

Το SPORT24 παρουσιάζει τα 7 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA σε μία βραδιά με 5 αγώνες

Το ματς της βραδιάς

Σε μία βραδιά που δεν υπήρχε το πραγματικό θρίλερ, ο αγώνας των Μπακς με τους Γουόριορς βρίσκεται δικαίως σε αυτή την θέση λόγω ονομάτων. Αλλά και λόγω του σόου των Μπακς, που επιβλήθηκαν άνετα με 118-99 των Γουόριορς, σε ένα ματς που είχε κριθεί από το ημίχρονο όπου το σκορ ήταν 77-38.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 30 πόντους, 112 ριμπάουντ και 11 ασίστ και 3 κοψίματα ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Κρις Μίντλετον να προσθέτει 23 πόντους και τον Μπόμπι Πόρτις 20 πόντους. Για τους Γουόριορς, ο Άντριου Γουίγκινς είχε 16 πόντους και ο Τζόναθαν Κουμίνγκα 15 πόντους, ενώ οι Στεφ Κάρι και Κλέι Τόμπσον είχαν παρέα 23 πόντους με 7/22 σουτ (4/13 τρίποντα).

Η εμφάνιση της βραδιάς

Οι Θάντερ έκαναν… παρέλαση στο Μπρούκλιν κόντρα στους Νετς (περισσότερα για αυτούς σε λίγο), διασύροντάς τους με 109-130. Και στην μέση όλων αυτών ήταν ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, ο οποίος πραγματοποίησε μία τρομερή εμφάνιση.

Ο σταρ των Θάντερ ήταν ασταμάτητος, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 33 πόντους με 11/18 σουτ (2/5 τρίποντα), 9/10 βολές, 10 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 κοψίματα σε 35 λεπτά συμμετοχής, δίνοντας το δικό του ρεσιτάλ.

Ο Γιάννης έστειλε μήνυμα

Ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ το έθεσε… εύγλωττα, αναφέροντας ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι το αφεντικό (“The Man” είπε συγκεκριμένα) και βλέποντας τον Στεφ Κάρι και τους Γουόριορς στο Μιλγουόκι ήθελε να στείλει ένα μήνυμα. Όπως ένα μήνυμα ήθελαν να στείλουν και οι Μπακς, κάτι που έκαναν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, διαλύοντας το Γκόλντεν Στέιτ, με τον "Greek Freak" να κάνει triple-double.

Οι Μπακς φαίνεται να ακολουθούν έναν κλασικό δρόμο των ομάδων που έχουν κατακτήσει πρωτάθλημα: Συχνά κάνουν... βόλτα στην κανονική περίοδο, αλλά στα παιχνίδια κόντρα στις ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο (Νετς, Γουόριορς) γυρίζουν τον διακόπτη και δείχνουν ότι εξακολουθούν να είναι τα αφεντικά του NBA.

Οι Μπακς και ο Γιάννης ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα και το έκαναν. Πολλοί μπορούν να πουν ότι το έκαναν αυτό κόντρα σε ένα Γκόλντεν Στέιτ χωρίς τον Ντρέιμοντ Γκριν, έναν παίκτη που αλλάζει τα δεδομένα σε άμυνα και επίθεση. Ούτε οι Μπακς όμως ήταν πλήρεις, αφού έλειπε ο Τζρου Χόλιντεϊ. Όπως και να έχει, το μήνυμα ήταν σαφές: Όταν αγριεύουν οι Μπακς και ο Γιάννης, τότε οι αντίπαλοί τους έχουν πρόβλημα.

Οι Γκρίζλις βρίσκουν λύσεις από παντού

Ο ήλιος βγαίνει από την Ανατολή, οι Μπακς γυρίζουν τον διακόπτη όποτε θέλουν και οι Γκρίζλις συνεχίζουν το… σερί τους. Τελευταίο “θύμα” των - χωρίς Άνταμς και Μπρουκς - “Αρκούδων” ήταν οι Γουλβς, τους οποίους νίκησαν έστω και δύσκολα με 116-108, σημειώνοντας την 11η συνεχόμενη νίκη τους. Και όλα αυτά σε μία βραδιά που ο Τζα Μοράντ είχε μόλις 16 πόντους με 5/16 σουτ. Το Μέμφις όμως δεν είναι μόνο ο Μοράντ.

Ένα από τα πράγματα που έχει περάσει στα “ψιλά” είναι ότι οι Γκρίζλις μπορεί να είναι η ομάδα του Μοράντ, μπορεί το πόσο ψηλά θα φτάσουν να εξαρτάται από αυτόν, αλλά είναι έτσι κι αλλιώς μία ομάδα με βάθος. Παίκτες όπως ο Ντέσμοντ Μπέιν, ο Κάιλ Άντερσον, ο Μπράντον Κλαρκ δίνουν πολύτιμες λύσεις. Κόντρα στους Γουλβς ήταν ο Τζον Κόντσαρ αυτός που βγήκε μπροστά, έχοντας 15 πόντους και 17 ριμπάουντ, αλλά και ένα κρίσιμο τρίποντο το τέλος. Το Μέμφις βρίσκει λύσεις από παντού.

Οι ρολίστες "πονάνε" τους Νετς

Η βαριά ήττα των (χωρίς Ντουράντ, Ίρβινγκ) Νετς από τους Θάντερ θύμισε στον κόσμο κάτι που αποτελεί κοινό μυστικό: Όταν οι Νετς καλούνται φέτος να κοιτάξουν πίσω από τους Κέβιν Ντουράντ και Τζέιμς Χάρντεν (ο Ιρβινγκ έχει παίξει μόλις 2 αγώνες) τότε με εξαίρεση τον Πάτι Μιλς έχουν πρόβλημα φέτος. Με απλά λόγια: Οι ρολίστες τους την φετινή σεζόν είναι είτε ασταθείς, είτε απλώς… δεν βλέπονται.

Τζο Χάρις (πριν τραυματιστεί), Μπρους Μπράουν, Μπλέικ Γκρίφιν, Πολ Μίλσαπ, ΝτιΆντρε Μπέμπρι και Τζαβόν Κάρτερ είναι κατώτεροι των προσδοκιών, Νικ Κλάξτον, ΛαΜάρκους Όλντριτζ, Τζέιμς Τζόνσον και Καμ Τόμας είναι με τα… φεγγάρια τους και - κάπως έτσι - μένει ο Ντουράντ και ο - μόλις εσχάτως ανεβασμένος - Χάρντεν να τραβάνε κουπί.

Οι Νετς πόνταραν πολλά στο βάθος τους φέτος για να αντέξουν στην κανονική περίοδο ώστε στα playoffs να είναι πιο φρέσκοι και γεμάτοι με παίκτες που θα έδιναν λύσεις. Προς το παρόν όμως οι περισσότεροι παίρνουν βαθμό κάτω από την βάση.

Μετά την τριάδα των Γουλβς το… χάος

Και μιλώντας για ρολίστες, μία ακόμα ομάδα βλέπει να υπάρχει πρόβλημα πίσω από τους σταρ τους. Για τους Γουλβς ο λόγος, οι οποίοι κόντρα στους Γκρίζλις (ήττα με 116-108) είδαν τους Έντουαρντς (30 πόντοι), Ράσελ (29 πόντοι) και Τάουνς (25 πόντοι) να έχουν μαζί 84 πόντους και με εξαίρεση τον Βάντερμπιλτ (8 πόντοι - 13 ριμπάουντ) κανέναν παίκτη με περισσότερους από 4 πόντους.

Είναι σαφές ότι με την τριάδα των σταρ τους να παίρνουν πολλές επιθέσεις δεν… περισσεύουν και πολλά για τους υπόλοιπους. Ακόμα κι έτσι όμως, αν η Μινεσότα θέλει να προλάβει το play-in τουρνουά πρέπει κάποιοι ρολίστες (με πρώτο τον Μπίσλεϊ) να βγουν μπροστά.

Ο Καμπάσο κάνει ακόμα τα δικά του

Ο Φακούντο Καμπάσο θα είναι ίδιος παντού, είτε παίζει στο NBA, είτε στην αυλή του σπιτιού του. Το έδειξε αυτό και στον αγώνα των Νάγκετς με τους Μπλέιζερς, όταν έκλεψε την μπάλα από τον Έλεμπι και έκανε… ποδιά στον Γουότφορντ.

Σε ένα σύγχρονο μπάσκετ που όλοι μένουν στα τρίποντα και στα καρφώματα, ο Καμπάσο είναι από τους λίγους τελευταίους αρτίστες. Όχι πως δεν είναι σκληρός. Δεν παύει όμως να έχει μία ρομαντική τρέλα που σπανίζει και γοητεύει τον κόσμο.

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ