NBA

NBA: Οι Σίξερς "ψήνουν" ανταλλαγή Σίμονς - Χάρντεν, οι Νετς φέρονται να το σκέφτονται

Ο Τζέιμς Χάρντεν με τον Μπεν Σίμονς
Ο Τζέιμς Χάρντεν με τον Μπεν Σίμονς Ⓒ 2021 MATT SLOCUM/ASSOCIATED PRESS

Οι Σίξερς εμφανίζονται ξαφνικά αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουν να αποκτήσουν τον Τζέιμς Χάρντεν από τους Νετς στέλνοντας τον Μπεν Σίμονς, την ίδια στιγμή που οι Νεοϋορκέζοι φέρονται έτοιμοι να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μαζί τους.

Οι Σίξερς έμοιαζαν διατεθειμένοι να μην ανταλλάξουν τον Μπεν Σίμονς και να περιμένουν μέχρι το καλοκαίρι. Με την trade deadline όμως να πλησιάζει (10/2), το "Athletic" έριξε την βόμβα: Η Φιλαντέλφεια πιστεύει ότι υπάρχει τρόπος να πάρει από τους Νετς των Τζέιμς Χάρντεν την τελευταία ημέρα των ανταλλαγών με βασικό "όπλο" τον Σίμονς!

Με τους Νετς να περνούν αγωνιστική κρίση μετρώντας 7 σερί ήττες - και τον Χάρντεν να μοιάζει δυσαρεστημένος - το Μπρούκλιν φαίνεται ότι για πρώτη φορά είναι πραγματικά ανοιχτό σε αυτό το σενάριο, το οποίο μέχρι πρόσφατα απέκλειε. Και ο λόγος είναι διττός.

Στο Μπρούκλιν φοβούνται αρχικά ότι το στυλ παιχνιδιού του Χάρντεν δεν ταιριάζει με αυτά των Κέβιν Ντουράντ και Καϊρί Ίρβινγκ, αφού ο "Μούσιας" θέλει αρκετή ώρα την μπάλα στα χέρια του. Αυτό βέβαια είναι σχετικό επειδή... δεν έχουν δει τους τρεις σταρ τους στο παρκέ για περισσότερα από 15 παιχνίδια εδώ και 1.5 χρόνο λόγω τραυματισμών και της επιλογής του Καϊρί Ίρβινγκ να μείνει ανεμβολίαστος.

Στην πραγματικότητα, το μεγάλο πρόβλημα των Νετς είναι ότι φοβούνται πως ίσως το καλοκαίρι χάσουν τον Χάρντεν για το... τίποτα. Ο All Star γκαρντ έχει το δικαίωμα να κάνει opt out από το συμβόλαιό του - όπως και ο Ίρβινγκ. Δεδομένου λοιπόν ότι δεν περνάει καλά στο Μπρούκλιν, δεν πρέπει να θεωρείται ακραίο το σενάριο να αποχωρήσει.

Είναι σαφές βέβαια ότι οι Νετς δεν θα δέχονταν σε καμία περίπτωση μία απλή ανταλλαγή ανάμεσα στον Σίμονς και τον Χάρντεν. Θα ήθελαν και κάτι ακόμα από τους Σίξερς, που μοιάζουν διατεθειμένοι να ρίξουν στο τραπέζι κάποιον ή κάποιους εκ των Σεθ Κάρι, Ταϊρις Μάξεϊ και Ματίς Τάιμπουλ. Ο τελευταίος πάντως παρουσιαζόταν εδώ και καιρό ως απλησίαστος από την πλευρά των Σίξερς, ωστόσο μπροστά στην προοπτική της απόκτησης του Χάρντεν ίσως τελικά να απλοποιηθούν τα πρράγματα.

Όπως και να έχει, με την trade deadline να πλησιάζει, οι Σίξερς φαίνεται ότι ίσως κάνουν μία τελευταία προσπάθεια να ξεφορτωθούν τον Σίμονς. Διαφορετικά, θα περιμένουν μέχρι το καλοκαίρι, όταν αναμένεται πάλι να κυνηγήσουν τον Χάρντεν.

TAGS NBA ΗΠΑ ΣΙΞΕΡΣ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ