ΣΤΕΦ ΚΑΡΙ

NBA, Στεφ Κάρι: Τα 10 πράγματα που μας έμειναν από την βραδιά που έγινε ο ρέκορντμαν στα τρίποντα

Ο Στεφ Κάρι με την φανέλα των Γουόριορς
Ο Στεφ Κάρι με την φανέλα των Γουόριορς Ⓒ 2021 JEFF CHIU/ASSOCIATED PRESS

Το ιστορικό τρίποντο. Οι αγκαλιές με τους γονείς του. Οι φανέλες των Ρέτζι Μίλερ και Ρέι Άλεν. Το SPORT24 παρουσιάζει τα 10 πράγματα που μας έμειναν από την βραδιά που ο Στεφ Κάρι έγινε ο κάτοχος του ρεκόρ με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα στην ιστορία του NBA. 

Ο Στεφ Κάρι έγραψε ιστορία. Είναι πλέον ο κάτοχος του ρεκόρ των περισσότερων τριπόντων στην ιστορία του NBA, ξεπερνώντας τον Ρέι Άλεν στην νίκη των Γουόριορς επί των Νικς (105-96).

Με αφορμή αυτό το γεγονός, το SPORT24 παρουσιάζει τα 10 πράγματα που ξεχώρισαν σε μία βραδιά που θα μείνει στην ιστορία

Το ιστορικό τρίποντο και ο Γουίγκινς

4 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα. Τόσο χρόνο χρειάστηκε ο Στεφ Κάρι για να κάνει δικό του το ρεκόρ των περισσότερων εύστοχων τριπόντων στην ιστορία του NBA στην κανονική περίοδο. Με 7 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα να μένουν για το τέλος της πρώτης περιόδου, ο Στεφ Κάρι βγήκε στην περιφέρεια, υποδέχθηκε την πάσα του Άντριου Γουίγκινς και ευστόχησε στο τρίποντο Νο. 2.974 στην καριέρα του, ξεπερνώντας τον Ρέι Άλεν.

Για την ιστορία, όταν σε 10, 20 ή 30 χρόνια τεθεί το ερώτημα σε κάποιο τηλεπαιχνίδι “ποιος ήταν ο παίκτης που έδωσε στον Στεφ Κάρι την ασίστ για να γίνει ο ρέκορντμαν του NBA στα εύστοχα τρίποντα;” η απάντηση θα είναι “Ο Αντριου Γουίγκινς”. Ίσως να ήταν πιο ταιριαστό να του πασάρει ο άνθρωπος που του έχει δώσει τις περισσότερες ασίστ από κάθε άλλον, ο Ντρέιμοντ Γκριν. Δεν έχει σημασία όμως. Σημασία έχει το ύφος του Κάρι λίγο αφότου είχε σημειώσει ένα απίστευτο ρεκόρ

Οι αγκαλιές στους γονείς του

Όταν πετυχαίνεις ένα ρεκόρ, το πρώτο πράγμα που θέλεις να κάνεις - ή έστω ένα από τα πρώτα - είναι να αγκαλιάσεις τους δικούς σου ανθρώπους. Ο Στεφ Κάρι είναι αρκετά τυχερός να ζουν και οι δύο γονείς του, Ντελ Κάρι (άλλοτε ΝΒΑερ) και η μητέρα του Σόνια. Παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε φάση διαζυγίου ήταν αμφότεροι στο γήπεδο για χάρη του γιου τους. Και ο Κάρι είχε την ευκαιρία να τους αγκαλιάσει και τους δύο, σε δύο υπέροχες στιγμές.

Ο Ρέι Άλεν και ο Ρέτζι Μίλερ χάρηκαν με τον Κάρι

Το NBA είναι αδελφότητα, Οι μνησικακίες δεν χωράνε ανάμεσα στους θρύλους της λίγκας με τους παίκτες που έρχονται να τους ξεπεράσουν. Όχι πάντα τουλάχιστον. Εντάξει, βασικά ίσως αυτό να μην ισχύει για όλους. Για τον Ρέι Άλεν και τον Ρέτζι Μίλερ πάντως ισχύει αυτό, με τους δύο προηγούμενους κατόχους του σχετικού ρεκόρ να βρίσκονται στο γήπεδο και να χαίρονται με την χαρά του σταρ των Γουόριορς.

Οι δύο σταρ αγκάλιασαν - κυριολεκτικά και μεταφορικά - τον Κάρι και στην συνέχεια του έδωσαν από μία φανέλα, καθώς και μία άλλη φανέλα με το όνομα του σταρ των Γουόριορς και έναν αριθμό: 2.974. Ο Κάρι βέβαια έχει 2.977 τρίποντα πλέον και όχι 2.977. Ο συμβολισμός ωστόσο είναι ξεκάθαρος, αφού αυτός ήταν ο αριθμός που είχε ως πρώτο στόχο για να ξεπεράσει τον Ρέι Άλεν.

Η προφητεία του 2014

Κάποιος θα μπορούσε να αναφέρει ότι ήταν μία αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Η αλήθεια είναι ότι ο Στεφ Κάρι δεν έκανε ακριβώς…προφητεία το 2014 όταν σε συνέντευξή του στον Ρέτζι Μίλερ είχε δηλώσει ότι ονειρεύεται να σπάσει το ρεκόρ του Ρέι Άλεν στα τρίποντα. Δεν παύει ωστόσο να ήταν ένα θέμα που ο κόσμος συζητούσε από τότε. Και βλέποντας κάποιος αυτό το VIDEO τώρα δεν γίνεται να μην κάνει συνειρμούς.

Η φωτογραφία που θα γίνει πόστερ στα δωμάτια

Συνήθως τα poster (αφίσες) των φίλων του NBA περιλαμβάνουν κάποια καρφώματα (εξού και τα poster dunk) ή έστω το νικητήριο καλάθι του Μάικλ Τζόρνταν στο Game 6 των τελικών του NBA των Μπουλς με τους Τζαζ, στο 6ο πρωτάθλημα της καριέρας του. Πλέον όμως δημιουργήθηκε χώρος για ένα ακόμα: Αυτό που δείχνει τον Κάρι να επιχειρεί το σουτ με το οποίο έσπασε το ρεκόρ του Άλεν.

Η αλήθεια είναι ότι ο Κάρι έχει χαρίσει ανά καιρούς αρκετές ευκαιρίες στους φωτογράφους για να απαθανατίσουν σκηνές που θα μπορούσαν να γίνουν αφίσες σε δωμάτια. Αυτή σίγουρα είναι μία από τις καλύτερες στιγμές.

Το υπέροχο γράφημα του ESPN

Καμία φορά δεν χρειάζονται λόγια, αφού ένα VIDEO ή ένα γράφημα τα λεέι όλα. Ένα τέτοιο μοιράστηκε ο Κιρκ Γκόλντσμπερι του ESPN με τους ακόλουθούς του στο twitter, παρουσιάζοντας ένα καταπλήκτικό γράφημα που περιλαμβάνει όλα τα τρίποντα του Κάρι στον δρόμο για το σπάσιμο του ρεκόρ. Απολαύστε το:

Το bar chart race του NBA

Μπράιαν Τέιλορ, Τζόι Χάσετ, Ντάρελ Γκρίφιθ, Λάρι Μπερντ, Ντέιλ Έλις, Μαίκλ Άνταμς, Ρέτζι Μίλερ, Ρέι Άλεν, Στεφ Κάρι. Αυτοί οι είναι οι 9 παίκτες που μπορούν να υποστηρίξουν ότι από το τέλος της σεζόν 1979/80 (πρώτη σεζόν που ενσωματώθηκε το τρίποντο στην NBA) μέχρι φέτος έχουν καταφέρει κάποια στιγμή να βρίσκονται στην πρώτη θέση στην λίστα των παικτών με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα στην λίγκα. Και το NBA αποφάσισε να το δείξει αυτό μέσα από ένα όμορφο bar chart race.

Το δώρο του Κάρι σε 2+1 συμπαίκτες του

Συνήθως όταν πετυχαίνεις ένα ρεκόρ σου κάνουν δώρα. Ο Στεφ Κάρι ωστόσο δούλεψε… αντίθετα. Με αφορμή λοιπόν το ρεκόρ του, έκανε δώρο ένα υπέροχο ρολόι rolex στους τρεις συμπαίκτες με τους οποίους έχει περάσει τα περισσότερα χρόνια μαζί: Τον Ντρέιμοντ Γκριν, τον Άντρε Ιγκουοντάλα και τον Κλέι Τόμπσον. Για την ακρίβεια, μπόρεσε να δώσει τα ρολόγια στους δύο πρώτους που ήταν μαζί του στην Νέα Υόρκη. Στον Κλέι Τόμπσον θα το δώσει όταν βρεθούν ξανά, αφού ο κολλητός του βρισκόταν στο Σαν Φρανσίσκο συνεχίζοντας την αποθεραπεία του.

Ο επόμενος στόχος

Τα 3.000 τρίποντα. Αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει πιο ξεκάθαρο. Ο Κάρι έχει αυτή τη στιγμή 2.977 τρίποντα στην καριέρα του. Απέχει 23 από το να (ξανα)γίνει μία κατηγορία μόνος του ως ο μόνος παίκτης με 3.000 εύστοχα τρίποντα στην καριέρα του στο NBA.

Η παραδοχή

Ο Στεφ Κάρι είναι ο καλύτερος σουτέρ όλων των εποχών. Είναι ο πρώτος σε εύστοχα τρίποντα στην κανονική περίοδο, στα playoffs, στα play-in τουρνουά και σε σύνολο τριπόντων. Μέχρι τώρα ίσως δεν το έλεγε φωναχτά. Μετά το νέο ρεκόρ του πάντως, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους ποιος είναι ο καλύτερος σουτέρ στην ιστορία του NBA δεν κρύφτηκε αυτή τη φορά: “Το πήρα μωρό μου!” είπε γελώντας, εννοώντας ότι πλέον ο συγκεκριμένος τίτλος του ανήκει.

Δείτε το VIDEO:

TAGS ΣΤΕΦ ΚΑΡΙ NBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ