NBA

Ο Τζοέλ Εμπίντ νιώθει αδικημένος που δεν έχει βγει MVP και απολαμβάνει να είναι το κακό παιδί

Ο Τζοέλ Εμπίντ νιώθει αδικημένος που δεν έχει βγει MVP και απολαμβάνει να είναι το κακό παιδί
AP PHOTO/AARON GASH

Για τα κριτήρια επιλογής του MVP που αλλάζουν από χρονιά σε χρονία και για τη φήμη του κακού παιδιού μίλησε ο Τζοέλ Εμπίντ.

Συνέντευξη που θα συζητηθεί παραχώρησε ο Τζοέλ Εμπίντ στο Athletic. Ο Καμερουνέζος σέντερ των Σίξερς έβγαλε μία πικρία για τη μη ανάδειξή του σε MVP του NBA τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ δήλωσε ότι απολαμβάνει που φέρει την ταμπέλα του κακού παιδιού.

"Τα κριτήρια αλλάζουν. Αν μιλήσουμε για τα τελευταία τρία χρόνια που είμαι μέσα στους υποψήφιους, την πρώτη χρονιά το πρόβλημα ήταν ότι δεν έπαιξα αρκετά παιχνίδια, πέρσι έπαιξα αρκετά παιχνίδια, ήμουν ο πρώτος σκόρερ και προφανώς ο Νίκολα Γιόκιτς το άξιζε και το κέρδισε, αλλά η ομάδα του ήταν στην 6η θέση. Και φέτος πάλι είμαι πρώτος σκόρερ στο NBA και κάνω τόσα πράγματα στην άμυνα. Θα έπρεπε να είμαι μέλος και της καλύτερης αμυντικής πεντάδας του πρωταθλήματος. Δεν με νοιάζει, αλλά κάθε χρόνο κάτι είναι...Δεν ορίζω εγώ τους κανόνες, δεν καθορίζω εγώ τα κριτήρια επιλογής, οπότε πραγματικά άπτεται στην προτίμηση του κόσμου.

Ο κόσμος νομίζει ότι είμαι τρελός όταν το λέω αυτό, αλλά όντως αισθάνομαι ότι δεν είμαι ιδιαίτερα αρεστός. Και αυτό είναι εντάξει για εμένα. Θα είμαι το κακό παιδί. Μου αρέσει να είμαι ο μα..ας έτσι κι αλλιώς.... Όταν αποσυρθώ θέλω να είμαι σίγουρος ότι θα λένε: Κανείς δεν μπορούσε να τον σταματήσει σε άμυνα και επίθεση, ήταν τέρας".

TAGS NBA ΣΙΞΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ