NBA

NBA: Ο Νόρμαν Πάουελ των Κλίπερς δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από γυναίκα στο Λας Βέγκας

Ο Νόρμαν Πάουελ με την φανέλα των Κλίπερς
Ο Νόρμαν Πάουελ με την φανέλα των Κλίπερς Ⓒ 2022 LM OTERO/ASSOCIATED PRESS

Ο Νόρμαν Πάουελ των Κλίπερς βίωσε ένα πολύ άσχημο σκηνικό σε γυμναστήριο στο Λας Βέγκας, αφού μία λευκή γυναίκα του έκανε ρατσιστική επίθεση, λέγοντάς του ότι δεν είναι Αμερικανός. Κατέγραψε το σκηνικό μέσω Instagram LIVE ο 28χρονος φόργουορντ, συνελήφθη η γυναίκα.

Ο ρατσισμός έκανε για πολλοστή φορά την εμφάνισή του στις ΗΠΑ. Αυτή τη φορά ήταν ο Νόρμαν Πάουελ των Κλίπερς που βίωσε το χειρότερο πρόσωπο των ανθρώπων σε ένα γυμναστήριο στο Λας Βέγκας, όταν μία γυναίκα άρχισε να χρησιμοποιεί ρατσιστικούς όρους και να τον αποκαλεί "μη Αμερικανό" λόγω του χρώματος του δέρματός του και των μουσικών του προτιμήσεων.

Ο φόργουορντ των Κλίπερς κατέγραψε το γεγονός μέσω Instagram LIVE, αναφέροντας ότι η γυναίκα μπήκε στο γυμναστήριο που βρισκόταν λέγοντας ότι έμπλεξε σε καυγά. Ο Πάουελ και οι φίλοι του της είπαν να φύγει από την πίσω πόρτα, αλλά 20 λεπτά αργότερα η γυναίκα επέστρεψε και άρχισε να παραληρεί, αποκαλώντας τον φόργουορντ των Κλίπερς και τους φίλους του "Μη Αμερικανούς" και ότι πρέπει να φύγουν από την χώρα, ενώ στην συνέχεια προσπάθησε να κατεβάσει το παντελόνι της για να αφοδεύσει στον χώρο.

"Πώς δεν είμαι Αμερικανός; Γεννήθηκα και μεγάλωσα εδώ. Οι πρόγονοί μου είναι από την Αφρική, αλλά εγώ γεννήθηκα στην Αμερική" ακούγεται να λέει κάποια στιγμή ο άλλοτε παίκτης των Ράπτορς και των Μπλέιζερς, εμφανώς εκνευρισμένος στο VIDEO.

Ο Πάουελ και η παρέα του προειδοποίησαν την γυναίκα ότι είχαν καλέσει την αστυνομία, αλλά αυτή δεν τους πίστεψε. Τελικά, οι αστυνομικοί μετέβησαν στον χώρο και πέρασαν χειροπέδες στην γυναίκα, η οποία - σύμφωνα με τον Πάουελ - άρχισε να φωνάζει ειρωνικά "I Cant breathe", δηλαδή "Δεν μπορώ να ανασάνω", σε μία ξεκάθαρη αναφορά στην δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από τον λευκό αστυνομικό Ντέρεκ Κόβιν το 2020.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν τελικά η γυναίκα συνελήφθη και της απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Πάουελ βίωσε - πιθανότατα για πολλοστή φορά στην ζωή του - το άσχημο πρόσωπο της κοινωνίας.

TAGS NBA ΗΠΑ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΛΙΠΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ