NBA

Καναδάς: Από 15 Ιανουαρίου απαγορεύεται η είσοδος στην χώρα στους ανεμβολίαστους αθλητές

Ο Μπράντλι Μπιλ με την φανέλα των Γουίζαρντς
Ο Μπράντλι Μπιλ με την φανέλα των Γουίζαρντς Ⓒ 2021 NICK WASS/ ASSOCIATED PRESS

Ο Καναδάς άλλαξε την νομοθεσία του και πλέον από τις 15 Ιανουαρίου 2022 κι έπειτα οι ανεμβολίαστοι επαγγελματίες αθλητές δεν θα έχουν δικαίωμα εισόδου στην χώρα, κάτι που επηρεάζει άμεσα τους παίκτες του NBA και του NHL.

Το "παραθυράκι" που έδινε την δυνατότητα σε ανεμβολίαστους επαγγελματίες παίκτες να εισέρχονται στον Καναδά θα κλείσει στις 15 Ιανουαρίου 2022 όπως ανακοίνωσε ο υπουργός υγείας της χώρας της χώρας, Μάρκο Μεντισίνο.

Μέχρι στιγμής οι ανεμβολίαστοι ΝΒΑερς, αλλά και παίκτες του NHL, μπορούσαν να εισέλθουν στον Καναδά, αφού είχαν λάβει την σχετική εξαίρεση, αν και παράλληλα κινδύνευαν μέχρι και με 6 μήνες φυλάκιση αν έσπαγαν την καραντίνα. Από τις 15 Ιανουαρίου και μετά όμως αυτό δεν θα ισχύει, αλλάζοντας τα δεδομένα.

Υπενθυμίζεται ότι οι NBAερς που έχουν παραδεχθεί ότι προς το παρόν είναι ανεμβολίαστοι είναι ο Μάικλ Πόρτερ των Νάγκετς, ο Μπράντλι Μπιλ των Γουίζαρντς και ο Τζόναθαν Άιζακ των Μάτζικ (ο οποίος είναι τραυματίας). Ανεμβολίαστος είναι και ο Καϊρί Ίρβινγκ, ωστόσο έχει τεθεί εκτός ομάδας από τους Νετς.

TAGS NBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ