NBA

NBA, τα 5 πράγματα που μας έμειναν από την βραδιά: Το δίδυμο των Μίτσελ-Γκομπέρ έκανε και πάλι ζημιά

Ο Ρούντι Γκομπέρ καρφώνει με την φανέλα των Τζαζ
Ο Ρούντι Γκομπέρ καρφώνει με την φανέλα των Τζαζ 2021 SUE OGROCKI/AP PHOTO

Η δεύτερη σερί τριπλή βραδιά του Γιόκιτς που χάλασε, το δίδυμο των Μίτσελ-Γκομπέρ που έκανε ζημιά και ο Κάρι που χωρίς αυτόν οι Γουόριορς δυσκολεύονται πολύ. Το SPORT24 παρουσιάζει τα 5 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA τα χαράματα.

Το δίδυμο των Ντόνοβαν Μίτσελ και Ρούντι Γκομπέρ έκανε τη ζημιά του απέναντι στους Νάγκετς, ο Νίκολα Γιόκιτς ήταν για ακόμα μία βραδιά "τριπλός" και ο Στεφ Κάρι έκανε αισθητή την απουσία του.

Το SPORT24 παρουσιάζει τα 5 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA σε μία βραδιά με 4 αγώνες.

Το ματς της βραδιάς

Το Νάγκετς - Τζαζ ήταν το ματς που τράβηξε τα βλέμματα στην αγωνιστική βραδιά που πέρασε. Οι Μίτσελ και Γκομπέρ αντιμετώπισαν τον Γιόκιτς και κέρδισαν την ομάδα του Ντένβερ με 125-102 σε ένα ματς που εξελίχθηκε πιο εύκολα απ ότι θα περίμεναν στους Τζαζ. Ο Γιόκιτς ήταν για ακόμα μία φορά εκπληκτικός και με νέο triple-double έκανε θαύματα στο παρκέ. Αλλά δεν είναι καιρός για θαύματα. Οι Τζαζ είχαν περισσότερες λύσεις, πιο πολλούς παίκτες να βοηθήσουν στα κρίσιμα και παρά το γεγονός ότι ο Μίτσελ είχε 31 πόντους, δεν στηρίχτηκαν αποκλειστικά σε αυτόν.

Αντίθετα οι Νάγκετς έψαχναν λύσεις μόνο από τον Γιόκιτς ο οποίος έκανε φιλότιμη προσπάθεια να τις βρει αλλά εν τέλει δεν τα κατάφερε. Είχε 25 πόντους με 15 ριμπάουντ και 14 ασίστ αλλά ήταν μόνος του - σχεδόν. Μοναδική αξιόπιστη λύση θα μπορούσαμε να πούμε πως ήταν ο Γκόρντον με 20 πόντους αλλά και πάλι δεν έφτανε μπροστά στο εκπληκτικό δίδυμο των Γκομπέρ-Μίτσελ. Λίγη σημασία έχει πλέον καθώς οι Τζαζ ήταν εκείνοι που ανέβηκαν στο 29-14 μετά από τη νίκη τους εκτός έδρας, την ώρα που οι Νάγκετς βρίσκονται πλέον στο 22-20.

Η εμφάνιση της βραδιάς

Μπορεί ο Ντόνοβαν Μίτσελ να ήταν ο πρώτος σκόρερ του ματς στο Ντένβερ, αλλά ο Νίκολα Γιόκιτς ήταν πολυεργαλείο για τους Νάγκετς. Σημείωσε ακόμα ένα triple-double έχοντας 25 πόντους (8/13 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 3/3 βολές, 15 ριμπάουντ και 14 ασίστ σε 36:44 λεπτά) και έκανε ό,τι πέρναγε από το χέρι του και τις δυνάμεις του για να βοηθήσει το Ντένβερ να φτάσει στη νίκη.

Αλλά ήταν μόνος. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο πως ο Γιόκιτς έκανε το δεύτερο σερί triple-double μετά από το ματς κόντρα στους Λέικερς και δείχνει να είναι σε τρομερή κατάσταση.

Η απουσία του Κάρι ήταν εμφανής

Ο Στεφ Κάρι απουσίασε από το ματς των Γουόριορς με τους Γουλβς στη Μινεσότα και η ομάδα του Σαν Φρανσίσκο το πλήρωσε. Ηττήθηκε εύκολα με 119-99 και έπεσε θύμα του Καρλ-Άντονι Τάουνς (διαβάστε πιο κάτω). Είναι αδιαμφισβήτητο πως ο Στεφ Κάρι είναι ο Νο1 σκόρερ της ομάδας και ο ηγέτης της αλλά τελευταία οι Γουόριορς προβληματίζουν με τις εμφανίσεις τους. Αν βγάλουμε εκτός το συναρπαστικό ματς κόντρα στους Μπουλς, οι Γουόριορς βγάζουν δύο πρόσωπα στο παρκέ και δείχνουν ότι χωρίς τον Κάρι δεν μπορούν.

Ακόμα και όταν αυτός παίζει, η ομάδα του Σαν Φρανσίσκο δείχνει εξαρτημένη από τον σκόρερ της. Είναι εν μέρει φυσιολογικό αλλά μόνο ένας παίκτης δεν κάνει μία ομάδα όσο καλός και να είναι. Ιδιαίτερα όταν ο Κάρι απουσιάζει θα πρέπει οι Γουόριορς να βρουν εναλλακτικές λύσεις για να παίρνουν πόντους (στα θετικά η επιστροφή του Τόμπσον).

Ο Τάουνς είναι επικίνδυνος αντίπαλος

Ο Καρλ-Άντονι Τάουνς έχει εξελιχθεί σε έναν πολύ επικίνδυνο αντίπαλο για κάθε ομάδα που αντιμετωπίζουν οι Γουλβς. Έτσι έκανε και στο ματς απέναντι στους Γουόριορς όπου είχε 26 πόντους με 11/20 σουτ και 11 ριμπάουντ. Μπορεί να μην ήταν εμφάνιση με εντυπωσιακή 30αρα αλλά αν λάβει κανείς υπόψιν του τον μέσο όρο του Τάουνς στα τελευταία τέσσερα ματς θα συμφωνήσει πως πρόκειται για έναν παίκτη-φόβητρο για τους αντιπάλους.

Μετράει μέσο όρο 29.3 πόντους με 9.3 ριμπάουντ και 4 ασίστ στα τελευταία τέσσερα ματς ενώ εντυπωσιάζει το 59% ευστοχίας που έχει στα σουτ. Ο Τάουνς βάζει δυνατή υποψηφιότητα για το βραβείο του MVP και με αυτόν στα καλά του οι Γουλβς εξελίσσονται σε έναν δυνατό αντίπαλο για κάθε ομάδα.

Αν έμπαινε αυτό το σουτ

Το ΝΒΑ φημίζεται για τις εντυπωσιακές φάσεις που χαρίζει στο κοινό του. Ειδικά όταν αυτές μετρούν. Μία τέτοια εντυπωσιακή φάση που όμως δεν μέτρησε είδαμε στο ματς των Νάγκετς κόντρα στους Τζαζ εκεί όπου ο Ρούντι Γκομπέρ ντύθηκε Στεφ Κάρι και ευστόχησε από τα 3/4 του γηπέδου σε ένα ασύλληπτο σουτ.

Η λήξη του πρώτου μέρους είχε ακουστεί και η μπάλα έμεινε στα χέρια του Γάλλου σέντερ ο οποίος όμως την πέταξε σχεδόν από την baseline και βρήκε στόχο. Ήταν από εκείνα τα σουτ που λέει κάποιος "αχ και να έμπαινε", πάντως ο Γκομπέρ έδειξε πως και αυτά τα εξωπραγματικά σουτ τα έχει.

TAGS NBA ΗΠΑ ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ ΓΙΟΥΤΑ ΤΖΑΖ ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ ΝΤΙΤΡΟΙΤ ΠΙΣΤΟΝΣ ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ