ΤΖΟΕΛ ΕΜΠΙΝΤ

NBA: Ο λόγος που ο Εμπίντ δεν θα βγει ούτε φέτος MVP

Ο Τζοέλ Εμπίντ σε αγώνα των Σίξερς
Ο Τζοέλ Εμπίντ σε αγώνα των Σίξερς Ⓒ 2022 MATT SLOCUM/ ASSOCIATED PRESS

Ο Τζοέλ Εμπίντ δεν έχει κρύψει το παράπονό του για τον τρόπο που επιλέγεται κάθε χρονιά ο MVP. Μόνο που ένα βασικό κριτήριο δεν το καλύπτει.

Προσφάτως ο Τζοέλ Εμπίντ δήλωνε στο Athletic ότι πάντα ανακαλύπτουν μια νέα αιτιολογία προκειμένου να μην του δώσουν το βραβείο του MVP στην κανονική περίοδο του NBA.

Κάτι που, λίγο ως πολύ, σημαίνει πως έχει αποδεχθεί ότι δεν πρόκειται -για άλλη μια σεζόν- να βγάλει από το κάδρο είτε τον (μετρ των triple-doubles) Νίκολα Γιόκιτς είτε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ή αλλιώς τους δύο βασικούς υποψηφίους.

Ο Καμερουνέζος σέντερ είναι ο πρώτος σκόρερ του NBA με 33.3 πόντους και ο έβδομος ριμπάουντερ με 10.2 ανά ματς. Αριθμοί που, σε κάθε άλλη περίπτωση, θα ήταν εφικτό να τον φέρουν στην ίδια ευθεία με τον υπόλοιπο ανταγωνισμό.

Του λείπει όμως κάτι βασικό: οι συμμετοχές. Κατά τους φίλους των Νάγκετς μάλιστα είναι αγνοούμενος.

Ο Τζοέλ Εμπίντ έχει ήδη χάσει 14 παιχνίδια στην κανονική περίοδο (από τα 75 των Σίξερς) και μόνο ένας παίκτης που είχε στο παρελθόν λείψει από τουλάχιστον τόσα είχε καταφέρει να στεφθεί πολυτιμότερος παίκτης. Πρόκειται για τον Μπιλ Γουόλτον, ο οποίος τη σεζόν 1977-78 είχε διαδεχθεί τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ.

Η εν λόγω παράμετρος έχει αντίκτυπο και στον Γιάννη (59/75 παιχνίδια). Μόνο που εδώ έχουμε να κάνουμε με τον ηγέτη της ομάδας είναι κατά πάσα πιθανότητα θα τελειώσει τη σεζόν με το καλύτερο ρεκόρ στη ρέγκιουλαρ σίζον. Άρα είναι κι εκείνος με τις περισσότερες πιθανότητες να επαναλάβει κάτι μοναδικό στην ιστορία της λίγκας.

TAGS ΤΖΟΕΛ ΕΜΠΙΝΤ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΝΙΚΟΛΑ ΓΙΟΚΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ