NBA

NBA: Οι σταρ των Γουόριορς έχουν μιλήσει με Ντουράντ, δύσκολη πιθανή επανένωση

Ο Κέβιν Ντουράντ με την φανέλα των Νετς
Ο Κέβιν Ντουράντ με την φανέλα των Νετς Ⓒ 2022 MATT SLOCUM/ ASSOCIATED PRESS

Οι Στεφ Κάρι, Κλέι Τόμπσον και Ντρέιμοντ Γκριν έχουν ήδη μιλήσει με τον Κέβιν Ντουράντ για το ενδεχόμενο να συνυπάρξουν ξανά στους Γουόριορς, ωστόσο σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα δεν είναι εύκολο να συμβεί κάτι τέτοιο.

Από την στιγμή που ο Κέβιν Ντουράντ ζήτησε ανταλλαγή όλο το NBA έχει μπει σε κατάσταση συναγερμού. Όποια ομάδα... σέβεται τον εαυτό της έχει έστω κάνει μία προσέγγιση στους Νετς. Και, όπως φαίνεται, στην λίστα των ενδιαφερόμενων - έστω και σε θεωρητικό επίπεδο - βρίσκονται και οι Γουόριορς.

Στο Γκόλντεν Στέιτ ήταν πάντα... ανοιχτόμυαλοι, με αποτέλεσμα να έχει πέσει στο τραπέζι η σκέψη να γίνει κίνηση για τον Ντουράντ. Μάλιστα, σύμφωνα με σειρά αμερικανικών δημοσιευμάτων, οι Στεφ Κάρι, Κλέι Τόμπσον και Ντρέιμοντ Γκριν έχουν συζητήσει και με τον Ντουράντ το ενδεχόμενο να συνυπάρξουν ξανά όπως την τριετία 2016-2019. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η επανένωση είναι τόσο πιθανή όσο σκέφτονται όλοι.

Είναι γεγονός ότι οι Γουόριορς μπορούν να ικανοποιήσουν τις (πολύ) υψηλές απαιτήσεις των Νετς χάρη στην παρουσία παικτών όπως ο Άντριου Γουίγκινς, ο Τζόρνταν Πουλ, ο Τζόναθαν Κουμίνγκα και ο Τζέιμς Γουάισμαν, ενώ έχουν όλα τα μελλοντικά ντραφτ πικ πρώτων γύρων τους. Τα πράγματα ωστόσο δεν είναι τόσο απλά, για μία σειρά από λόγους. Από το ότι δεν είναι σίγουρο αν στο Γκόλντεν Στέιτ αντέχουν να ζήσουν ξανά όλο αυτό το δράμα, μέχρι το γεγονός ότι για να συμπεριληφθεί ο Γουίγκινς στην ανταλλαγή θα πρέπει οι Νετς να στείλουν σε άλλη ομάδα τον Μπεν Σίμονς.

Τι σχέση όμως έχει ο Σίμονς με όλο αυτό; Βάσει κανονισμών μία ομάδα δεν μπορεί να έχει αποκτήσει μέσω ανταλλαγής δύο παίκτες που έχουν υπογράψει "Designated Rookie Max" συμβόλαιο, δηλαδή μάξιμουμ πενταετές συμβόλαιο ως ρούκι. Ο Σίμονς - ο οποίος αποκτήθηκε με ανταλλαγή από τους Σίξερς - έχει υπογράψει τέτοιο συμβόλαιο, όπως και ο Γουίγκινς, κάτι που σημαίνει ότι οι Νετς μπορούν να έχουν μόνο έναν εκ των δύο στο ρόστερ τους.

Όπως και να έχει πάντως, ακόμα και χωρίς τον "βραχνά" του συμβολαίου του Σίμονς, πάλι θα ήταν δύσκολο να ολοκληρωθεί μία τέτοια κίνηση.

TAGS NBA ΗΠΑ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ