NBA

NBA, Ο GM των Μπακς ξέσπασε για την διαιτησία του Game 3 με τους Σέλτικς: "Θέλουμε ένα δίκαιο παιχνίδι"

Ο Τζον Χορστ
Ο Τζον Χορστ Ⓒ 2017 MORRY GASH/ ASSOCIATED PRESS

Ο Τζον Χορστ έκανε επίθεση στους διαιτητές του Game 3 των Μπακς με τους Σέλτικς με αφορμή την διαφορά στις βολές, λέγοντας ότι οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και ότι το Μιλγουόκι θέλει απλώς να παίζεται το παιχνίδι επί ίσοις όροις.

Οι Σέλτικς φώναζαν για την διαιτησία μετά το Game 3 με τους Μπακς (νίκη με 103-101 για το Μιλγουόκι) εστιάζοντας στην τελευταία φάση του αγώνα και το φάουλ του Τζρου Χόλιντεϊ σε προσπάθεια του Μάρκους Σμαρτ, με το NBA να δικαιώνει όμως τους διαιτητές. Οι Μπακς ωστόσο θεωρούν ότι είναι αυτοί που αδικήθηκαν από την διαιτησία. Και το είπαν επίσημα δια στόματος του Τζον Χορστ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αρνήθηκε να μιλήσει για διαιτησία επειδή κάνει... οικονομίες για πάνες. Ο τζένεραλ μάνατζερ των Μπακς, όμως, παραχώρησε συνέντευξη στο "Athletic" και είχε να πει (πάρα) πολλά για την διαιτησία, εστιάζοντας κυρίως στο γεγονός ότι οι βολές ήταν 33-17 υπέρ των Σέλτικς, αλλά και ότι το Μιλγουόκι δεν επιχείρησε καν βολή στην 4η περίοδο του αγώνα.

Ο Χορστ ξεκίνησε σχετικά ήρεμα, λέγοντας ότι αντιλαμβάνεται πως όλοι πρέπει να κάνουν την δουλειά τους, ωστόσο σύντομα πέρασε στην επίθεση: "Ειλικρινά, σέβομαι ότι είναι δύσκολη η δουλειά του διαιτητή, δεν θα μπορούσα να κάνω αυτή τη δουλειά. Είναι δύσκολη δουλειά, όπως είναι δύσκολη δουλειά και αυτή του παίκτη και του προπονητή και πιστεύω πως όλοι έχουμε κάποια στάνταρ και πρέπει να βελτιωθούμε. Αυτό κρατάω εγώ. Ήταν ένα κακό ποιοτικά παιχίδι το Game 3 και πιστεύω ότι η διαιτησία έπαιξε ρόλο σε αυτό".

Ακολούθως ο Χορστ στάθηκε στην διαφορά που υπήρχε στις βολές, αλλά και στο γεγονός ότι ο Τζρου Χόλιντεϊ δεν επιχείρησε καμία βολή αν και πήρε 30 προσπάθειες: "Καταλαβαίνω πόσο δύσκολη είναι η δουλειά (σ.σ των διαιτητών), αλλά απλώς θέλεις ένα δίκαιο παιχνίδι. Νομίζω ότι τα στατιστικά μιλούν από μόνα τους.

Ο Τζρου Χόλιντεϊ επιχείρησε 30 σουτ και δεν είναι ότι πρόκειται για παίκτη που προτιμάει τα jump shot. Είναι μεγαλόσωμος, παίζει δυνατά και πηγαίνει συχνά στις βολές, είναι από τους καλύτερους στην λίγκα στο να πηγαίνει στην γραμμή. Πήρε 30 σουτ - κάτι που είναι σπουδαίο και τον συγχαίρω για αυτό, επειδή έκανε τα πάντα για να νικήσει η ομάδα του και ένιωσε ότι έπρεπε να είναι επιθετικός - αλλά το γεγονός ότι δεν εκτέλεσε κάποια βολή κάνει εντύπωση".

Κλείνοντας τις δηλώσεις του πάντως, ο Χορστ επανέλαβε ότι καταλαβαίνει ότι η δουλειά των διαιτητών είναι δύσκολη: "Είναι δύσκολο για τους διαιτητές να διευθύνουν τέτοια παιχνίδια. Τα playoffs είναι σκληρά. Το μπάσκετ είναι σκληρό γενικά. Νομίζω ότι το γεγονός ότι το παιχνίδι είναι σκληρό έχει βηθήσει και τις δύο ομάδες. Νομίζω ότι αρέσει στον κόσμο και περνάει καλά και ο κόσμος".

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ