NBA

NBA: Ο Μοτιεγιούνας επιτέθηκε σε Πίστονς και NBPA για το ναυάγιο του trade του Μπολ Μπολ

Ο Ντονάτας Μοτεγιούνας στην θητεία του στους Σπερς
Ο Ντονάτας Μοτεγιούνας στην θητεία του στους Σπερς 2019 DAVID ZALUBOWSKI/ AP PHOTO

Έξαλλος με τους Πίστονς και με την Ένωση Παικτών του NBA, ο Ντονάτας Μοτιεγιούνας θυμήθηκε την λανθασμένη διάγνωση των γιατρών του Ντιτρόιτ που φρέναρε την καριέρα του στις ΗΠΑ.

Στα 31 του χρόνια, προσπαθεί να διατηρηθεί σε ένα καλό επίπεδο. Παίζει στη EuroLeague με την Μονακό, ωστόσο ο Ντονάτας Μοτιεγιούνας θεωρεί ότι οι Πίστονς έκαναν τεράστια ζημιά στην καριέρα του και το δηλώνει και δημόσια μετά από το ναυάγιο της ανταλλαγής που θα έστελνε τον Μπολ Μπολ από τους Νάγγετς στους Πίστονς.

Ο Λιθουανός είδε την είδηση στο Twitter και αφού πρώτα αναρωτήθηκε "πόσες φορές θα αφήσει η Ένωση Παικτών να συμβεί κάτι τέτοιο;" εξήγησε πως: "Είχα κοπεί στα ιατρικά, με τους γιατρούς του Ντιτρόιτ να μου λένε ότι δεν θα ξαναπαίξω μπάσκετ. Έξι χρόνια μετά, είμαι ακόμα εδώ και έχω καιρό μπροστά μου. Καταστρέφουν τους νεαρούς και τις καριέρες τους στο ΝΒΑ με αυτόν τον τρόπο".

Ο Μοτιεγιούνας είχε παραχωρηθεί στους Πίστονς τον Φεβρουάριο του 2016, με το trade να ακυρώνεται αμέσως μετά από τις ιατρικές του εξετάσεις. Γύρισε στους Ρόκετς, έμεινε ελεύθερος στο τέλος της σεζόν, είδε την ομάδα να ισοφαρίζει την πρόταση των Νετς (37 εκατομμύρια για τέσσερα χρόνια), δεν εμφανίστηκε στην προετοιμασία της, συμφώνησε λίγες ημέρες μετά για 36 εκατομμύρια, όμως η ομάδα τον έβαλε στο περιθώριο μετά από τα ιατρικά με αποτέλεσμα να ξεκινήσει για εκείνον η κατηφόρα.

Συνολικά ο Λιθουανός έπαιξε σε 248 αγώνες στο NBA από το 2012 έως το 2017 και άλλους τρεις τη σεζόν 2018/19, με ενδιάμεσο σταθμό την Κίνα για τους Σανγκάη Σαρκς και τους Σιντζιάνγκ Φλάινγκ Τάιγκερς. Φέτος έχει 9.1 πόντους και 3.7 ριμπάουντ ανά 17:25 με την Μονακό, σε 18 αγώνες της EuroLeague.

TAGS NBA ΝΤΙΤΡΟΙΤ ΠΙΣΤΟΝΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ