NBA

NBA, τα 10 πράγματα που μας έμειναν από την βραδιά: Ο Τζοέλ Εμπίντ είναι θηρίο

Ο Εμπίντ με τα χρώματα των Φιλαντέλφια Σίξερς
Ο Εμπίντ με τα χρώματα των Φιλαντέλφια Σίξερς PHOTO CREDITS: © 2021 CHARLES REX ARBOGAST / AP IMAGES

Ο Τζοέλ Εμπίντ ο οποίος στην καλή του μέρα είναι ασταμάτητος, ο ΛαΒίν που επέστρεψε και ήταν σαν να μην έλειψε ποτέ και ο ταλαντούχος Γιουρτσέβεν. Το SPORT24 παρουσιάζει τα 10 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA τα χαράματα. 

Ο Τζοέλ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος στην Γουάσινγκτον, ο Νίκολα Γιόκιτς έκανε τα… δικά του και ο Τζος Γκίντεϊ έκανε ένα ιδιαίτερο double-double.

To SPORT24 παρουσιάζει τα 10 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA σε μία βραδιά με 8 αγώνες.

Το ματς της βραδιάς

Οι Νάγκετς και οι Κλίπερς ήταν αυτοί που πρόσφεραν στον κόσμο το ματς της βραδιάς. Παρά τις (σημαντικές) απουσίες που είχαν αμφότεροι, πάλεψαν μέχρι τέλους για την νίκη, με το Ντένβερ τελικά να επικρατεί με 103-100, έχοντας χάσει νωρίτερα διαφορά 17 πόντων.

Ο Νίκολα Γιόκιτς με 26 πόντους, 22 ριμπάουντ και 8 ασίστ ήταν ο κορυφαίος των νικητών (περισσότερα για αυτόν σε λίγο), με τον Γουίλ Μπάρτον να προσθέτει 17 πόντους. Για τους Κλίπερς, ο Έρικ Μπλέντσο και ο Μπράντον Μπόστον είχαν από 18 πόντους.

Η εμφάνιση της βραδιάς

Ο Νίκολα Γιόκιτς συνεχίζει να παλεύει και… όπου τον βγάλει. Αυτό έκανε και κόντρα στους Κλίπερς στην νίκη του Ντένβερ (103-100), όπου είχε 26 πόντους με 9/24 σουτ (1/3 τρίποντα), 7/7 βολές, 22 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 κοψίματα σε 38 λεπτά συμμετοχής, αλλά και τις δύο βολές που διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Ο Γιόκιτς δεν παίρνει ρεπό φέτος. Οι απουσίες πληγώνουν των Νάγκετς. Ο Σέρβος όμως εξακολουθεί να τους κρατάει στον… αφρό, κάνοντας ό,τι μπορεί. Θα είναι κρίμα να χαραμιστεί μία από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του.

Όταν είναι καλά ο Εμπίντ δεν έχει αντίπαλο

Ο Τζοέλ Εμπίντ έχει αφήσει για τα καλά πίσω του την περιπέτεια με τον κορονοϊό και το έδειξε αυτό και την νίκη των Σίξερς με 117-96 μέσα στην Γουάσινγκτον επί των Γουίζαρντς.

Έχοντας να αντιμετωπίσει μία γραμμή ψηλών που δεν είχε παίκτη στα κυβικά του - όχι πως έχουν πολλές ομάδες παίκτη στα κυβικά του - ήταν απολαυστικός, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 36 πόντους με 10/12 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 10/11 βολές, 13 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 κοψίματα σε 31 λεπτά συμμετοχής. Απέδειξε έτσι πως όταν είναι καλά, απλώς δεν έχει αντίπαλο.

Ο ΛαΒίν δεν καταλαβαίνει τίποτα

Ο Ζακ ΛαΒίν ανυπομονούσε να επιστρέψει από την στιγμή που νόσησε με κορονοϊό. Στον πρώτο αγώνα μετά την επιστροφή του ήταν σαν να μην έλειψε ποτέ, οδηγώντας τους Μπουλς στην νίκη με 113-105 επί των Πέισερς, έχοντας 32 πόντους και 5 ασίστ σε 33 λεπτά συμμετοχής.

Οι Μπουλς ήταν η πρώτη ομάδα που πραγματικά βασανίστηκε από τον κορονοϊό, αφού νόσησαν όλοι οι παίκτες της και ο προπονητής της (τελευταίος τώρα ο Λόνζο Μπολ). Κάτι όμως το ευνοϊκό πρόγραμμα, κάτι οι αναβολές, αυτό δεν τους στοίχισε. Με τον ΛαΒίν σε αυτή την κατάσταση πλέον, μόνο καλά πράγματα μπορούν να τους συμβούν.

Ο Γιουρτσέβεν άρπαξε την ευκαιρία

Ο Μπαμ Αντεμπάγιο, ο Ντεγουέιν Ντέντμον και ο Μαρκίφ Μόρις απουσιάζουν λόγω τραυματισμών. Κανένα πρόβλημα για τους Χιτ, που είδαν τον Ομέρ Γιουρτσέβεν να μπαίνει στο παρκέ σαν έτοιμος από καιρό και να είναι καθοριστικός στην νίκη με 93-83 επί των Μάτζικ, έχοντας 16 πόντους και 15 ριμπάουντ σε 33 λεπτά συμμετοχής.

Ο Τούρκος σέντερ περίμενε υπομονετικά την ευκαιρία του. Όταν ήταν μικρότερος σε ηλικία είχε δείξει ότι έχει δυνατότητες. Σε ένα NBA που εσχάτως δίνει ευκαιρίες… σε όλους, είχε την ευκαιρία να λάμψει, δείχνοντας στο Μαϊάμι ότι έχει πετύχει διάνα.

Ο ιδιαίτερος κύριος Γκίντεϊ

Ο Τζος Γκίντεϊ πήγε στο NBA ως ένας παίκτης που μπορεί να κάνει λίγο από όλα και - κυρίως - να πασάρει και να πάρει ριμπάουντ εξαιρετικά για έναν πόιντ γκαρντ με ύψος 2.03 μέτρα. Μέχρι στιγμής έχει αποδείξει ότι αυτά τα στοιχεία του παιχνιδιου του μεταφράζονται στο NBA, κάτι που ισχύει βέβαια και στην αδυναμία του να σκοράρει με άνεση. Και κανένας αγώνας δεν το έδειξε αυτό περισσότερο από αυτό των Θάντερ με τους Πέλικανς, στην νίκη των πρώτων με 117-112.

Ο γκαρντ των Θάντερ είχε ένα από τα πιο ιδιαίτερα βράδια στην ιστορία του NBA, αφού είχε 0 πόντους με 0/8 σουτ, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ, σε ένα ιδιαίτερο double-double που είχε να συμβεί 50 χρόνια! Το Νο6 του NBA Draft 2021 έχει πολλά όμορφα στοιχεία στο παιχνίδι του. Αν μπορέσει να βελτιωθεί στον τομέα της δημιουργίας του δικού του σουτ θα εξελιχθεί σε έναν εξαιρετικό παίκτη.

Ο Κέλντον Τζόνσον βρήκε τον ρόλο του

Στην τρίτη σεζόν του στο NBA ο Κέλντον Τζόνσον εξελίσσεται σιγά-σιγά στον παίκτη που είχαν στο μυαλό τους οι Σπερς όταν τον επέλεξαν στο Νο29 του NBA Draft 2019. Κόντρα στους Πίστονς, στην άνετη νίκη με 144-109 του Σαν Αντόνιο, είχε 27 πόντους με 10/12 σουτ (4/4 τρίποντα), 5 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 23 λεπτά, δείγμα ότι έχει πλέον “λυθεί”.

Την φετινή σεζόν ο Τζόνσον έχει 15.4 πόντους, 6.6 ριμπάουντ και 1.7 ασίστ μέσο όρο με 47.6% στα τρίποντα σε 31 λεπτά συμμετοχής. Στους τελευταίους 5 αγώνες των Σπερς έχει 19 πόντους, 9.2 ριμπάουντ και 1 ασίστ μέσο όρο με 58.3% στα τρίποντα σε 30 λεπτά συμμετοχής. Αν βελτιωθεί στο αμυντικό κομμάτι, τότε έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε έναν χρήσιμο ρολίστα..

Ο Ζούμπατς δίνει λύσεις

Ο Ίβιτσα Ζούμπατς είναι συνήθως ο παίκτης που αναφέρεται τελευταίος όταν η συζήτηση πάει στους Κλίπερς. Ο Κροάτης σέντερ όμως είναι εξαιρετικός στον ρόλο του, κάτι που έδειξε και στον αγώνα με τους Νάγκετς, όπου είχε 17 πόντους με 7/8 δίποντα, 3/5 βολές, 11 ριμπάουντ και 3 κοψίματα σε 27 λεπτά συμμετοχής με αντίπαλο κοτζάμ Γιόκιτς.

Ο Ζούμπατς είναι πάνω από όλα ένας παίκτης που ξέρει τον ρόλο του, προσφέροντας ασφάλεια στους Κλίπερς. Την φετινή σεζόν έχει 9.9 πόντους, 8 ριμπάουντ, 1.1 ασίστ και 1.2 κοψίματα μέσο όρο με 67.8% στα σουτ σε 25 λεπτά συμμετοχής. Δεν είναι ανάγκη να είναι όλοι σταρ για να βγάζουν το (ακριβό) ψωμί τους στο NBA.

Οι Πέισερς βρήκαν κάτι καλό στον Ντουάρτε

Οι Πέισερς δεν έχουν καταφέρει να παραταχθούν πλήρεις σε φετινό τους αγώνα και θα αργήσουν να το κάνουν. Ένα από τα απρόσμενα κέρδη λόγω των πολλών τραυματισμών; Η ανάδειξη του Κρις Ντουάρτε, τον οποίο επέλεξαν στο Νο13 του φετινού NBA Draft, με τον νεαρό γκαρντ να είναι καλός (και) στην ήττα από τους Μπουλς (113-105) όπου είχε 16 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Ο Ντουάρτε έπεσε μέχρι το Νο13 του NBA Draft επειδή ήταν “μεγάλος” σε ηλικία (24 χρονών) και είχε μικρά περιθώρια εξέλιξης. Στους Πέισερς όμως απέδειξε ότι το βασικό για έναν παίκτη είναι να είναι πάντα έτοιμος. Την φετινή σεζόν έχει 13.3 πόντους, 4.1 ριμπάουντ, 2.1 ασίστ και 1 κλέψιμο μέσο όρο με 34.9% στα τρίποντα σε 29 λεπτά συμμετοχής. Η Ιντιάνα έχει βρει κάτι καλό.

Νευράκια στην Γουάσινγκτον

Οι “ψευτοτσακωμοί” είναι κάτι σύνηθες στο NBA. Ένας τέτοιος - παρά τις φωνές και τα σπρωξίματα - ήταν και αυτός ανάμεσα στον Τζοέλ Εμπίντ και τον Μόντρεζλ Χάρελ έπειτα από ένα δυνατό φάουλ του δεύτερου. Συμβαίνουν αυτά…

TAGS NBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ