NBA

NBA: Ο Τζέιμς Χάρντεν ξέμεινε από κουράγιο

NBA: Ο Τζέιμς Χάρντεν ξέμεινε από κουράγιο
2022 AP PHOTO/JESSIE ALCHEH

Με την εξάδα και την απευθείας συμμετοχή στα playoffs να μη θεωρείται πλέον δεδομένη, η γκέλα στο Σακραμέντο άνοιξε το στόμα του Τζέιμς Χάρντεν που δείχνει πιο απογοητευμένος από ποτέ στους Μπρούκλιν Νετς.

Η εκτός έδρας ήττα από τους 13ους Κινγκς, πόνεσε τους Νετς (29-22). Πλήγωσε το ήδη πληγωμένο γόητρό τους και έβαλε την ομάδα του Μπρούκλιν σε μπελάδες όσον αγορά την παρουσία της στην πρώτη εξάδα της Ανατολής και την απευθείας πρόκριση στα playoffs. Χόρνετς, Ράπτορς και Σέλτικς τους καταδιώκουν, φαίνεται όμως ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο για τον Στιβ Νας και τους συνεργάτες του και έχει να κάνει με την αυτοπεποίθηση των κορυφαίων παικτών του οργανισμού.

Ο Τζέιμς Χάρντεν, για παράδειγμα, έκανε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της καριέρας του και μετά από το τέλος του αγώνα, στον οποίο το Σακραμέντο πήγε χωρίς τους πενταδάτους Ντι'Άαρον Φοξ, Τέρενς Ντέιβις, Μάρβιν Μπάγκλι, έδειξε την πλήρη απογοήτευσή του. Τον ρώτησαν αν χρειάζεται ένα "players only meeting" για να συζητηθούν οι αδυναμίες της ομάδας, με τον Μούσια να απαντάει πως "ό,τι είπαμε, είπαμε. Έχουμε μιλήσει πολύ" και να αφήνει πολλά ερωτηματικά για τις σχέσεις εντός του οργανισμού.

Ο Χάρντεν έπαιξε 37 λεπτά, είχε 2/6 δίποντα, 0/5 τρίποντα, δεν εκτέλεσε βολή, μάζεψε 7 ριμπάουντ, μοίρασε 12 ασίστ και έκανε 6 λάθη, με τον Καϊρί Ίρβινγκ να μένει στους 14 πόντους από 15 προσπάθειες και τον Πάτι Μιλς στους 14 από 12 σουτ. Γενικώς φαίνεται ότι ο Μούσιας πράγματι δεν περνάει καλά στο Μπρούκλιν, προβληματίζεται από την part-time παρουσία του Ίρβινγκ, δεν έχει παίκτες γύρω του ικανούς να στηρίξουν το παιχνίδι του στην άμυνα και στην επίθεση και ενώ οι παράγοντες της ομάδας δηλώνουν ότι δεν θα δεχθούν πρόταση πριν από την Trade Deadline της 10ης Φεβρουαρίου, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο έστω να διαπραγματευθούν με άλλες ομάδες για την παραχώρησή του πριν τον χάσουν το καλοκαίρι για το τίποτα.

Συνολικά στη σεζόν ο Χάρντεν έχει 22.5 πόντους (47.6% στο δίποντο, 33.2% στο τρίποντο, 86.9% στις βολές), 8 ριμπάουντ, 10.2 ασίστ, 1.3 κλεψίματα και 4.8 λάθη ανά 37 λεπτά συμμετοχής σε 44 αγώνες. Οι πόντοι του είναι 12 λιγότεροι από την τελευταία του σεζόν στο Χιούστον και σχεδόν 14 από τους 36.1 που έβαζε στη διάρκεια της περιόδου 2018/19 με την φανέλα των Ρόκετς.

TAGS NBA ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ ΤΖΕΙΜΣ ΧΑΡΝΤΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ