NBA

NBA: Ο Ντόνοβαν Μίτσελ έχει φέτος περισσότερα λάθη από όσες πάσες προς τον Γκομπέρ ανά αγώνα

Ο Ρούντι Γκομπέρ με τον Ντόνοβαν Μίτσελ σε αγώνα των Τζαζ
Ο Ρούντι Γκομπέρ με τον Ντόνοβαν Μίτσελ σε αγώνα των Τζαζ Ⓒ 2022 MATT KELLEY/ ASSOCIATED PRESS

Ένα απίθανο στατιστικό "ξέθαψαν" στις ΗΠΑ, που πιθανόν να δείχνει την έλλειψη εμπιστοσύνης του Ντόνοβαν Μίτσελ προς τον Ρούντι Γκομπέρ, αφού ο σταρ των Τζαζ κάνει περισσότερα λάθη ανά αγώνα από ότι πάσες στον συμπαίκτη του. Προσοχή: Όχι ασίστ, αλλά πάσες

Η σχέση του Ντόνοβαν Μίτσελ με τον Ρούνι Γκομπέρ έχει χαλάσει την τελευταία διετία. Από τότε βασικά που ο Γάλλος ήταν (επίσημα) το πρώτο θετικό κρούσμα κορονοϊού στο NBA το 2020, με τον συμπαίκτη του να τον κατηγορεί ότι τον κόλλησε. Οι φήμες για κόντρα συνεχίζουν να υπάρχουν. Ακόμα κι έτσι, το στατιστικό που ανέκυψε σίγουρα προκαλεί ενδιαφέρον.

Σε μία ακόμα απόδειξη - βάσει αριθμών - ότι ο Μίτσελ δεν εμπιστεύεται αγωνιστικά τον Γκομπέρ, ένα ψάξιμο στα αναλυτικά στατιστικά του NBA έδειξε ότι σε κάθε αγώνα του δίνει μόνο 2.3 πάσες ανά αγώνα. Όχι ασίστ. Πάσες! Αυτό όμως δεν ήταν καν το πιο ενδιαφέρον νούμερο.

Αυτό που ήταν ακόμα πιο ενδιαφέρον, όπως το ανέδειξε η σελίδα "HaterMuse" στο twitter είναι άλλο: Την φετινή σεζόν ο Μίτσελ έχει 3 λάθη ανά αγώνα. Κοινώς, σε ένα παιχνίδι είναι πιο πιθανό να υποπέσει σε λάθος, από ότι να δώσει πάσα (όχι ασίστ, πάσα) στον Γκομπέρ!

Για να καταλάβει κάποιος πόσο δύσκολο είναι το να δίνει ο Μίτσελ μόλις 2.3 πάσες ανά αγώνα στον Γκομπέρ αρκεί να ξέρει το εξής: Μέχρι στιγμής οι δυο τους έχουν συνυπάρξει στο παρκέ 1153 λεπτά και ο Μίτσελ έχει δώσει συνολικά 151 πάσες στον Γκομπέρ. Από αυτές, μόλις οι 39 έχουν μεταφραστεί σε ασίστ.

Είναι γνωστό ότι ο Γκομπέρ δεν είναι καλός στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού. Το Post Up παιχνίδι του είναι σχεδόν ανύπαρκτο, ενώ σκοράρει κυρίως μέσω Pick and Roll και επιθετικών ριμπάουντ. Δεδομένου όμως ότι πλησιάζουν τα playoffs και οι Τζαζ θα δουν τους αντιπάλους τους να χαμηλώνουν το σχήμα τους για να εκθέσουν τον Γάλλο, υπάρχει πάντα η άποψη ότι ίσως πρέπει να τροφοδοτείται πιο συχνά σε πιθανά μις-ματς. Και ο πλέον κατάλληλος για να τον τροφοδοτήσει είναι ο παίκτης που έχει πιο συχνά από κάθε άλλον την μπάλα στα χέρια του στην ομάδα: Ο Ντόνοβαν Μίτσελ. Μένει να φανεί αν θα το κάνει αυτό ή θα συνεχίσει να τον... αγνοεί.

TAGS NBA ΗΠΑ ΓΙΟΥΤΑ ΤΖΑΖ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ