NBA

NBA: Οι 6 όροι που έθεσαν οι Μπρούκλιν Νετς στον Καϊρί Ίρβινγκ για να γυρίσει στην ομάδα

Brooklyn Nets guard Kyrie Irving dribbles the ball against the Portland Trail Blazers during the second half of an NBA basketball game in Portland, Ore., Monday, Jan. 10, 2022. (AP Photo/Craig Mitchelldyer)
Brooklyn Nets guard Kyrie Irving dribbles the ball against the Portland Trail Blazers during the second half of an NBA basketball game in Portland, Ore., Monday, Jan. 10, 2022. (AP Photo/Craig Mitchelldyer) 2022 AP PHOTO/CRAIG MITCHELLDYER

Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά έξι όρους έθεσαν οι Μπρούκλιν Νετς στον Καϊρί Ίρβινγκ που καλείται να αποφασίσει αν θέλει ή όχι να γυρίσει στο NBA.

Έχασε ήδη έναν αγώνα από τους minimum πέντε που πρέπει να παρακολουθήσει ως θεατής, μέχρι στιγμής δεν έχει πείσει ότι έχει πραγματικά μετανιώσει για τις πράξεις του και ουδείς μπορεί να εκτιμήσει αν ο Καϊρί Ίρβινγκ θα πατήσει σύντομα παρκέ. Στο Μπρούκλιν το κλίμα παραμένει ηλεκτρισμένο, με τους Νετς να θέτουν 6 όρους στον έμπειρο γκαρντ για να τον βάλουν ξανά στην ομάδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σαμς Σαράνια του Athletic, ο Ίρβινγκ θα πρέπει να απολογηθεί εκ νέου καταδικάζοντας απερίφραστα όσα πρεσβεύει η ταινία την οποία μοιράστηκε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, θα πρέπει επίσης να κάνει δωρεά 500.000 δολαρίων σε σκοπούς κατά του μίσους, θα πρέπει να ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ευαισθησίας και αντισημιτισμού, θα πρέπει να συναντήσει παράγοντες της Anti-Defamation League και μαζί τους και ηγέτες της εβραϊκής κοινότητας, ενώ θα πρέπει να μιλήσει και με τον ιδιοκτήτη των Νετς, Τζο Τσάι, για να δείξει ότι έχει συνειδητοποιήσει όσα έχουν συμβεί.

Ο Ίρβινγκ χάνει 251.747 δολάρια για κάθε αγώνα στον οποίο δεν συμμετέχει, ενώ στη διάρκεια της εβδομάδας που έρχεται θα συναντήσει και τον Κομισάριο του NBA, Άνταμ Σίλβερ. Στην καριέρα του ως επαγγελματίας μπασκετμπολίστας έχει εισπράξει περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια αποκλειστικά από τα συμβόλαιά του με τους Καβαλίερς, τους Σέλτικς και τους Νετς, ενώ σε 619 αγώνες κανονικών περιόδων έχει 23.1 πόντους, 3.8 ριμπάουντ και 5.7 ασίστ ανά 34.1 λεπτά συμμετοχής.

Πέρα από τα αντισημιτικά μηνύματα που έστειλε πριν από μερικές ημέρες μέσω Twitter, ο Ίρβινγκ έχει προκαλέσει στο παρελθόν για διάφορους λόγους. Έχει υποστηρίξει ότι η Γη είναι επίπεδη, ήταν υπέρμαχος του αντιεμβολιαστικού κινήματος, ενώ έχει ταχθεί με το μέρος του Άλεξ Τζόουνς, ενός "Αμερικανού ακροδεξιού ραδιοφωνικού παραγωγού που είναι επίσης ο πιο δημοφιλής και επιδραστικός συνωμοσιολόγος", όπως τον περιγράφει η Wikipedia.

TAGS NBA ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ ΚΑΪΡΙ ΙΡΒΙΝΓΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ