NBA

NBA, τα 10 πράγματα που μας έμειναν από την βραδιά: Η αποθέωση στον ρέκορντμαν Κάρι και ο assistant Γκριν Τζούνιορ

NBA, τα 10 πράγματα που μας έμειναν από την βραδιά: Η αποθέωση στον ρέκορντμαν Κάρι και ο assistant Γκριν Τζούνιορ
2021 JED JACOBSOHN/AP PHOTO

Ο Στεφ Κάρι γνώρισε την αποθέωση στο Chase Center μετά από το ρεκόρ του, η επιστροφή του Μοράντ και ο καλύτερος μικρός βοηθός των Γουόριορς. Το SPORT24 παρουσιάζει τα 10 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA τα χαράματα.

Ο Τζα Μοράντ επέστρεψε από τον τραυματισμό του, ο Στεφ Κάρι αποθεώθηκε στο Chase Center από τον κόσμο και οι Γουόριορς προσέλαβαν νέο βοηθό.

Το SPORT24 σας παρουσιάζει τα 10 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA σε μία βραδιά με 6 αγώνες.

Το ματς της βραδιάς

Το ματς ανάμεσα στους Γουόριορς και τους Κινγκς ήταν από αυτά τα παιχνίδια που τράβηξαν τα βλέμματα. Τα είχε όλα. Άνετη επικράτηση των γηπεδούχων, αποθέωση στον Στεφ Κάρι που επέστρεψε στο Chase Center ως ρέκορντμαν, triple-double του Γκριν και πολλές εντυπωσιακές φάσεις.

Η ομάδα του Σαν Φρανσίσκο επικράτησε με 113-98, οι Κινγκς όμως πάλεψαν όσο μπορούσαν. Βέβαια ο Κάρι με 30 πόντους δεν τους άφησε πολλά περιθώρια να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω, όπως ούτε ο Γκριν. Πλέον οι Γουόριορς έφτασαν στο 25-6 στη σεζόν και συνέχισαν την ξέφρενη πορεία τους την ώρα που οι Κινγκς έπεσαν στο 13-19. Πρώτος σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Χαλιμπάρτον με 24 πόντους και 11 ασίστ ενώ για τους γηπεδούχους ο - αγαπημένος του κοινού- Κάρι είχε 30.

Η εμφάνιση της βραδιάς

Πολλοί αξίζαν το βραβείο της καλύτερης εμφάνισης στη βραδιά, όμως ο Τζοέλ Εμπίντ με 41 πόντους ήταν απολαυστικός. Έκανε τα πάντα στο παρκέ για τους Σίξερς και τους οδήγησε στη μεγάλη νίκη επί των Σέλτικς στο TD Garden με 108-103. Σκόραρε 17 από τους 41 πόντους στην τελευταία περίοδο και ήταν ο παράγοντας που καθόρισε σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη του ματς.

Οι Σέλτικς δεν μπόρεσαν να τον περιορίσουν και το πλήρωσαν με ήττα καθώς η αποτελεσματικότητα του Εμπίντ ήταν αξιοθαύμαστη. Επιπλέον, πέρα από τους 41 πόντους, μάζεψε 10 ριμπάουντ (ακόμα ένα double-double) και μοίρασε 5 ασίστ κλέβοντας παράλληλα δύο φορές την μπάλα. Τα πέντε λάθη στα οποία υπέπεσε δεν έχουν μεγάλη σημασία αν σκεφτεί κανείς την προσφορά του και το γεγονός ότι για πολύ καιρό έμεινε εκτός δράσης λόγω τραυματισμού.

Ο Κάρι επέστρεψε ως ρέκορντμαν

Η επιστροφή του Κάρι στο Chase Center μετά από εκτός έδρας αγώνες ήταν διαφορετική από τις άλλες τα χαράματα της Τρίτης (21/12) κόντρα στους Κινγκς. Αυτή τη φορά ο σούπερ σταρ των Γουόριορς επέστρεψε ως ρέκορντμαν στα τρίποντα στην ιστορία της λίγκας. Όπως ήταν φυσιολογικό αποθεώθηκε από τον κόσμο που βρέθηκε να παρακολουθήσει την αναμέτρηση.

Για την ακρίβεια όχι απλά αποθεώθηκε, γνώρισε το δεύτερο standing ovation τη φετινή σεζόν στο ΝΒΑ. Αυτή η αποθέωση όμως ήταν διαφορετική, είχε μεγαλύτερη σημασία. Στα matrix του γηπέδου προβλήθηκε video που έδειχνε τους συμπαίκτες του να μιλούν με τα καλύτερα λόγια και να "βγάζουν το καπέλο" στον μεγάλο τριποντέρ της ιστορίας του ΝΒΑ. Ο ίδιος, με την πετσέτα στο κεφάλι, χαμηλών τόνων απλά κάθισε στον πάγκο της ομάδας του και απόλαυσε τη στιγμή.

Triple-double εμφανίσεις

Σε μία βραδιά με έξι αγώνες, δύο παίκτες σημείωσαν triple-double ανεβάζοντας το επίπεδο στις ομάδες τους. Και οι δύο κυρίαρχες αυτές εμφανίσεις συνδυάστηκαν με νίκες. Ο λόγος για τον Ντρέιμοντ Γκριν των Γουόριορς που με 16 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10 ασίστ ήταν από τους καθοριστικούς παράγοντες (μαζί με τον Κάρι φυσικά) στη νίκη επί των Κινγκς.

Από την άλλη, ο Ντεζούντε Μάρεϊ ήταν ελάχιστα πιο παραγωγικός και με 24 πόντους, 12 ριμπάουντ και 13 ασίστ ήταν απολαυστικός στη νίκη των Σπερς με αντίπαλο τους Κλίπερς στο Staples Center. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως ο γκαρντ του Σαν Αντόνιο έπιασε τον Νίκολα Γιόκιτς στα triple-double τη φετινή σεζόν με συνολικά έξι! Έχει αφήσει τον Ράσελ Γουέστμπρουκ πίσω του φέτος και κάνει αθόρυβη αλλά άκρως σημαντική δουλειά.

Η αμηχανία που κατέληξε σε πρόταση γάμου

Πρόκειται για μία cheerleader των Τζαζ η οποία πήγε, όπως συνήθως, να κάνει με την υπόλοιπη ομάδα τα χορευτικά στα τάιμ άουτ και το ημίχρονο των αγώνων των Τζαζ. Αυτή τη φορά όμως ήταν διαφορετικά. Η ρουτίνα ξαφνικά άλλαξε με την ίδια να μην κρύβει την αμηχανία της αλλά να προσπαθεί να το καλύψει.

Κάπου εκεί εμφανίστηκε ο αρραβωνιαστικός της με την ίδια να μην μπορεί να κρύψει την έκπληξή της. Η συνέχεια, λίγο πολύ γνωστή με τον άνδρα να της κάνει πρόταση γάμου και την χορεύτρια να αδυνατεί να το πιστέψει αλλά να το απολαμβάνει με την ψυχή της.

Green Jr - The assistant

Όσο ο πατέρας του έκανε μαγικά στο παρκέ, ο μικρός Γκριν έκανε τον βοηθό στον πάγκο των Γουόριορς. Και ήταν ο καλύτερος. Θύμισε στον Κάρι να βάλει μάσκα με το που αποσύρθηκε στον πάγκο, έδωσε την μπλούζα στον Κλέι Τόμπσον και οι Γουόριορς θα πρέπει να χαίρονται που έχουν έναν τόσο αξιόπιστο και λιλιπούτειο βοηθό.

Αγαπητός από τους παίκτες, ο Γκριν Τζούνιορ πήρε το "ευχαριστώ" του Κάρι και το χαμόγελο του Τόμπσον και απέδειξε για ακόμα μία φορά πως είναι ο καλύτερος assistant.

Ο Γκομπέρ είναι on fire

Η περίοδος που διανύει ο Ρούντι Γκομπέρ στους Τζαζ είναι πραγματικά απίστευτη. Ο ψηλός της ομάδας της Γιούτα τα κάνει όλα στο παρκέ και... συμφέρει. Μόνο διψήφιο αριθμό ασίστ δεν έχει σημειώσει ακόμα, αλλιώς στο σκοράρισμα και τα ριμπάουντ είναι κυρίαρχος. Ακόμα και όταν δεν βρίσκεται σε πολύ καλή ημέρα παραγωγικά, βρίσκει τον τρόπο να βοηθήσει την ομάδα του και να αφήσει το στίγμα του.

Αυτή τη φορά σε ένα κρίσιμο ματς απέναντι στους Χόρνετς, ο Γκομπέρ έκανε ένα ακόμα double-double με 23 πόντους και 21 (!) ριμπάουντ επιβεβαιώνοντας πως είναι το απόλυτο αφεντικό στην ρακέτα των Τζαζ.

Ο Μπέιν φτιάχνει το όνομά του

Με τις τελευταίες του εμφανίσεις με την φανέλα των Γκρίζλις, ο Ντέσμοντ Μπέιν φτιάχνει μέρα με την μέρα, παιχνίδι με το παιχνίδι το όνομά του. Με μόλις ένα χρόνο εμπειρίας στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, έχει εξελιχθεί σε μία πολύ αξιόπιστη λύση για τους Γκρίζλις και σε ένα από τα κύρια κομμάτια του παζλ και του ροτέισον.

Στο παιχνίδι με αντίπαλο τους Θάντερ, εκεί όπου η ομάδα του ηττήθηκε με 102-99, ο Μπέιν ήταν για ακόμα μια φορά ουσιαστικός. Είχε 25 πόντους με 7 ριμπάουντ και παρά την μέτρια εικόνα της ομάδας του ο ίδιος απέδειξε πως υπάρχει λόγος που βρίσκεται στο ΝΒΑ.

Ο Μοράντ επέστρεψε αλλά...

Η επιστροφή του Τζα Μοράντ στη σύνθεση των Γκρίζλις ήταν από τα θετικά στην αναμέτρηση με τους Θάντερ. Το ίδιο και η εμφάνιση του Μπέιν. Όμως η ομάδα του Μέμφις δεν πήρε τη νίκη, δεν εκμεταλλεύτηκε την επιστροφή του καλύτερού του παίκτη και έπεσε στο 19-13.

Ο Μοράντ δεν ήταν αρνητικός, ήταν αντιθέτως πολύ θετικός στην επιστροφή του. Είχε 16 πόντους, έξι ριμπάουντ και οκτώ ασίστ και έκανε το... κομμάτι του για να βοηθήσει την ομάδα. Όμως απ ότι φάνηκε δεν ήταν αρκετό.

Παραλίγο... φωτιά

Για ένα ασυνήθιστο λόγο καθυστέρησε η έναρξη του αγώνα ανάμεσα στους Σέλτικς και τους Σίξερς. Συγκεκριμένα οι υπεύθυνοι του γηπέδου ενημέρωσαν τις ομάδες για περίπτωση φωτιάς ενώ ακούστηκαν και οι σειρήνες στο γήπεδο. Το πρόβλημα λύθηκε άμεσα, δεν υπήρξε καμία φωτιά και ο αγώνας ξεκίνησε με μερική καθυστέρηση.

Οι πάγκοι των δύο ομάδων παρέμειναν ψύχραιμοι, οι θεατές έμειναν στις θέσεις τους και οι Σίξερς έφυγαν νικητές.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ