NBA

NBA: Ο Γκίντεϊ των Θάντερ έκανε double-double μένοντας άποντος, κάτι που είχε να συμβεί 50 χρόνια

Ο Τζος Γκίντεϊ των Θάντερ
Ο Τζος Γκίντεϊ των Θάντερ Ⓒ 2021 RICK SCUTERI/ ASSOCIATED PRESS

Ο ρούκι των Θάντερ, Τζος Γκίντεϊ, έγραψε ιστορία στην νίκη της ομάδας του επί των Πέλικανς, αφού αν και δεν σημείωσε πόντο κατάφερε να κάνει double-double με ασίστ και ριμπάουντ.

Οταν οι Θάντερ επέλεξαν τον Τζος Γκίντεϊ στο Νο6 του NBA Draft 2021 ήξεραν ότι είχαν πάρει έναν ξεχωριστό παίκτη,έναν πόιντ γκαρντ με ύψος 2.03 μέτρα που κάνει τα πάντα στο παρκέ. Σίγουρα πάντως δεν περίμεναν να τον δουν να γράφει ιστορία, κάνοντας ένα ιδιαίτερο ρεκόρ.

Στον αγώνα των Θάντερ με τους Πέλικανς (νίκη με 117-112 για την Οκλαχόμα Σίτι), ο Αυστραλός γκαρντ έκανε κάτι που είχε να συμβεί κάτι παραπάνω από 50 χρόνια. Από τις 5 Ιανουαρίου του 1971 για την ακρίβεια. Τι έκανε; Τελείωσε τον αγώνα έχοντας double-double, αλλά μένοντας άποντος!

Ο Γκίντεϊ τελείωσε τον αγώνα με τους Πέλικανς έχοντας 0 πόντους με 0/8 σουτ (0/2 τρίποντα), 10 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 1 κόψιμο και 3 λάθη σε 28 λεπτά συμμετοχής, καταφέρνοντας έτσι να σημειώσει ένα ιδιαίτερο ρεκόρ.

Για την ιστορία, ο τελευταίος παίκτης που είχε καταφέρει μία αντίστοιχη επίδοση σύμφωνα με το "StatMuse" ήταν ο Νορμ Βαν Λίερ, ο οποίος ως παίκτης των Σινσινάτι Ρόγιαλς (νυν Σακραμέντο Κινγκς) είχε 0 πόντους, 11 ριμπάουντ και 13 ασίστ στην νίκη με 146-112 επί των Λέικερς.

Την φετινή σεζόν ο Γκίντεϊ έχει 10.8 πόντους, 7.1 ριμπάουντ και 6.1 ασίστ μέσο όρο σε 30 λεπτά συμμετοχής.

TAGS NBA ΗΠΑ ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΙ ΘΑΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ