NBA

NBA, Ράπτορς: Η νομοθεσία του Καναδά για τους ανεμβολίαστους ίσως φέρει σε δύσκολη θέση Σέλτικς και Σίξερς

Ο Πασκάλ Σιάκαμ των Ράπτορς
Ο Πασκάλ Σιάκαμ των Ράπτορς Ⓒ 2022 NOAH K. MURRAY/ ASSOCIATED PRESS

Οι Σίξερς και οι Σέλτικς δεν έχουν αποκαλύψει αν όλοι οι παίκτες τους είναι εμβολιασμένοι για τον κορονοϊό, κάτι που έβαλε σε υποψία τον κόσμο ότι σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν τους Ράπτορς στα playoffs θα έχουν πρόβλημα. Ο λόγος; Βάσει νομοθεσίας ο Καναδάς απαγορεύει στους ανεμβολίαστους να εισέλθουν στην χώρα.

Η μάχη για την πρώτη θέση της Ανατολής είναι συγκλονιστική, αφού Χιτ, Μπακς, Σέλτικς και Σίξερς κυνηγούν την πρώτη θέση. Οι δύο τελευταίοι ωστόσο ενδεχομένως να έχουν ένα άλλο άγχος: Να αποφύγουν την 3η ή την 4η θέση και το συναπάντημα με τους Ράπτορς, οι οποίοι αυτή τη στιγμή είναι 6οι, ενώ διεκδικούν την 5η θέση από τους Μπουλς.

Ο λόγος που ενδεχομένως κάποια εκ των δύο ομάδων να θέλει να αποφύγει να πέσει πάνω στο Τορόντο πάντως δεν είναι (μόνο) αγωνιστικός. Ο λόγος είναι η νομοθεσία του Καναδά, αφού από τις 15 Ιανουαρίου έχει παύσει να ισχύει η εξαίρεση που έπαιρναν οι ανεμβολίαστοι επαγγελματίες αθλητές να μπουν στην χώρα. Γιατί όμως ίσως έχουν πρόβλημα οι Σέλτικς με τους Σίξερς; Επειδή είναι δύο ομάδες που έχουν αρνηθεί να απαντήσουν στο ερώτημα αν όλοι οι παίκτες τους είναι εμβολιασμένοι.

Για την ακρίβεια, αμφότεροι αρνήθηκαν να απαντήσουν στο ESPN έπειτα από ερώτηση που τους τέθηκε για το ζήτημα, σε αντίθεση με τους Μπακς και τους Χιτ, που ξεκαθάρισαν ότι όλοι οι παίκτες τους είναι εμβολιασμένοι. Όπως και να έχει, είναι πολύ πιθανό να δημιουργήθηκε θέμα χωρίς λόγο και να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα ούτε οι Σέλτικς, ούτε οι Σίξερς. Η άρνησή τους ωστόσο να απαντήσουν στο σχετικό ερώτημα ήταν λογικό να προκαλέσει μία ανησυχία στους φιλάθλους τους.

TAGS NBA ΗΠΑ ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ