NBA

NBA: Ο Γιουντόνις Χάσλεμ αποσύρθηκε και επίσημα έπειτα από 20 χρόνια στους Χιτ

NBA: Ο Γιουντόνις Χάσλεμ αποσύρθηκε και επίσημα έπειτα από 20 χρόνια στους Χιτ
AP PHOTO/MICHAEL WYKE

Σε μία κίνηση που είχε προαναγγείλει εδώ και καιρό, ο Γιουντόνις Χάσλεμ επισημοποίησε την απόσυρσή του από τα παρκέ σε ηλικία 43 ετών, έπειτα από 20 συνεχόμενα χρόνια που φόρεσε την φανέλα των Χιτ.

Ο Γιουντόνις Χάσλεμ είχε ξεκαθαρίσει ότι η σεζόν 2022/23 θα ήταν η τελευταία του στο NBA. Εδώ και χρόνια εξάλλου περισσότερο είχε ρόλο μέντορα και ασίσταντ κόουτς στους Χιτ. Οι τίτλοι τέλους λοιπόν έπεσαν και επίσημα για τον 43χρονο φόργουορντ/σέντερ.

Έπειτα από 20 (συνεχόμενα) χρόνια στο Μαϊάμι, ο Χάσλεμ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τα παρκέ μέσω του λογαριασμού του στο Instagram, με ένα συγκινητικό post. Συγκεκριμένα, ο Χάσλεμ ανέφερε:

"20 χρόνια... Είναι αδύνατο για εμένα να πω με λέξεις τι σήμαιναν για εμένα αυτά τα 20 χρόνια, αλλά με ξέρετε, σίγουρα θα προσπαθήσω να το κάνω.

Θεωρώ τον εαυτό μου ευλογημένο που φεύγω από το παιχνίδι χωρίς να έχω μετανιώσει για κάτι. Τα πρωταθλήματα, οι επιτυχίες, η αδελφότητα, φίλε είναι δύσκολο να μην νιώθω ήσυχος. Από τύπος που δεν επιλέχθηκε στο NBA Draft πήρα 3 πρωταθλήματα, μπήκα στην 2η καλύτερη πεντάδα ων ρούκι, κέρδισα το βραβείο του καλύτερου συμπαίκτη της χρονιάς, έγινα ο γηραιότερος παίκτης που αγωνίστηκε στους NBA Finals. Είμαι ο πρώτος ριμπάουντερ στην ιστορία της ομάδας, αυτός που έμεινε περισσότερα χρόνια και η λίστα συνεχίζεται...

Θέλω να αποθεώσω τους αληθινούς ηγέτες της ομάδας, τους συμπαίκτες που με άφησαν να γίνω ο δικός τους μέντορας και στην οικογένειά μου που με κράτησε και με τα 10 δάκτυλα στην γη... Αν και αυτό το ταξίδι είχε τα πάνω και τα κάτω του, είμαι ευγνώμων επειδή δεν έχω κανένα παράπονο... Όπως ότι άφησα λεφτά στο τραπέζι για να μείνω στην πόλη μου! Μαϊάμι, έκανες τα πάντα να αξίζουν.

Θα είμαι πάντα ο παλιός, αλλά τώρα είναι η ώρα να για τον οικογενειάρχη και τον επιχειρηματία να πιάσει δουλειά. Η αλήθεια λάμπει στο σκοτάδι.

Νο40 (σ.σ ο αριθμός του) θα σε δω σύντομα στην οροφή του γηπέδου. Μέχρι τότε, ο παλιός φεύγει".

Ο Χάσλεμ γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου 1980. Πήγε κολέγιο στο Florida (1998-2002) και δεν επιλέχθηκε στο NBA Draft 2002, με αποτέλεσμα να περάσει την πρώτη σεζόν της επαγγελματικής του καριέρας (2002/03) στην Γαλλία με την Σαλόν. Το 2003 υπέγραψε στους Χιτ και από τότε έριξε άγκυρα.

Η σπουδαιότερη κίνηση του Χάσλεμ να θεωρείται τότε που δέχθηκε να πάρει λιγότερα χρήματα (ενώ ήταν περιζήτητος) το καλοκαίρι του 2010 προκειμένου να μπορέσει το Μαϊάμι να αποκτήσει τους ΛεΜπρόν Τζέιμς και Κρις Μπος, βάζοντάς τους στο πλευρό του Ντουέιν Γουέιντ. Ως απάντηση, οι τρεις σταρ επίσης δέχθηκαν να πάρουν λιγότερα χρήματα για να μην κάνει ακόμα μεγαλύτερη θυσία ο Χάσλεμ.

Στα 20 χρόνια που φόρεσε την φανέλα των Χιτ ο Χάσλεμ πήρε μέρος συνολικά σε 879 αγώνες (501 ως βασικός), έχοντας 7.5 πόντους και 6.6 ριμπάουντ μέσο όρο σε 25 λεπτά συμμετοχής. Με την φανέλα του Μαϊάμι κατέκτησε τρία πρωταθλήματα (2006, 2012, 2013) και έγινε μέλος της 2ης κορυφαίας πεντάδας των ρούκι το 2004.

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ