NBA

NBA, τα 10 πράγματα που μας έμειναν από την βραδιά: Το σουτ του Γκράχαμ ακούστηκε σε όλη την λίγκα

Ο Ντιβόντε Γκράχαμ πανηγυρίζει την νίκη των Πέλικανς επί των Θάντερ
Ο Ντιβόντε Γκράχαμ πανηγυρίζει την νίκη των Πέλικανς επί των Θάντερ Ⓒ 2021 SUE OGROCKI/ASSOCIATED PRESS

Το μυθικό σουτ του Ντιβόντε Γκράχαμ που ακούστηκε σε όλο το NBA, οι Μπακς που νικούν και τα προβλήματα και ο ρούκι που έσωσε τους Λέικερς. Το SPORT24 παρουσιάζει τα 10 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA τα χαράματα

Ο Ντιβόντε Γκράχαμ τρέλανε κόσμο, ο Ντέμιεν Λίλαρντ δεν είναι καλά και ο Όστιν Ριβς έσωσε την αξιοπρέπεια των Λείκερς.

Το SPORT24 σας παρουσιάζει τα 10 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA σε μία βραδιά με 11 αγώνες.

Το ματς της βραδιάς

Είναι δυσκολο να έχει δει κάποιος τι έχει γίνει στον αγώνα των Θάντερ με τους Πέλικανς, στην νίκη των δεύτερων με 110-113 μέσα στην Οκλαχόμα Σίτι, και να θεωρήσει ότι οποιοδήποτε άλλο ματς της βραδιάς - ή της χρονιάς - ήταν καλύτερο από αυτό. Για όποιον δεν ξέρει τι έγινε, το VIDEO που παρατίθεται μάλλον είναι αρκετό για να καταλάβει γιατί αυτός ο αγώνας είναι ο καλύτερος της βραδιάς, αλλά και της σεζόν μέχρι στιγμής.

Για την ιστορία, το τρίποντο της ισοφάρισης το σημειώνει ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, με τον Ντιβόντε Γκράχαμ στην συνέχεια να βάζει το σουτ της ζωής του. Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Μπράντον Ίνγκραμ με 34 πόντους, ενώ για τους ηττημένους ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ είχε 33 πόντους.

Η εμφάνιση της βραδιάς

Πολλοί οι υποψήφιοι, σε μία τρομερή βραδιά. Κανείς όμως δεν ήταν πιο εντυπωσιακός από τον Γκόρντον Χέιγουορντ, ο οποίος στην νίκη των Χόρνετς - που πλέον επιστρέφουν οι νοσούντες από κορονοϊό παίκτες τους - επί των Σπερς με 131-115 είχε 41 πόντους με 15/19 σουτ (5/6 τρίποντα, 6/6 βολές, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 29 λεπτά συμμετοχής.

Ο Χέιγουορντ έχει περάσει πολλά στην καριέρα του. Περισσότερα από ότι θα άντεχε οποιοσδήποτε άλλος. Οποιαδήποτε τέτοια εμφάνιση είναι λογικό να φέρνει χαμόγελο στους φαν του NBA.

No Giannis, No Khris, No Brook… no, no no

Οι Μπακς είναι σε φάση που μετρούν τους απόντες με… ντουζίνες. Εφτά παίκτες τους απουσίασαν για διάφορους λόγους (κορονοϊός, τραυματισμοί, προσωπικά ζητήματα) από τον αγώνα με τους Πέισερς, συμπεριλαμβανομένων των Γιάννη Αντετοκούνμπο, Κρις Μίντλετον και Μπρουκ Λόπεζ. Ο Τζρου Χόλιντεϊ όμως ήταν εκεί, κάτι που αποδείχθηκε αρκετό για το Μιλγουόκι για να πάρει την νίκη με 114-99, με τον άλλοτε All Star γκαρντ να έχει 26 πόντους και 14 ασίστ.

Οι Μπακς είδαν ένα ντέρμπι για τρεις περιόδους να γίνεται… παρέλαση στην τέταρτη περίοδο, όταν καθάρισαν το παιχνίδι με ένα σερί 21-0 (!), στο οποίο ήταν μπροστάρηδες οι Τζόρνταν Νουόρα και Πατ Κόνατον, έχοντας από 8 πόντους. Το Μιλγουόκι είναι 2ο στην Ανατολή με ρεκόρ 19-11 παρά τις απουσίες. Οι Μπακς είναι απειλητικοί.

Απλώς… Γκράχαμ

Όσες φορές και να δει κάποιος αυτό το σουτ δεν το χορταίνει. Ιδού λοιπόν μία ορθή επανάληψη. Βασικά πολλές επαναλήψεις, με το NBA να παρουσιάζει από πολλές διαφορετικές λήψεις το απίστευτο buzzer-beater του Γκράχαμ στον αγώνα με τους Θάντερ.

Ένας ρούκι έσωσε τους Λέικερς

Οι Λέικερς έχουν ένα από τα υψηλότερα σάλαρι καπ στο φετινό NBA ύψους 164.766.920 δολαρίων. Η τριάδα των ΛεΜπρόν, Γουέστμπρουκ, Ντέιβις θα εισπράξει παρέα κάτι παραπάνω από 120 εκατ. δολάρια. Στον αγώνα με τους Μάβερικς ωστόσο ήταν ο Όστιν Ριβς, ένας 23χρονος ρούκι που δεν επιλέχθηκε καν στο NBA Draft 2021 που τους έσωσε, αφού ευστόχησε στο νικητήριο τρίποντο στην νίκη με 107-104 κόντρα στους - χωρίς Ντόντσιτς - Μάβερικς στο Ντάλας.

Ο Όστιν Ριβς είναι αλήθεια ότι θα μπορούσε να επιλεγεί στο NBA Draft, ωστόσο επέλεξε να απορρίψει αυτή την προοπτική επειδή είχε συμφωνήσει με τους Λέικερς ότι αν δεν ακούσει το όνομά του στην σχετική διαδικασία τον περίμενε ένα two-way συμβόλαιο. Μέχρι στιγμής δείχνει να δικαιώνεται. Για την ιστορία, την φετινή σεζόν αναμένεται βάσει συμβολαίου να εισπράξει 925.258 δολάρια, Μόνο τα 100.000 δολάρια από αυτά όμως είναι εγγυημένα

Ο Μίτσελ οδηγεί τους Τζαζ

Οι Τζαζ δεν κάνουν τον θόρυβο των Γουόριορς και των Σανς. Ακόμα και αθόρυβα όμως αυτή τη στιγμή μετρούν 8 νίκες, με τελευταία αυτή με 124-103 επί των Κλίπερς, βελτιώνοντας το ρεκόρ τους στο 20-7. Σε αυτό το διάστημα ο Ντόνοβαν Μίτσελ πετάει φλόγες!

Στους τελευταίους 8 αγώνες της Γιούτα ο All Star γκαρντ έχει 29.1 πόντους και 5.3 ασίστ μέσο όρο με 43.2% στα τρίποντα. Ο αστράγαλός του - που τον ταλαιπώρησε στα περσινά playoffs και στέρησε μέρος της εκρηκτικότητάς του - είναι καλά. Η Γιούτα είναι επικίνδυνη.

Ο Λίλαρντ δεν είναι καλά

Οι Μπλέιζερς δεν βλέπονται. Μετά την εντός έδρας (103-113) ήττα τους από τους τρομερούς Γκρίζλις (περισσότερα για αυτούς σε λίγο) μετρούν 7 σερί ήττες. Τίποτα δεν πάει καλά. Το χειρότερο ωστόσο είναι πως όλα αυτά ξεκινούν από τον σταρ της ομάδας, Ντέμιεν Λίλαρντ, ο οποίος κόντρα στους Γκρίζλις έμεινε στους 21 πόντους με 1/10 δίποντα (!), 5/11 τρίποντα και 4/4 βολές.

Το πρόβλημα στους κοιλιακούς που αντιμετωπίζει ο All Star γκαρντ φαίνεται ότι είναι πολύ σοβαρό. Η ένεση κορτιζόνης που έκανε μπορεί να τον ανακούφισε, αλλά φαίνεται ότι δεν έλυσε το πρόβλημα. Ο Λίλαρντ δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση Λίλαρντ. Με την σεζόν να μην πηγαίνει όπως περίμεναν στο Πόρτλαντ, η σκέψη ότι ίσως αποφασίσει να υποβληθεί σε επέμβαση για να λύσει το πρόβλημα ίσως δεν είναι τόσο μακρινή

Οι Γκρίζλις δεν σταματάνε πουθενά

Οι Γκρίζλις πέρασαν και από το Πόρτλαντ. Μετρούν 4 σερί νίκες και 9 στα τελευταία 10 παιχνίδια τους. Σε αυτό το γκρουπ αγώνων έχουν το καλύτερο net rating (η διαφορά που προκύπτει όταν κάποιος αφαιρεί το defensive rating - πόντοι που δέχεται μία ομάδα ανά 100 κατοχές - από το offensive rating - πόντοι που σημειώνει ανά 100 κατοχές) και το καλύτερο defensive rating. Μικρή λεπτομέρεια: Όλο αυτό έχει γίνει με τον Τζα Μοράντ τραυματία.

Οι Γκρίζλις κάνουν σταθερά βήματα μπροστά την τελευταία διετία. Την σεζόν 2019/20 αποκλείστηκαν στο play-in τουρνουά. Πέρυσι απέκλεισαν τους Γουόριορς στο play-in τουρνουά και αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο των playoffs από τους Τζαζ. Φέτος θέλουν να περάσουν έστω έναν γύρο. Αν ο Μοράντ επιστρέψει σε καλή κατάσταση, ίσως και να τα καταφέρουν.

Ο Έντουαρντς έγραψε ιστορία

Ο Άντονι Έντουαρντς προσπαθεί ακόμα να βρει ισορροπία ανάμεσα στην επιθετική του φύση και την ανάγκη να γίνει καλύτερος δημιουργός. Όταν όμως είναι καλός, είναι… πολύ καλός. Κόντρα στους Νάγκετς λοιπόν ήταν πολύ καλός, διαλύοντας κάθε αμυντικό πλάνο του Ντένβερ, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 38 πόντους με 10/14 τρίποντα (!) στην νίκη των Γουλβς με 124-107. Έγινε έτσι ο νεαρότερος παίκτης που σημειώνει +10 τρίποντα σε αγώνα NBA σε ηλικία 20 ετών.

Ο Έντουαρντς φέτος έχει κάνει ακόμα ένα βήμα στην εξέλιξή του στην δεύτερη σεζόν του. Αριθμεί 22.1 πόντους, 5.8 ριμπάουντ, 3.6 ασίστ και 1.6 κλεψίματα μέσο όρο με 36% στα τρίποντα σε 36 λεπτά συμμετοχής. Αν το ποσοστό του στα τρίποντα παραμείνει σε αυτά τα ύψη - ή ακόμα καλύτερα αν ανέβει - τότε ο… τρόμος θα μεγαλώσει.

Ο Τζόρνταν Κλάρκσον χάζεψε την άμυνα των Κλίπερς

Ο Τζόρνταν Κλάρκσον δεν παίζει τόσο καλά όσο την περσινή σεζόν, όπου αναδείχθηκε κορυφαίος έκτος παίκτης στο NBA. Ακόμα και τώρα όμως έχει κάποιες στιγμές μαγείας, όπως αυτή κόντρα στους Κλίπερς. Απολαύστε τον:

TAGS NBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ