NBA

Οι ανεμβολίαστοι ΝΒΑερς κινδυνεύουν με 6μηνη φυλάκιση αν παραβιάσουν την καραντίνα στους αγώνες στο Τορόντο

Ο Καϊρί Ίρβινγκ με την φανέλα των Νετς
Ο Καϊρί Ίρβινγκ με την φανέλα των Νετς Ⓒ 2021 ELISE AMENDOLA/ ASSOCIATED PRESS

Το ΝΒΑ ενημερώθηκε από την κυβέρνηση του Καναδά ότι με βάση την νομοθεσία της χώρας οι ανεμβολίαστοι παίκτες που θα παραβιάζουν την καραντίνα στους αγώνες με τους Ράπτορς στο Τορόντο κινδυνεύουν ακόμα και με 6μηνη φυλάκιση.

Στον Καναδά υπάρχουν νόμοι που δεν σηκώνουν παρερμηνείες. Αυτό έγινε κάτι παραπάνω από σαφές μετά την είδηση ότι οι ανεμβολίαστοι παίκτες που θα αγωνιστούν κόντρα στους Ράπτορς στο Τορόντο είναι πιθανό αν παραβιάσουν την σχετική νομοθεσία να τιμωρηθούν με 6μηνη φυλάκιση!

Όπως έγινε γνωστό, η κυβέρνηση του Καναδά έχει ενημερώσει το ΝΒΑ ότι οι ανεμβολίαστοι παίκτες πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα μόλις μπουν στην χώρα, έχοντας δικαίμα να φύγουν από το ξενοδοχείο που θα μένουν μόνο για να ακολουθήσουν τις δραστηριότητες της ομάδας. Σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν, τότε αυτό μπορεί να οδηγήσει μέχρι την μέγιστη ποινή της 6μηνες φυλάκισης και/'η σε πρόστιμο 750.000 δολαρίων.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, ακόμα και οι ανεμβολίαστοι παίκτες πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό τεστ κορονοϊού (PCR) για να μπορέσουν να μπουν στην χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι το ΝΒΑ έχει ενημερώσει πως μέχρι στιγμής το 95% των ΝΒΑερς είναι εμβολιασμένοι, ωστόσο ο εμβολιασμός παραμένει προαιρετικός για τους παίκτες.

TAGS NBA ΗΠΑ ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ