NBA

NBA: Ο Γκρέισον Άλεν πήρε φωτιά την κατάλληλη στιγμή για τους Μιλγουόκι Μπακς

NBA: Ο Γκρέισον Άλεν πήρε φωτιά την κατάλληλη στιγμή για τους Μιλγουόκι Μπακς
2022 AP PHOTO/NAM Y. HUH

Με τον Κρις Μίντλετον εκτός, ο Μπόμπι Πόρτις κάνει καταπληκτική δουλειά στην αρχική πεντάδα, αυτός όμως που εκτόξευσε τους Μπακς στο Σικάγο ήταν ο εχθρός των Μπουλς, Γκρέισον Άλεν.

Ο τραυματισμός του Κρις Μίντλετον στο εφιαλτικό Game 2 της σειράς με τους Μπουλς, ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσε να συμβεί στους Μπακς, σε αυτή τη φάση της περιόδου. Όχι για το ματσάρισμα με την ομάδα του Σικάγο, που έχασε δύο σερί αγώνες στο γήπεδό της, αλλά για το συναπάντημα με τους Μπόστον Σέλτικς που προηγούνται με 3-0 των Μπρούκλιν Νετς και θα προκριθούν όπως όλα δείχνουν στα ημιτελικά των playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας. Ο Μίντλετον θα μείνει εκτός δράσης για ακόμα δύο, ίσως και τρεις εβδομάδες, όμως ο Μάικ Μπουντενχόλζερ βρήκε τρόπους για να καλύψει την απουσία του και μάλιστα με άκρως εντυπωσιακό τρόπο.

Ο Μπόμπι Πόρτις μπήκε στην πεντάδα δίπλα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Μπρουκ Λόπεζ, είχε 18 πόντους και 16 ριμπάουντ στο Game 3, έγραψε 14 πόντους και 10 ριμπάουντ στο Game 4, όμως εκείνος που έκανε πραγματικά τη διαφορά ήταν ο Γκρέισον Άλεν. Ο νεαρός περιφερειακός έχει χάσει εδώ και μερικές εβδομάδες την θέση του στο αρχικό σχήμα από τον Γουέσλι Μάθιους, απέναντι στους Μπουλς, όμως, έκανε απίθανη δουλειά για να στείλει το δικό του μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Ο Άλεν έβαλε 22 πόντους (3/5 δίποντα, 5/7 τρίποντα, 1/1 βολή) σε 24:50 στο τρίτο παιχνίδι, όταν το κοινό των Μπουλς τον αποδοκίμαζε κάθε φορά που έπιανε την μπάλα και πρόσθεσε 27 πόντους (4/5 δίποντα, 6/7 τρίποντα, 1/1 βολή) σε 28:24 το βράδυ της Κυριακής (24/4).

Ο Μπουντενχόλζερ δεν πρόκειται να αλλάξει το ροτέισον εν όψει του πέμπτου αγώνα που θα γίνει στο Fiserv Forum τα ξημερώματα της Πέμπτης (28/4), θα συνεχίσει με τον Πόρτις στην πεντάδα και με τον Άλεν στον ρόλο του έκτου παίκτη. Το ερώτημα είναι τι θα πράξει στη σειρά με τους Μπόστον Σέλτικς, αν και η λογική λέει πως δεν θα σκεφτεί καν να διαταράξει την συνοχή και την καλή χημεία που έχει η ομάδα του αυτή τη στιγμή, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο πιο ώριμο από ποτέ, να γνωρίζει πότε πρέπει να επιτεθεί κατά μέτωπο, πότε να ορμήξει στη ρακέτα, πότε να πασάρει στην περιφέρεια.

TAGS NBA ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ