NBA

NBA, Σίλβερ για Ίρβινγκ: "Δεν είναι αντισημιτικός, δεν τον έχω ακούσει ποτέ να λέει κακό λόγο για καμία φυλή"

Ο Καϊρί Ίρβινγκ με την φανέλα των Νετς
Ο Καϊρί Ίρβινγκ με την φανέλα των Νετς Ⓒ 2022 NOAH K. MURRAY/ ASSOCIATED PRESS

Ο Άνταμ Σίλβερ υπερασπίστηκε τον Καϊρί Ίρβινγκ σε συνέντευξη που παραχώρησε, λέγοντας ότι ο σταρ των Νετς δεν είναι αντισημιτικός, προσθέτοντας ωστόσο πως αναγνωρίζει ότι η λίγκα μπορούσε να κινηθεί πιο γρήγορα και να τον τιμωρήσει μετά το post του όπου διαφήμισε ταινία με αντισημιτικό περιεχόμενο.

Ο Άνταμ Σίλβερ δεν πιστεύει ότι ο Καϊρί Ίρβινγκ είναι αντισημιτικός. Σίγουρα όμως θεωρεί ότι η λίγκα θα μπορούσε να χειριστεί καλύτερα και με μεγαλύτερη ταχύτητα το θέμα του σταρ των Νετς.

Αυτό υποστήριξε σε συνέντευξή του ο Κομισάριος του NBA όταν κλήθηκε να μιλήσει για τον Ίρβινγκ και τον θόρυβο που δημιούργησε ο σταρ του NBA όταν προώθησε ταινία με αντισημιτικό περιεχόμενο στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter.

Ο κόσμος στράφηκε εναντίον του All Star γκαρντ, με τους Νετς να τον θέτουν τελικά εκτός ομάδας για 5 αγώνες, την NIKE να διακόπτει την συνεργασία μαζί του και τον Σίλβερ να έχει συνάντησή μαζί του. Μία συνάντηση που - όπως φαίνεται - έπεισε τον Κομισάριο της λίγκας - ο οποίος είναι Εβραίος - ότι ο Ίρβινγκ δεν είναι αντισημιτικός.

"Τον ξέρω 10 χρόνια και δεν τον έχω ακούσει ποτέ να λέει κάτι αντισημιτικό" δήλωσε αρχικά ο Σίλβερ σε συνέντευξή του στους New York Times, για να προσθέσει: "Για την ακρίβεια, δεν τον έχω ακούσει ποτέ να λέει κάτι αρνητικό για οποιαδήποτε φυλή. Το αν όμως είναι αντισημιτικός ή δεν έχει σχέση με το γεγονός ότι προκάλεσε ζημιά σε κόσμο ποστάροντας αυτό το υβριστικό περιεχόμενο".

Ακολούθως ο Ίρβινγκ παραδέχθηκε ότι ίσως τα αντανακλαστικά του NBA να μην ήταν τόσο γρήγορα: "Αισθάνομαι ότι τελικά η τιμωρία ήταν σωστή. Ίσως βέβαια να έπρεπε να κινηθούμε γρηγορότερα. Αποδέχομαιθ την κριτική. Ένιωσα όμως ότι ήταν σημαντικό να καταλάβουμε το κόνσεπτ στο οποίο έγινε το συγκεκριμένο post και τι ποινή θα ήταν σωστή. Όχι για να δικαιολογηθεί (σ.σ ο Ίρβινγκ), αλλά για να είναι η σωστή τιμωρία".

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ ΚΑΪΡΙ ΙΡΒΙΝΓΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ